Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Пауланер 0.5 лименка и точено - 100 денари. Murphy's исто мислам
Корона 0.33 - 100 денари.
Лашко 0.4 темно - 80 денари.
Каменица 0.55 - 60 денари. :D
Унион 0.5 (словенечкото) - 60 денари (мислам и лашко светло дека беше толку)

Тоа беше што пиев или видов цени за други сеуште не знам, уртре може. : )
За првите ме интересираше највеќе :D

А овие со лашкото го претеруваат... Каменица не пијам и џабе да ми ја даваат :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Атмосферата ми беше многу потрула од лани, некако ептен помртво. Пива некако помалце, штандовите се помалце. Организација овој пат -24.
Си бев на Last Expedition, изгубив глас и десен кук од шутките (по долго време, на стари години, им покажав на дечурланата како се праи шутка) и си отидов дома. Се гледаме следна година.

stefi, со Вилибче те чекавме да се вратиш. :(

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.530
Поени од реакции
22.185
Ништо против фестивалот ама да прашам зошто се вика пиволенд, нели поред името треба да биде како пивофест, што знам. Не дека во Прилеп, барем за музиката ако зборуваме, има нешто врска со класичен пивофест, но сепак има некој допирни точки

Г

Грејвдигер

Гостин
Шознам... онака. Отидов колку да се каже дека сум бил. Инаку, Last Expedition беа добри. Сакав да ги слушам Eye Cue и The John, ама не стигнав на нив. Некое пиво, заебанции и ред други работи :) и доволно ми беше...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Таман стигнав на Хефе да ја ислушам од Експедишн. После тоа Бајага ме дрмнаа ептен. Иначе за пивава е грабеш невиден, паметно си направија 2ца другари што купија од продавница 20 лименки скопско пола литар и си ги донесоа. На нив боље пари ќе им дадам отколку на крадцине -.-

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Има ли на пиволендов Унион радлер од грејпфрут?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Има ли на пиволендов Унион радлер од грејпфрут?
Како да ти кажам... Овој фестивал содржи само „пиво“ во името за да привлече посетители. Уствари треба да се вика „Паркингконцерт“.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Катастрофа и тапа. А за локацијата да не збориме. А и имаше многу дечурлана и старци.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Катастрофа и тапа. А за локацијата да не збориме. А и имаше многу дечурлана и старци.
Ај за децата си во право али за старците?! Е ај, само од 18 до 30 нека има луѓе. Глупости.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ај за децата си во право али за старците?! Е ај, само од 18 до 30 нека има луѓе. Глупости.
Епа ај и они нека седат нека играат на Бајага. Треба сами да сватат дека не им е местото со младите. Се знае, оди напиј се пивце седни на маса, едно мевце и дома. Што има да продужаваат на Бајага.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Епа ај и они нека седат нека играат на Бајага. Треба сами да сватат дека не им е местото со младите. Се знае, оди напиј се пивце седни на маса, едно мевце и дома. Што има да продужаваат на Бајага.
Бајага уствари од нивно време е, од старците ;)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
На Бајага времето не помина, али на старците времето помина. Сегде се бутаат. :facepalm:
Го донесле Бајага како една од најголемите „ѕвезди“ на фестивалов. Нормално е дека ќе има еден куп старци, оти Бајага бил популарен кога биле млади, а сега се шлепа на стара слава.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ќе отидам ама дефинитивно ќе си земам пиво од продавница

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom