Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Ќе отидам само на САРС и ако можам на Зад Аголот и компанија,малку рап колку да се каже дека сум отишол,да се поздравам со другари.
Локацијата е ненормално лоша,па подобро у парк нека го напраат ПИВОЛЕНДОТ (да ти ебам името,име за нешто детско),отколку на сред паркинг пред сала Борис Трајковски.Па ало бре,со кој памет не знам прават таму нешто.Ај за картинг ќе разберам,ама пиволенд,е тоа не го можам никако.
Програмата тиња,исто како и лани,цените горе долу океј е,ама сепак поисплатливо е да си купиш од продавница пиво,да го бутнеш у ранец и таму да си точиш со друштво.Пред тоа секако домашна ракија да те здрмне малце :icon_lol:
Од година у година скопскиов пиволенд е се потапа и потапа,додека прилепскион се издигнува на повисоко ниво,секоја година има повеќе и повеќе народ таму,а во Скопјево наше се исти бендови и станува монотоно.

Зошто не ги договорат Џимиринки продукција да напраат еден настап,Љубојна исто така,Ареа со поголемо време за настап,Нокаут исто така,Стринг Форсис.
Па малку рап,ете Зад аголот,Легијата,Римиски масив и таквите добри рап групации.
Ем поинтересно ќе биде,ем поголема ќе биде заинтересираноста,ем повеќе народ ќе има сигурен сум.
Бајага,Рибља Чорба кур се тресе у ладна у вода да ми извините на израз.
Можат да си дозволат организаторите барем една голема музичка звезда ако ништо друго.
Под услов музичката звезда да не е некој од Шабан Шаулич,Цеца,Брена,Мирослав Илич,Маринко Роквич и остали шабани.

Или барем нека пуштат стриптиз кога веќе немаат посрана идеја кога да викнат.

Исто така името на настанот да си го средат,ПИВОЛЕНД бе,самото име ми асоцира на нешто детско кога ќе го чуеш тоа ЛЕНД.
Пивофест е најприкладно име и не треба да се менува.

Толку од мене и моите критики,на некој ќе му се допаднат на некого не,тоа си е ваше,а впечатоци ќе пишам кога ќе отидам,до тогаш воздра :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Зошто не ги договорат Џимиринки продукција да напраат еден настап,Љубојна исто така,Ареа со поголемо време за настап,Нокаут исто така,Стринг Форсис.
Процедурално, Љубојна лани беа. Да се чудиш колку многу народ имаше... А на Нокаут уште повеќе време да и дадат, може и дома да не си одат ако не па.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Процедурално, Љубојна лани беа. Да се чудиш колку многу народ имаше... А Нокаут уште повеќе време да и дадат, може и дома да не си одат ако не па.

Ууфф лапсус од моја страна,сега од кога ме потсети разгледував низ сликите во компјутер и начекав слики од нив,ама ипак тоа не го менува моето мислење,подобро нив да ги слушам и оваа година отколку Рибља Чорба и Бајага.
Треба промоција на нашите бендови,а не излитени дедовци со едни исти песни.
Исто и Нокаут и Ареа би ги слушал по два саати,отколку погоренаведените :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.865
Поени од реакции
8.426
Зошто го нарекувате паркинг фест? Значи нема бина за групите? (какви и да биле тие)

Нема штандови на пивариве или само тезги, па кој каде сака застануе?
Не сваќам.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Денес не бев, не бев во можност. А ми се идеше само за Ареа да ги видам во живо. Утре идам 90%, се надевам ке има добра програма

L

Löwe

Гостин
Не сум бил досега на Пиволендов, од Прилеп сум. Дајте кажете како е кај вас, Бината колкава е, место за седење дали има како во Прилеп колку сакаш, и скара доколку си гладен?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Денес не бев, не бев во можност. А ми се идеше само за Ареа да ги видам во живо. Утре идам 90%, се надевам ке има добра програма
Ќе има друже. Имаш ска/реге/панк (Процес), па нешто кавер на Novi Val (поим немам кои се), па сѐвселенскиот цар Рамбо Амадеус, па после тоа имаш чил атмосфера со Drum'n'Zez :)

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Џабе сите јадеа трици за локацијата а вчера имаше дупло повеќе народ од средата.Негде кај 11 не можеше да да се размине човек скоро до кај бината кај видео бимот од другата страна на Борис.
Местово не ми е добро од причина што нема место каде да седнеш.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Што бидна со Sevdah вчера? Ќе настапат воопшто деновиве или скроз им откажале?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom