Пиволенд 2012 [29.08.2012 - 02.09.2012]

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Пиволенд почна со цена на пивото од 50денари како што идеа 4 години дојде до цена 70(ланска цена) гдинава ако не го намалат на 50 денари ке си купувам од трафика каде што ке си поминам дупло поевтино .

П

Паган-др

Гостин
Се моли Воки да не ја злоупотребува мојата статистика на фејсбук. Во спротивно ќе се видиме на суд.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.949
Значи од она што го ѕирнав на ПрајмТајм можам да кажам дека ми се свиѓа само следното.
1 ден: Д Џон
2 ден: Памперс и Севдах Бејби (Првите се извонредно талнетирани битолчани, ме потсетуваат на Ареа кога беа млади, мислам во енергијата што ја носат и креативноста, звукот, нормално им е различен, и многу ми се по ќејф. Вторите се интересна дружина која праи чудни експреименти со стилови и имаат една песна која ми е рингтон на телефонот со македонски број: Љуби ме брзо, журим :wub:)
3 ден: Драм ен Зез, остало, пиши пропало
4 ден: Тријад и Баилдса не ги знам. Негатив ги свиѓам, сум ги слушал 3 пати досега и би ги слушал уште барем толку пати во блиска иднина :) Негатив, аххх... МОЖЕЕЕ :))) А за Оркестар Агушеви, само ако сум доволно пијан :/
5 ден: овие ПМ не знам кои се. САРС се надевам дека спремаат нови материјали, вториот албум и беше мошне лош. Рибина Чорба, гими еј брејк, плиииззз...

Енивејз, пишете рецензија ако идете. Јас ќе бидам во Канада тој период.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
До организаторите: пошто немате идеи еве ви две, море и три предлози од наши деца кои треба да се викнат на Пиволенд, место Чорба морба.

Значи:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.572
Какви се групи може да се викнат на Пивофест и да се растурат од посетители, они секоја година го одржуваат последниот концерт на Рибља Чорба.

П

Паган-др

Гостин
Плус за Зад Аголот. Барем маааааалце подобар лајн ап сега.

А да, и кој е овој Филип Славковски у петок што има настап?

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
RocknRolaa Респекат за Четкар.(y) Ама осеќам дека едвај 50 луѓе ќе има. Од кој 45 ќе се жени :icon_mrgr:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Само за Елементал и САРС би отишол кога ќе настапуваат дека другиве сите ми се веќе видени и досадни... Уште да го стават Кирил пак и нека се обесат.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
RocknRolaa Респекат за Четкар.(y) Ама осеќам дека едвај 50 луѓе ќе има. Од кој 45 ќе се жени :icon_mrgr:
Сум била еднаш на Четкар на ваков тип на настани ( е сега не ми текнува дали беше Бела ноќ или Пиволенд) и стварно немаше премногу публика, ама од друга страна и он знае малку да го затупи со песните што ги изведува, па мислам дека тука е проблемот.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Сум била еднаш на Четкар на ваков тип на настани ( е сега не ми текнува дали беше Бела ноќ или Пиволенд) и стварно немаше премногу публика, ама од друга страна и он знае малку да го затупи со песните што ги изведува, па мислам дека тука е проблемот.
Јас бев лано во Сектор, си поминав супер. Проблемот кај нас е сосема друг, конкретно за неговиот тип на музика, сигурен сум дека ќе има слаб интерес. Нормално останатите ќе отидат на други глупости кои им се сервирани од организаторите.

П

Паган-др

Гостин
Почна да заличува лајн ап-ов на нешто, now we can do business.

S

StormRage

Гостин
многу срање... чорба по миљонити пат (јес да го слушав, и уште го слушам за време на алкохол) ама доста е...
Негатив и Елементал, сум сакал да ги слушам, ама дугме трибјут измеѓу ќе ми скршат филм...
Трибјут на Pink Floyd тие Trust Us се многу добри...
all in all... 90% на црната страна

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Џајковски можеа пак да го донесат, и на Фолтин би идела..
Музиката е љом.
Ќе идам на 31ви сигурно, најокеј лајнап има за ѕенѕање и дружење со девојчиња, ама не ми го праи меракот ко шо треба како и да е..
Ептен заради дружба, иначе целиот концепт на скопскиов Пиволенд, цените, понудата, локацијата, изведувачите.. Каша попара.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Зашо сите ќењаат за музичката програма а никој не го спомнува денс стејџот? Башка и Славе е ставен во програма на мејн стејџ (сабота од 2ипол до 3ипол)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom