Парфеми

H

^HITMAN^

Гостин
Каква тема е ова? Значи треба да се одбере помеѓу тестер или оригинално пакување. Па кој нормален би купил тестер, а кој нормален продавач би продал тестер? Јас кога одам да си купам парфем, треба тестерот да го купам? И да сакам неможам да го купам, затоа што е тестер, не се продава и е за тестирање. Остајте тоа што овдека е преполно со Орифлејм и Авон продавачи на форумот и прават цигански работи со продавање на тестери. Јас лично купувам парфем од DutyFreeShop-от на грчката граница и таму и во секое нормално место - тестер не се продава.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Jaс мислам дека ипак авторот на темава сакал да кажи меѓу фејк и оригинал,пошо ни јас до сега немам сретнато да се продаваат тестери,едино ако ќарам некое тестерче на промоција или нешо слично.
Оригинал си е оригинал,подолго трае,а не ко со вода да се прскаш,уште неизлезен од дома да го снема мирисот на парфемот.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.260
Поени од реакции
30.553
Ги обожавам оние на Елизабет Арден, кој и да е. Сите парфеми имаат нешто заедничко, а сепак толку се разновидни.

D

Delux

Гостин
Првио е стварно бренд...ама е пак многу буљашки,девојката шо продаваше мириси ми го нудеше тој да го купам оти се многу и бил привлечен тој парфем,а јас и викам веројатно е така оти мисиш Македонски Александар е ваш...на крај си купив Херера 212 впрочем тој ми е фаворит
овај вторио СТР8 имам,ама никогаш не го имам искористено

ова ме потсети порано на една емисија каде Ношпал изиграваше модна полиција,,демек Гоце Арнаудов бил облечен ко сељак на некој фестивал...а овај пак да ти бил облечен во костим 1000$ од Жан Пол готје:pos2:

T

tinkerbelll

Гостин
Не знам зашо ама многу го сакам.. онај најновиот не ми е нешто посебно, ама ќе видам за тај има време, али овај не го мењам.. гинам за него :vozbud:

?

..........

Гостин
Самиот збор “тестер“ асоцира на тестирање, нека се појасни авторот на темата, нека се преиспита, оти се е испобркано.

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Да не има некој информација каде можам да го најдам Cotton Club Women - Jeanne Arthes?

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Тие два машки парфеми сум ги користел и сум задоволен следниот пат ќе земам некој друг,инаку не сум определен на една марка туку сакам да испробувам повеќе марки.:pipi: А на мајка ми и купив за осми март на CH (Carolina Herera) и стварно има многу убав и нежен мирис.:pipi:

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Сакам благи парфеми стриктно. Последен што го имам земено е Escada Marine Groove. Преубав е.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
47
Поени од реакции
2
Под тестер не се подразбираат малите шишенца со парфеми, тие се мостри. Тестери се оние шишенца кои се отворени и од кои се прскаме за да го испробаме парфемот и тие се помалку концентрирани и не се толку трајни колку оригиналот. Авторот на темата сакаше да праша дали би дале повеке пари за потраен парфем или би се задоволиле со поефтин иако трае само неколку часа...

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Точно.. но јас сум разбрал дека тестерите биле поконцентрирани, така би држеле повеќе, секако со една цел, да би го привлекле купувачот.

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Dragon[Sky];3373052 напиша:
Сакам благи парфеми стриктно. Последен што го имам земено е Escada Marine Groove. Преубав е.
Од чоколадо да не сакаш :) мала шала. :wink::smir:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561

Ова си го користам за секој ден. Не е скап коштат негде 7-8 евра тој од 30 мл. а многу слатко мириса :)) а и дизајнов ми е многу шик, ко чантичка =)
345 ден. е, пред малку го купив за женска ми.
Имаше ист ваков во некоја златна варијанта, се двоумев и ми текна дека некој на форумов го користи розевиот и... си го земав. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom