Парфеми

Член од
2 декември 2024
Мислења
14
Поени од реакции
2
Расчепкај на фрагрантика, буквално имаш за сите можни тоалетни води, парфеми и еликсири и искуства од корисници за истите. Инаку како што напоменаа погоре не очекувај ист ефект и за себе, за одредени дизајнерски парфеми корисници тврдат и 10 часови ефикасност а реално се добива 2-3 часа. Искрено јас сум изненаден од арапските парфеми и нивната ефикасност, пример Lattafa растураат со нивните парфеми (а богами и нивните пристапни цени) и препорачувам кој не пробал да проба.
На овој бренд мислиш? IMG_2285.jpeg

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.916
Поени од реакции
22.035
пак арапскиве некако се превише скапи, со оглед дека сето се копии на туѓи парфеми.
Не мора да значи, некои се копии да нo одредени парфеми се дури и поуспешни од оргиналите со подобра проекција, трајност и се поконкретни кога сушат на кожа. Личен пример ми е Qahwa, кога и да го користам секогаш добивам комплименти и ме прашуваат што парфем носам, за разлика пример од JPG La Male Elixir кој е прогласен за втор најдобар парфем за 2024 година, кој за мене и да има проекција од 1 саат, и ми е огромно разочарување. Далеку од лош но преформансите му се просечни и не е долготраен како што се кажува ... незнам можеби и му треба време да созрее ама не е тоа тоа (среќа го начекав на 30% попуст па не е толку голема штетата)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.659
Поени од реакции
43.635
Не мора да значи, некои се копии да нo одредени парфеми се дури и поуспешни од оргиналите со подобра проекција, трајност и се поконкретни кога сушат на кожа. Личен пример ми е Qahwa, кога и да го користам секогаш добивам комплименти и ме прашуваат што парфем носам, за разлика пример од JPG La Male Elixir кој е прогласен за втор најдобар парфем за 2024 година, кој за мене и да има проекција од 1 саат, и ми е огромно разочарување. Далеку од лош но преформансите му се просечни и не е долготраен како што се кажува ... незнам можеби и му треба време да созрее ама не е тоа тоа (среќа го начекав на 30% попуст па не е толку голема штетата)
Не купувај на слепо. Ќе тестираш, земи прсни неколку ливчиња на тие што ти се свиѓаат и ќе оцениш кој колку трае. Иначе можда непопуларно ми е мислењето но у глобала, иако поевтини овие арапскиве не се bargain.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.916
Поени од реакции
22.035
Не купувај на слепо. Ќе тестираш, земи прсни неколку ливчиња на тие што ти се свиѓаат и ќе оцениш кој колку трае. Иначе можда непопуларно ми е мислењето но у глобала, иако поевтини овие арапскиве не се bargain.
Не купував на слепо, по препорака а и хајп како еден од најуспешните за 2024 година, тргнав по JPG ги тестирав сите JPG, на лице место се топ ама, реалноста е сосема друга. Пак ќе кажам можеби треба да созрее, може до самиот бач и производство, друга формула што знам ...

Член од
15 јануари 2020
Мислења
920
Поени од реакции
3.020
Некој искуство од ПРВА рака со странава? Не рекла казала муабет. IMG_1528.jpeg

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.748
Поени од реакции
18.505
Мераклии на парфеми,

Имаме попуст, 20% на цела niche колекција. Само направте нарачка и попустот ќе ви биде вкалкулиран.

Како и секогаш, стоиме на располагање за било какви совети за парфеми кои сакате да ги купите, без никаква обврска за купување на истите од нас, пример поклон за некого па можеби имате дилема :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom