Парфеми

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Ајде и јас да ви ја претставам мојата скромна колекција. Се започна пред едно 4-5 години кога го купив (за мене лично еден од најдобрите мириси), Армани Код Профумо кој го купував секоја година, по едно шише годишно оти толку дозволуваше буџетот јбг. Оваа година буџетот дозволи да купам Диор Саваж, а после него сите останати на сликата освен кодот и така замина поприлично висока сума за парфеми оваа година, за новава не сакам да помислам колку ќе бидат потрошени ако биде се во ред, господ здравје...:D
1674725507102.png

За оваа година сигурен ми е Афнан Нот Онли Интенс, Прада Лом (по препораките дека е идеален за канцеларија, но прво да го пробам/тестирам) и некој цитрусен со добра проекција и трајност. Прво се двоумев за YSL Y и YSL Y Parfum или Блу де Шанел парфемска вода или парфем ама читами гледам доста рецензии дека не се нешто спектакуларно трајни и со добра проекција.:cautious:

Гледав и Xjeroff Uden и Renaissance,но не знам дали вреди да издвоиш 250 евра за 50ml летен парфем за кој не знаеш какви перформанси ќе има. на крајот може да се купи некј зимски цитрусен со зачини и дрвенести ноти па да се користи како летен, само да не гуши. :D

Иначе, супер што имакаква таква комуникација на љубители на парфеми кај нас, мислам дека треба да се направи и група на FB. :)

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Прво се двоумев за YSL Y и YSL Y Parfum или Блу де Шанел парфемска вода или парфем ама читами гледам доста рецензии дека не се нешто спектакуларно трајни и со добра проекција.:cautious:
Чисто за информација - Bleu de Chanel EDP прснав на зглобот пред 10-тина дена во Солун. Веројатно ми прснало и на крајот на ракавот. Сеуште мириса...

Сакам да го купам понатака, ако сакаш ќе го делиме по 50ml.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Чисто за информација - Bleu de Chanel EDP прснав на зглобот пред 10-тина дена во Солун. Веројатно ми прснало и на крајот на ракавот. Сеуште мириса...

Parfum >EDP.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.104
Поени од реакции
1.609

Секој парфем прснат на алишта трае подолго. Инаку убедливо најдосаден парфем заедно со Sauvage. Но вкус е во прашање така да земај слободно.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
За тебе.
За мене - не :)
Parfum двои од генеричкиот момент на EDP-то, кое секако е веќе многу подобро од EDT верзијата.

Parfum, има многу поквалитетни дрвенасти ноти - sandalwood, и е еден од ретките дизајнери кои се скоро niche квалитет, трае над 8h, а проектира за нијанса послабо од EDP-то.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Ама тоа е твој вкус и ти одиш од твое гледиште.
Не може да се докажуваме на кој, што му се свиѓа. Секако тие парфеми не се за blind buy со оглед на цената и за двата.

Може на луѓето не им се свиѓаат дрвенестите ноти и сакаат малку посвежи ноти (како што во EDP).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ама тоа е твој вкус и ти одиш од твое гледиште.
Не може да се докажуваме на кој, што му се свиѓа. Секако тие парфеми не се за blind buy со оглед на цената и за двата.

Може на луѓето не им се свиѓаат дрвенестите ноти и сакаат малку посвежи ноти (како што во EDP).
Не се докажувам, за разликата зборам. Иначе сличноста меѓу двата е голема, не е дека се драстично различни.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Не се докажувам, за разликата зборам. Иначе сличноста меѓу двата е голема, не е дека се драстично различни.
Епа ти пиша тоа > тоа.
Пак се докажуваше хаха

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Ајде и јас да ви ја претставам мојата скромна колекција. Се започна пред едно 4-5 години кога го купив (за мене лично еден од најдобрите мириси), Армани Код Профумо кој го купував секоја година, по едно шише годишно оти толку дозволуваше буџетот јбг. Оваа година буџетот дозволи да купам Диор Саваж, а после него сите останати на сликата освен кодот и така замина поприлично висока сума за парфеми оваа година, за новава не сакам да помислам колку ќе бидат потрошени ако биде се во ред, господ здравје...:D
Прегледај го приврзокот 363941

За оваа година сигурен ми е Афнан Нот Онли Интенс, Прада Лом (по препораките дека е идеален за канцеларија, но прво да го пробам/тестирам) и некој цитрусен со добра проекција и трајност. Прво се двоумев за YSL Y и YSL Y Parfum или Блу де Шанел парфемска вода или парфем ама читами гледам доста рецензии дека не се нешто спектакуларно трајни и со добра проекција.:cautious:

Гледав и Xjeroff Uden и Renaissance,но не знам дали вреди да издвоиш 250 евра за 50ml летен парфем за кој не знаеш какви перформанси ќе има. на крајот може да се купи некј зимски цитрусен со зачини и дрвенести ноти па да се користи како летен, само да не гуши. :D

Иначе, супер што имакаква таква комуникација на љубители на парфеми кај нас, мислам дека треба да се направи и група на FB. :)
Мала ама топ колекција. Како си задоволен од Dior Homme Intense? Еден од ретките вакви почешитни парфеми да речам што ми се бендисува ептен. Ми мириса на шминка/кармин ради ирисот, ама у исто време има нешто у парфемов што многу ми се свиѓа.

Иначе Прадата е топ, јас ја меркам некое време и кај и да е ќе ја земам ама кај нас е многу скапа. Ја имаше у Италија кога бев у еден аутлед за 70 евра 100мл што е горе долу океј цена ама не ја зедов... Нема промаш со ниедна Прада, многу ми се по укус и Лом и сите Луна Роса.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Доколку има некој заинтересиран - продавам декант од 50ml од Prada L'Homme по цена од 39€ (2400 денари).

Линк од Fragrantica

Оригиналното шише сеуште не сум го земал, викендов. Фактички барам некој да го поделиме шишево.
Зошто дремевте кога пишував?

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Зошто дремевте кога пишував?
Малце ми се 50мл мене, а и се наоѓа за подобра цена од оваа (го имаше на фри шоп за 50тина евра 100 мл пред некое време, ти гарант од таму си го нашол. :)). Плус ја сакам целосната презентација од парфемов да ја имам и затоа не ти пишав.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Малце ми се 50мл мене, а и се наоѓа за подобра цена од оваа (го имаше на фри шоп за 50тина евра 100 мл пред некое време, ти гарант од таму си го нашол. :)). Плус ја сакам целосната презентација од парфемов да ја имам и затоа не ти пишав.
Толку го зедов и јас, 50€. Мада не ми се допадна и го продадов.
Веројатно мислењето ми било напишано пред да го намалат.

edit - Беше на попуст, па снема залиха, па добија залиха со старата цена, па пак го ставија на попуст. Сум пишал кога бил вратен на залиха.

Член од
20 март 2022
Мислења
1.385
Поени од реакции
3.513
Прегледај го приврзокот 363941

Прашав неколку страни наназад за Кирке, ама никој ништо не кажа. Сега гледам ти го постираш. :)
Збор, два за него? Тој и Том Форд тобако ванила ми се следни на ум за земање. Том Фордот веќе го знам, овој не сум го мириснал до сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom