Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ова е неточно.
- ВМРО ДПМНЕ победи: 1990, 1998, 2006, 2008, 2011, 2014, 2016
- СДСМ победи: 1994, 2002
Резултатот е 7:2. Какво нерешено, какви „бакрачи“?

D

Deleted member 12196

Гостин
Ова е неточно.
- ВМРО ДПМНЕ победи: 1990, 1998, 2006, 2008, 2011, 2014, 2016
- СДСМ победи: 1994, 2002
Резултатот е 7:2. Какво нерешено, какви „бакрачи“?
СДС победи само во 2002 година. 1994 ВМРО бојкотираше. Тоа не е победа.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Исто така сметам дека секој со грам мозок, кој е во ризични групи, треба да не излегува на гласање.
Милион пути сум ги гледал и не ми било јасно зошто не се распрскаат и не ги нападнат тие околу нив.....мислеле дека е ризично ваљда. Да не рескираат уште саат два од животот имаат, а последни им се.....боље ишта него ништа.

Ова се евреи во логор.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
А знаете ли колку ми е гајле кој колку пати победил!?
Дуелот со СтојанЧе - 2,5 пати погледан од дуелот Зајко vs Жмицко. Чаре? #ФалаИКајВас

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.794
Милион пути сум ги гледал и не ми било јасно зошто не се распрскаат и не ги нападнат тие околу нив.....мислеле дека е ризично ваљда. Да не рескираат уште саат два од животот имаат, а последни им се.....боље ишта него ништа.

Ова се евреи во логор.
Тие муабети на друг.
Ми е гајле кој ќе победи. На другите избори коа ќе нема корона, ќе гласам.
Знам дека на СДСМ им одговара неизлезност и ми е гајле дали еден циклус нема да влијаам околу тоа, кој од СДСМ и ВМРО, ќе пуши албански курови у наредниве четири години, во замена за лично богатење.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тие муабети на друг.
Знам дека на СДСМ им одговара неизлезност и ми е гајле дали еден циклус нема да влијаам околу тоа, кој од СДСМ и ВМРО, ќе пуши албански курови у наредниве четири години, во замена за лично богатење.
Немам никаква намера да те разубедувам, спомна ризик. Прашање на добра калкулација е кој е поголем ризик...короната, или СДС на власт. Индивидуално не зависи од тебе, ама ако земат сите така да се постават тогаш ќе има зависност.
Бараме висока свест во решавање на проблемите, незнам....во сообраќај, фрлање ѓубре и ред други работи. А во оваа ситуација кога цел тој пакет зависи од тоа кој е на власт како и опстојувањето на нацијата, кое тврдам дека зависи колку толку од овие избори, ако не е отидена работата предалеку за жал, седиме мирни. Како и да е, надеж сеуште постои....

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.143
Поени од реакции
83.794
Короната и СДС се во коалиција моментално.
Па, да не се лажеме, короната напраи за СДСМ, од скроз изгубени избори да станат онака, изгубени, ама со некаква шанса (мада ја би рекол дека пак немаат шанса).

Додуше и покрај помошта од короната (не можење да се водат нормални кампањи, користење на короната за дневна политика и сл.), СДСМ со пробувањето да ќарат албански гласови (стандардно, преку примена на двојни аршини во владеењето на правото), успеаја да си ја засерат позицијата кај неалбанците, сепак.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Па, да не се лажеме, короната напраи за СДСМ, од скроз изгубени избори да станат онака, изгубени, ама со некаква шанса (мада ја би рекол дека пак немаат шанса).

Додуше и покрај помошта од короната (не можење да се водат нормални кампањи, користење на короната за дневна политика и сл.), СДСМ со пробувањето да ќарат албански гласови (стандардно, преку примена на двојни аршини во владеењето на правото), успеаја да си ја засерат позицијата кај неалбанците, сепак.
Би додал дека им послужи како средство за корекција на излезноста, дежурна бабарога, заедно со ,,ако гласате за Вмро ќе се врати Грујо" наративот.

Хмммм...
А јас мислев дека Беса и СДС се во коалиција.
БЕСА - Ковид 19 исти курац, подеднакво штетни и за народот и за државата.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
А што ако биди премиер Албанец шо ке се деси.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Тие муабети на друг.
A ako ti vetat deka ke gi razotkrijat ubijcite od Smilkovsko. I toa nema da ti bidi dovolen motiv da recis mecka strav, mene ne strav. Prosliot pat toa ti bese sosem dovolno pa si velam zosto da ne i sega. I zamisli DUI da go vetat toa, besa da dadat :cautious:.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Наталитетот/ТФР во полошкиот регион лани бил 1.10, најнизок во државава. Ни муслиманите не се котат како порано.
Не знам зошто повеќе не ги пишува новородените по националност на државниве сајтови (можда лошо барам) ама знам дека лани на stat.gov.mk имаше за новородени со етнички графи од 90-тите до 2018. Сега има податоци само за општини, машки/женски и брак/вон брак.
Албанците имаа пад од 3-4%, а Македонците зголемување за 2-3% во минатава декада. Албанциве од 34-35% на 31-32%, а кај нас од 49% на 52%.
За 2019 ако не се лажам само 19 илјади новороденчиња имавме, првпат под 20к и наталитет 1,4 на државно ниво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom