Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Не, ти си.

Нема врска. Коа веќе дошле што сакаат нека бидат и колкава плата сакаат нека зимаат.
Проблемот е што не требало да доаѓаат, загушени сме...
Зошто уште ја тегнете темава не ми е јасно? Нарачајте од кремава и готово.
Ваков камбек само од "легендарниот" Анон, ебате пацерот

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Кога би се прашувал јас, муабети од типот скопски педерчиња и сељаци од провинција би се казнувале со закон.

Трулиот систем е крив за тоа, не некој од Делчево што не извадил бг пасош и морал да замине у Скопје да биде келнер. Да му се смееш на некој за тоа како зборува те прави поголем сељак од истиот.

Од друга страна ако веќе се селиш во Скопје, треба да се навикнуваш на средината а не да пцуеш по истите а тука живееш, јас може не ги сакам Германците но живеам тука и ги почитувам, се однесувам според нивните правила, иако не е ова мој град не ја фрлам лименката од пивото во реката(и не, не е само за казните, никој нема да те види у 3 сабајле, до принципот е) а не како што и сам знам дека многу луѓе, (па видете по студентските) како фрлаат ѓубре со изговор ова не ми е дома.

Ама нели полесно е да се обвинуваме едни со други, решение ќе ни падне од небото.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Па ако не сака брегот кај Мухамед, тогаш Мухамед ќе појде кај брегот.
Градовите вон Скопје се дават во бедотија, без работа, мали плати, никаква економија, култура.. кажано генерално. Во „провинција“ се живее неколкукратно на пониско ниво од Скопје, во секој поглед. И очекуваш народот да седи дома и да гледа ТВ?
ако се мали плати и никаква економија, како тие купуваат станови во најскапиот град во Македонија? И тоа станови не во поефтините делови од градот (Бутел, Хиподром) каде квадрат е 400-600 е/м2 него во места каде е 900-1200 просек? Истото важи и за под кирија.
Нешто не ми штима со муабетиве за економијата.
А за култура не знам што подразбираш. Култура нема нигде. Едино ако мислиш на театри и кина, тоа е друго.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Netochno.
Osven ako ne mislis deka zivotniot standard e ponizok.
Како неточно? Има ли таму опера, филхармонија, кина, концерти, спорт во европски рамки, репрезентативни натпревари, медиуми од повисоко ниво каде што би работеле новинари и водители, дирекции на големите фирми (ЕВН, ЕСМ, Мепсо, Телеком...), министерства каде што се прави подобра кариера, продавници, шопинг центри, зоолошка градина, театри (сем во неколку градови со понизок ранг од МНТ на пример), болници како „државна болница“, факултети како УКИМ, музеи како скопските, институции...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.372
Не, ти си.

Нема врска. Коа веќе дошле што сакаат нека бидат и колкава плата сакаат нека зимаат.
Проблемот е што не требало да доаѓаат, загушени сме...
Зошто уште ја тегнете темава не ми е јасно? Нарачајте од кремава и готово.
јас не знам како ги трпите овие од Битола, Охрид и остала провинција, јас да сум на ваше место одма би се иселил/вратил во селото од кое избегал дедо ти, сигурно таму имате по некоја распадната "викендица", ама за почеток ќе ви се најде, барем раат ќе имате.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
ако се мали плати и никаква економија, како тие купуваат станови во најскапиот град во Македонија? И тоа станови не во поефтините делови од градот (Бутел, Хиподром) каде квадрат е 400-600 е/м2 него во места каде е 900-1200 просек? Истото важи и за под кирија.
E, e, e... еден куп пријатели имам провинцијалци, со доволно финансии, да не речам и претерано, на рана возраст СВОИ автомобили, станови, развиени приватни бизниси на родителите во градот од кај што доаѓаат и пак се преселуваат. Едноставно имаат инфериорен комплекс и тоа е тоа. Сакаат да бидат дел од „елитата“.
И сеа ќе смрди Скопјево, па ќе си акаме глава дали било од автомобилите, од фабриките, од Дрисла од не знам што... проблемот е познат. Преголема и неконтролирана преселба од провинцијата.
јас не знам како ги трпите овие од Битола, Охрид и остала провинција, јас да сум на ваше место одма би се иселил/вратил во селото од кое избегал дедо ти, сигурно таму имате по некоја распадната "викендица", ама за почеток ќе ви се најде, барем раат ќе имате.
Па баш тоа го пишав, ама некако не ти се чита изглеа или толку ти сече.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Купува кој има, има и таму одреден процент богати. Или продал нива. Или продал стан, па со кредит купил во СК.. разни варијанти. Под кирија обично одат по 2-3-4-ца и делат трошоци.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
А за култура не знам што подразбираш. Култура нема нигде. Едино ако мислиш на театри и кина, тоа е друго.
Сигурно од заштедата што ја имаат направено од високите плати што ги добиваат у своите градови у провинција успеваат да купат 100 квадратни од по 1200 евра за квадрат станови и да се преселат у Скопје.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
E, e, e... еден куп пријатели имам провинцијалци, со доволно финансии, да не речам и претарано, на рана возраст СВОИ автомобили, станови, развиени приватни бизниси на родителите во градот од кај што доаѓаат и пак се преселуваат. Едноставно имаат инфериорен комплекс и тоа е тоа. Сакаат да бидат дел од „елитата“.
Не е се во кола, јадење и пиење, има и друг дел од животот кој таму ГО НЕМА.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.372
Па баш тоа го пишав, ама некако не ти се чита изглеа или толку ти сече.
дај да видам каде сум испуштил тоа,
Инаку ептен бе се глупирате со тоа скопјето смрдено, абе во една Австралија све живо бега од малите градови вие овде му префрлавате на некој од Берово што заминал, а трагедијата да е поголема и вие што просеравате сте избегани од некое берово.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Купува кој има, има и таму одреден процент богати. Или продал нива. Или продал стан, па со кредит купил во СК.. разни варијанти.
Кај нас 4/5 во зграда се од други градови. Кажувај ми дека има некој % богати. Зголемување на население у Скопје и намалување на другите градови и селата не е некој %.
Под кирија обично одат по 2-3-4-ца и делат трошоци.
аха, дури и семејства делат соби и купатило. Оти немаат економија нели.
Само Кисела Вода, Карпош и Центар, побарај твитови или огласи, ќе видиш.

Констатацијата дека другите места имале никаква економија, гледајќи каде воглавно се вршат преселбите, со каков ценовен ранг, паѓа во вода.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Кај нас 4/5 во зграда се од други градови. Кажувај ми дека има некој % богати. Зголемување на население у Скопје и намалување на другите градови и селата не е некој %.
аха, дури и семејства делат соби и купатило. Оти немаат економија нели.
Само Кисела Вода, Карпош и Центар, побарај твитови или огласи, ќе видиш.
Ќе испадне дека во Демир Капија или Ресен поубаво се живее. Да, во пензија можеби, ако сакаш мир, бавча... Баш ме интересира која економија ја има таму? Да, има по нешто, ама колку е тоа.. и во колку места има?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.518
Поени од реакции
9.372
Барај си сам наназад. Да барам ја и да ми пуштиш „па што чекаш, пресели се“ хехенце? Не, фала.
во секој случај јас ти викам пресели се, ако не ви е убаво во гужви и народ од секаде, селата ве чекаат, сите имате имоти таму.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom