Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Земи пробај стави се у кожа на некој кој живее помеѓу Албанци, со сите весели моменти кои ги носи тој соживот на мала раздалечина. Тогаш не би се шегувал со тесни улички и слично и не би прашувал небулозни прашања.
Јас пре би живеал со Албанциве досега што живеам сто пати повеќе подобро сум поминал него ли со личности ко овај господинов погоре.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Јас пре би живеал со Албанциве досега што живеам сто пати повеќе подобро сум поминал него ли со личности ко овај господинов погоре.
Е како бе тие терористи досега не ве натепале и не ве избрцале, како живееш, WTF.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Е како бе тие терористи досега не ве натепале и не ве избрцале, како живееш, WTF.
Не живеам во Скопје , ни пак со скопски шип.тари смири ги страстите.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Види, сите тие работи се за осудување, јас не ги оправдувам. И ние не сме цвеќе за мирисање, да не ти вадам примери сеа.
Проблемот настанува кога нормалниот просечен Албанец е сместен во кошот на терористи, племе итн.
Или „хаха не постои нормален просечен Албанец“.
Па ок ама никој "нормален" Албанец нема да се ангажира за вакво нешто, они премолчуваат и кога детето им е убиено и наместото на убиецот оди друг во затвор. Треба ли ние сега да чекаме они да се развиваат ментално и да им текне дека не се живее така?

И кога би стигнале до некоја иницијатива за промени, кога би се прашувал јас би ставил предзнак на дуи а не на сите Албанци, но секој Албанец кој ќе трне против нас ќе го ставам во група на овие.Зошто ниеден Албанец од Тетово не излезе јавно да каже дека македонските гимназијалци заслужуваат реновирање на училиштето, зошто некој Албанец не се ангажира за да Македонците не бидат уценувани низ албанскиот дел на Скопје?

Јас тргнувам лично од мене, не знам еве кога била обратна ситуацијата, како во Грција на пример после ВСВ, и Македонците да се однесувале кон нив како Грците со Егејците, јас денеска би имал ставови спротивни од овие и би се борел за нивните права и слободно живеење.

А тоа дали има нормални и кај нив, зависи што подразбираш под тоа, јас ставам секогаш предзнак на добри и лоши, и тоа нема никаква поврзаност со оваа ситуација, ова е проблем кој е очигледен и преставува опасност, и мора да се најде решение без разлика на последиците.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Не живеам во Скопје , ни пак со скопски шип.тари смири ги страстите.
Ах е па добро, мене од форумов ми се создаде слика дека Албанците се секаде исти терористи.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ах е па добро, мене од форумов ми се создаде слика дека Албанците се секаде исти терористи.
Лошо влијае значи форумов на тебе, можда треба да престанеш да го посетуваш.

M

Macedon1um

Гостин
Па во право си да ти кажам, барем тие знаеш не ти мислат арно и ќе се пазиш а од нашиве „домашни“ како црепов сме пателе и ќе си патиме

Член од
23 август 2010
Мислења
39.794
Поени од реакции
115.765
Или „хаха не постои нормален просечен Албанец“.
Не постои, а сега ќе ти кажам и зошто. Иако теоретски постојат тие мирни албански фамилии, во ред е тоа, ама кога ќе дојде некој настан налик војна, конфликт, мењање име на држава, тепачка со нивните комшии и слично, е тогаш друга песна се пее.

Разберете дека они функционираат на ниво на месни заедници, или поедноставно како ќе кажат оџите кои им се врховни и духовни лидери. Низ призмата на исламот си ја тераат својата кауза која сите знаеме каква е. Така да они може се со тебе ок, ама кога ќе дојде тесна ситуација поздрав, се знае на каде натежнуваат.

Сега ќе ти кажам еден пример од кај мене, имаат пола и више тезги од пазарчето во Ченто, све ок тоа, дали знаеш кога се деси Диво Насеље дека еден немаше на пазарче? Значи не зборам за двајца луѓе, него за 30+ кои доаѓаат од Инџиково, Сингелиќ, Страчинци, различни места. Тоа што ти кажува? Случајно не дојдоа или има нешто?

Многу мразам вакви како тебе кога ќе дојдат да објаснуваат работи кои ниту ги доживеале, ниту имаат претстава какви се, се запознале со 2-3ца на факултет кои се навидум нормални, а позадински се исти кур ко и сите и доаѓаат серат по интернетот дека не се сите исти, соживот, кур се тресе. Разбери дека не мразат и дека не ни мислат добро и се додека не го добијат своето нема да престанат да прават проблеми.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.269
Аха небитно и оп после брегзит.
Брегзит или не, први комшии на англискиот Анон и натаму ќе се Полјаци или Бугари кои ќе возат поубави коли и ќе имаат подобра работа од него.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.742
Лошо влијае значи форумов на тебе, можда треба да престанеш да го посетуваш.
Нее, тука сме да ги видиме двете страни од приказната :)
Разбери дека не мразат и дека не ни мислат добро и се додека не го добијат своето нема да престанат да прават проблеми.
Океј тогаш, влагаме во војна. Со форумскиве сили, не му ја мислам, наши се.

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Не се секаде терористи, во светот се попознати како кокаин/хероин печалбари.
Еве малку свежа статистика од Англија а слично е секаде во западна Европа. 1595777063009.png

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Сигурно на Марс живиш чим ти треба форумов да видиш нешто што се дешава очигледно.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028

Океј тогаш, влагаме во војна. Со форумскиве сили, не му ја мислам, наши се.
Сега пак идеш на тоа дека со причина зборуваат луѓето овде за овој проблем?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom