Овој изгледа се искарал со брат му.
Бредли Купер е носител на листа кај МОРО ти прашуваш кои се тие.
А кој е награден?Според резултативе, и ВМРО и СДС казнети. Ми лајки.
Ова беше очигледно уште месец дена пред избори дека резултатите ќе бидат вакви, секој што се надевал на различен резултат или не излегол воопшто да го види мислењето на народот или е ропак во политика.Сакаш да кажеш народ што гласаше во толкави бројки за Зоти има два грама мозок да искалкулира кој бил телетабис?
Или можеби одлуката ја донесоа баш тие со два грама мозок што дозволија да се деси ова, со тоа што не излегоа на гласање?
Претпоставував дека вакво нешто ќе се деси, тоа го верглав цело време....ама очигледно релативизирањето околу злото беше пресудно. Кога оди палка за безбол накај твојата глава ти се наведнуваш или затвараш очи?
VMRO-DPMNE da bea vistinska opozicija, a ne samo partija na profiteri borci za vlast, mok i funkcija koi gi gledaat samo partiskite i lični interesi, a ne interesite na narodot im se slučuva ova, namesto da bidat nagradeni i da osvojat ubedliva pobeda nad SDSM so 100-200 iljadi glasa razlika oni doživuvaat poraz duri i od eden političar kako Zoki Zaev. Epa toa ti e razočaraniot čovek ili ne izleguva na glasanje (bojkotira) ili odi na glasanje ama namerno preškrtuva glasačko livče za istoto da bide nevažečko ili glasa za nekoja od onie mikro-partii od t.n. tret blok. Saglam čovek vo državava što barem malku se razbira vo politika i ja sledi istata ne glasa za vakvi klovnovi, nitu za Crpkovci (ZZ) nitu za Žmickovci (HM) !Od aspekt kako izigra VMRO taka ispaga, zatoa rekov ako pruzea otpor vo smisla da iznesea narod na ulica, ne samo 300 vistinski ke se priklucea uste mnogu drugi vistinski I denes glasanjeto ke imase drug tek ama vaka tolku e, I mnogu dobija.
А како да победат ВМРО во Битола кога кандидат за пратеник му е Ангелевска, 10 години претседател на советот беше во мандатите на Двојче. Како да не ја памтат како се зркаше зад говорниците. од 22000 гласа паднаа на 18000 во Битола и тоа само заради кадрите кои ги предложија. Дури не направи длабок пресек Мицко на партијата џабе му е се, со оние кадри и ова му е многу.Смешни сте со овие муабети за името пак ќе напоменам.
Во Битола кој чоек да го сретнам никој апсолутно никој не коментира за името туку за економската и инфраструктурната состојба и според тоа го одредуваат гласот...какво име какви бакрачи.
Вмро не победи бидејќи не умеат да ги соберат неутралните гласачи бидејќи добро ги знаат т.е. ги памтат луѓето какви сељаци и говеда беа кога имаа власт....значи во Битола со доминантно Македонско население ,каде што цел град му е накрвен на Наташа и СДСМ пак изгубија Вмро..тоа ти кажва колку ги сакаат Вмро
Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?Ова беше очигледно уште месец дена пред избори дека резултатите ќе бидат вакви, секој што се надевал на различен резултат или не излегол воопшто да го види мислењето на народот или е ропак во политика.
Прво, не смееше ДПМНЕ да дозволи денот за гласање да биде на средина од работната недела, по автоматизам еден куп неопределени гласачи или симпатизери кои работат и живеат во метрополата, а сеуште се водат со гласачко место во родните места не се вратија да гласаат. Втора работа, помртва кампања, послаба харизма на лидер, полоша структура, полоша програма од оваа немаше во историјата на ДПМНЕ, и трето спиење на уво за време на клучни прашања за кои ако се сеуште со правата идеологија требаше да ја запалат владата и собранието, премолчувањето и продавање на се Македонско само за да си го спасат дупето од апсаат за криминалиите ги доведе до ова.
Искрено се надевам дека ќе се смени во една изборна единица и на следните да имаме трета македонска опција од помалите со гласови колку ДУИ на овие (па дури и повеќе тогаш ќе им паднат нив гласовите).
Aca Lukas, ти ли си?
Бредли Купер е носител на листа кај МОРО ти прашуваш кои се тие.
Па верувај друже ти на форумот добро се потруди дури некој и што мислел да гласа за дпмне, да се предомисли.Со твоите мислења само ги подсетуваше шо луѓе сте и колку е голем вашиот патриотизам.Не се занесувајте со трета опција....што не излегоа за Левица тие што не гласаа?
Бетер се од овие стандардните на СДС и ВМРО....
Истово сум го размислувал пред повеќе од 15 год. кога ми леташе паметот, кога не можеше да ме купи никој за ни една цена, ама исто така не ни вредев 5 банки. Од причина што бев пасивен.....не може да седиш од страна и да си го величиш егото како ти си човек од идеали и човек за пример а апсолутно ништо не правиш во таа насока, освен што ќењаш.
Треба да се прифати одговорност по некогаш....на овие избори беше многу проста одлуката.
Или ќе бидеш за македонска опција, а таа беше ВМРО и Левица или албанска а тоа е се останато, и трета работа ако си седиш дома ја подржуваш албанската опција.
Да ги расвестам сите што се радуваат што се случило, а не гласале....дека "гласаа" за албански идеали