Парагвај не призна под уставното име

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
Република Македонија под уставното име воспостави дипломатски односи со Република Парагвај. Според МНР, Парагвај е трета земја со која се воспоставени дипломатски односи под уставното име во последниве три месеци.
Пред Парагвај, тоа е направено со Суринам и Свазиленд, а беа надградени и дипломатските односи со Канада, по одлуката на Владата на таа земја да ни се обраќа под уставното име.
Шефот на македонската дипломатија Антонио Милошоски испрати писмо до својот колега од Парагвај, Рубен Рамирез Лескано, во кое изразува задоволство од воспоставувањето на дипломатски односи меѓу двете земји.
„Дозволете ми да ја искористам оваа убава пригода за да го истакнам интересот на Република Македонија за натамошно унапредување на односите со Вашата држава, како и за динамизирањето на севкупната соработка во сите домени од заемен интерес, како на билатерален, така и на мултилатерален план“, се вели во писмото на Милошоски до Лескано.
Заклучно со воспоставените дипломатски односи со Парагвај, бројката на држави кои ја признаваат Република Македонија под уставното име надмина 120.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
:vozbud:

Одиме понатака....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.174
Е си знам јас зашто си навивам на Копа Америка за нив sdsd лелелееее Грчиштана ке го земат како баба внуче ама не се свесни уште

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Уште колку ни требаат за 2/3 мнозинство?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
На следно првенство у фудбал навивам за нив.
фала им.:je:

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1
третина од 192 е 128. Парагвај е 120 земја што не признава. Ни фалат уште 8 и 9 незнам тоа дали треба точно 2/3 или еден повише, не е битно битно е дека има најава од уште 5 држави. Иначе ова со Парагвај (свака им част) на Грците ќе им дојде како ЛАДЕН ПРСТ У ГС пред започнувањето на утрешните преговори у ОН.

Член од
6 април 2006
Мислења
87
Поени од реакции
0
Па затоа брзаат педериве грчки со преговори а свесни се дека го примиле до вратен пршлен. Со 128 гласа ќе се е..т грциве у гз.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Трну кај си на темава да пишиш? :hehe:

Јас, шо јас шубо ми дојде шо сум слушнал за ова. охохооо

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Да не се галамеше толку многу, и Австралија ќе биднеше....

мамата шпијунска.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
mislam so ova priznavanje uste 4 falat ako nese lazam .tokmu taka grcite brzaaat so pregovorite.samo nasive da neja utnat nesto .

Член од
29 октомври 2007
Мислења
129
Поени од реакции
1

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Па тоа бе Чилаверт закон среќен сум ќе го јадат ова Грциве...и тоа немиен :pos:

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
јеее. Чилаверт рулз. трпете грци. ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА (под уставно име, се разбира :pos:)

Kajgana Shop

На врв Bottom