Како бе нема нимфи, најпопуларни се со тигриците...Некој да не познава некој одгледувач на папагали у Штип ?
Конкретно за нимфа, по пет шоповите не можев да најдам, само тигрици, розенколиси и александри има.
Имаше на 1 место, ама не беа млади и пар беа. Сакам млада нимфа, ама нема низ Штип.Како бе нема нимфи, најпопуларни се со тигриците...
Си требал да ја оставиш недела-две во кафез за да ја запознае околината... а за грицкањето прст треба време додека да се припитоми на тебе, се зависи од карактерот на папагалот.Здраво.
Имам нимфа ја купив пред 2 недели. Кога и пуштам прст во кафез ме напаѓа со клукање ја пуштам секој ден да лета али незнае многу добро да лета се удара во врата во прозорец и слично. Помош околу овој проблем да ме советувате прв пат чувам нимфа
Најбитно е да ја ставиш раката во кафез и да стои долго време, објаснив поназад.Здраво.
Имам нимфа ја купив пред 2 недели. Кога и пуштам прст во кафез ме напаѓа со клукање ја пуштам секој ден да лета али незнае многу добро да лета се удара во врата во прозорец и слично. Помош околу овој проблем да ме советувате прв пат чувам нимфа
Отец Доситеј!!!!! од манастирот Јован Бигорски ми кажа дека папагалите кои ги има таму ги купил по некоја врска од Војводина. Имало голем избор на секакви папагали по доста пристапни цениОсвен познативе кај нас папагали, дали некој продава поретки видови (поретки што се во Македонија) на папагали кај нас?
Да, првиот Ара папагал сум го видел таму, дури и збори неколку зборчиња. А како можам да стапам во контакт со човекот од Србија?Отец Доситеј!!!!! од манастирот Јован Бигорски ми кажа дека папагалите кои ги има таму ги купил по некоја врска од Војводина. Имало голем избор на секакви папагали по доста пристапни цени
Првиот е жолт Ара и доста е подвижен...малку нервозен но не каса со клунот. Кој знае како можи и да го погали
а вториот е сив африкански папагал-Жаку и доста е кроток
Имаш телефон на ПП. Поздрави го од Ѓоко од КичевоДа, првиот Ара папагал сум го видел таму, дури и збори неколку зборчиња. А како можам да стапам во контакт со човекот од Србија?
Треба преку отецот или знае некој од тука?
Ова беше јако.И уште едно прашање дали смее нимфата или тигрица да се пренеси преку граница или треба посебни документи да имаш за неа бидејќи планирам да одам на одмор па да не биде осамена птицата