Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Читав тука дека било подобро да нема огледало во кафезот. Кај моето папагалче имаче и тој навистина постојано беше пред огледалото. Ај пробав да му го извадам и сега ако пробам да му се доближам до кафезот тој одма пробува да ме клукне. Порано не правеше така, ако му пружев рака или бегаше или ќе ми застанеше на рака, ама не да се обидува да ме касне. Чаре?
Ама зошто да нема огледалце де ? Точно дека седи пред него и се гледа, ама тоа не значи дека нема да излегува надвор и да игра со тебе. Врати му го, нема ништо лошо. Од искуство кажувам ...

Член од
21 август 2010
Мислења
209
Поени од реакции
7
Ама зошто да нема огледалце де ? Точно дека седи пред него и се гледа, ама тоа не значи дека нема да излегува надвор и да игра со тебе. Врати му го, нема ништо лошо. Од искуство кажувам ...
:P Значи да му купам ново, :pipi:дечко ми го скрши кога го вадеше пошто беше комплет со скаличка и топчиња. Туку и јас викав дека нема потреба да остане без огледалце, ама ајт. И од тогаш ептен збесна некако не сфаќам зошто, ваљда ни се лути:pos2:

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
А кај се купува сипина коска :kesa: Мене ми рекоа требало креда, па мојот неколку месеци клука креда:toe:
давај му да гризи сипина,никако креда......и немора нон-стоп да ја има,еве моето веќе 7-8 месеци го чувам(трето по ред) па нема никаков проблем со лупењето зрна.....значи може,но и не мора,а пожелно е одвреме-навреме да добива сипина коска....само да знаеш дека повеќе боли кога ќе те касне со наострен клун :tv:

H

HITCH

Гостин
Аааах обожавам папагалчиња. Премногу е смешно додека да се навикнат на средината. На еден другар за роденден му поклонив 2 со кафез и храна, оти нели цело е кога има се`! Едното беше многу мирно, ама другото... Лудите го навикнаа само на турбо фолк. Кога ќе дојдеа гости за да се позезаат малку, му го отвореше кафезот, ќе пушти турбо фолк и ова душиче одма излегуваше надвор и се глупираше. Најмногу ја сакаше Цеца, додуша и овие најмногу тоа му пуштаа. После некое време имаа огромен проблем папагалчето не сакаше никаква друга музика освен турбо фолк, па се мрднаа додека го одвикнаа. Тие имаа и друг проблем, папагалот сакаше да се бања во мијалникот, ама само кога има тањири и да се пика меѓу нив, еднаш за малку куртули. Имаа доста смешки со папагалот.
Јас порано кога бев помала чував сега не. Секое животинче е обврска. Треба да му се посвети огромно внимание.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
папагалче зависник од турбофолк муахахахаххаа оф леле мори мајко:pos2:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Дечки едно прашање имам. Значи чував папагал мнооогу оддамна пред едно 10тина години тогаш го купив од едно дуќанче кај зелено пазарче ама тоа веќе не работи. Ме интересира од каде би било најубаво да купам сега тигрица... значи под најубаво мислам на места каде што има голем избор на папагалчиња а не само 4-5 во кафез па од нив да бирам..

Поздрав

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Дечки едно прашање имам. Значи чував папагал мнооогу оддамна пред едно 10тина години тогаш го купив од едно дуќанче кај зелено пазарче ама тоа веќе не работи. Ме интересира од каде би било најубаво да купам сега тигрица... значи под најубаво мислам на места каде што има голем избор на папагалчиња а не само 4-5 во кафез па од нив да бирам..

Поздрав
ако не се разбираш од папагали,подобро најди роднина или пријател кој ќе препознае младо и здраво папагалче......со среќа :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
За младо лесно се препознава е сеа за здраво незнам баш на што мислиш, ја обично ги бирам тие најживите/најбучните :)
Затоа прашав овде ако некој знае за место кое што е најдобро/најпознато за папагалчиња.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Добро никој незнае од каде може да купам?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Добро никој незнае од каде може да купам?
Јас знам :)

Имаш на зелено пазарче одма на почетокот една мала продавница...има млади папагалчиња.
Имаш спроти соборна Амазон, мислам и таму имаше.
Моето од Чаир е земено, ама незнам кај точно е таа продавница :/

Има во Маџари мала продавница, во Ченто кај пазарот...
Не ми текнува друга :)

Член од
16 јануари 2008
Мислења
256
Поени од реакции
19
За младо лесно се препознава е сеа за здраво незнам баш на што мислиш, ја обично ги бирам тие најживите/најбучните :)
Затоа прашав овде ако некој знае за место кое што е најдобро/најпознато за папагалчиња.
абе и јас така бирав пред 2-3 години најживо најбучно па еве до ден денес неможам да го смирам опасна дифтарка испадна тигрицата :) друга рабтоа ако знае некој да ми дае совет како да ја припитомам тигрицата и како да припитомам нимфа, нимфата ја иам 3-4 месеци а тигрицата 2 години така нешто али многу е темпераментна, а овој па нимфава се плаши од прсти и раце

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
тигрицата по природа е темпераментна и жива,за смирување пробај дијазапам :pos2:

blade-

Научник
Член од
28 август 2009
Мислења
51
Поени од реакции
4
Здраво еве го мојо папагал Кико

мкам или итар е бидејки кога му се јаде ми застанува на раката и јаде а кога ке престане да јаде бега ништо не дава ама нема дека да бега gg старо е 1 год и 1 месец изгледа, а кај мене е 7 месеци па проблем е што го немам слушнано да пушти друг звук да имитире нешто, туку се неговата свирка што цика знаете за кој звук :) а дава да го галам ја наведнува главата право, а не ми е јасно што сака некогаш ке ме гледе цело време и ке почне да лете накај мене (кажи речи цел ден е пуштан) и ако не се наведнам ке удре во мене а и колку пати така сум бил во друга соба ке дојде кај мене и страх му е да слете на мене ли што е проблемот а и може ли некој да утврди што пол е под крилата има бели точки

благодарам позз

Attachments

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Помош имам тигрица и готова е изгледа че умри не весела е легната е на дното од кафезот диши мн тешко.Ако знај некој нека кажи дали е можно да и сето ова од храната пошто вчера ја купив и не ја јадеше кога и ја ставив во кафезот.

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Помош имам тигрица и готова е изгледа че умри не весела е легната е на дното од кафезот диши мн тешко.Ако знај некој нека кажи дали е можно да и сето ова од храната пошто вчера ја купив и не ја јадеше кога и ја ставив во кафезот.
:(:(:(:(:(:(:(:( Исто и мене така ми умре папагалчето.. Брзо реагирај, однеси го некаде каде што може да ти кажат што му е, затоа што јас до ден денеска не знам што му беше, за еден ден ми умре . Најсериозно, не чекај.

Kajgana Shop

На врв Bottom