Палачинки

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.121
Поени од реакции
1.717
ауу палачники се нешо најубао на свет поготво со еурокрем,Банана и шлаг аууу :vozbud:

Член од
17 август 2008
Мислења
32
Поени од реакции
0
палачинки со крем со банана и со шлаг ја моташ а одозгора ставаш чоколаден прелив и ...... ЈАДЕС:pos2:

Darth Malak

Blue is the Colour
Член од
16 октомври 2007
Мислења
153
Поени од реакции
5
АА вечер татко ми ќе праи палачинки:zlo:ќе биде кркање хехехе.
Ја најмногу си ги сакам со џем од шипки или со мед и ореви ауу мммм..

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
ma doma sa najubaii..baba mi gi prae perfektni...mmmm so krem mmmmmm(koj me terase da otvaram temava..sea mi se jade....):vozbud::vozbud::vozbud:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Палачинки со фил од ванила

За крем
- 500 мл млеко
- 100 гр шеќер
- 1 пудинг од ванила
- 100 гр мелени ореви
- 2 ванилини шеќери
- 50 гр путер
- 50 гр шеќер во прав

за тесто
- 250 гр брашно
- 1 јајце
- 3 дл вода

Во тенџере ставаме 1/2 литар млеко, а во мензурата ставаме 1 децилитар. Тенџерето го ставаме на оган. Во млекото додаваме 100 гр шеќер, промешуваме и оставаме да зоврие. Во меѓувреме во мензурата со млеко додаваме пудинг и промешуваме. Во садот за матење ставаме 1,5 дл. вода. Кршиме едно јајце, го ставаме во садот и матиме со миксер. Потоа кон смесата го додаваме брашното и продолжуваме да матиме со миксерот.
Откако млекото ке зоврие, смесата за пудинг полека ја истураме во тенџерето и непрекинато матиме со жица за матење на тивок оган. Кога смесата ќе се згусне, го тргаме тенџерето од оган и го ставаме на работната маса. Го оставаме пудингот да се излади. Потоа тавата на која ќе ги пржиме палачинките ја премачкуваме со масло за јадење. Кога тавата доволно ќе се загрее, смесата за палачинки ја истураме во неа. Откако палачинката ќе се испече од една страна, ја превртуваме да се испече и од другата страна. Кога ќе се испече и од другата страна, палачинката ја ставаме на една чинија. Истото го правиме додека не ја потрошиме смесата за палачинки.
Откако пудингот ќе се излади го истураме во сад за матење. Додаваме 50 гр. путер и со миксер матиме смесата да се соедини. Потоа ги додаваме мелените ореви. Матиме со миксер. Кога филот е готов, започнуваме со филувањето на палачинките. Од филот нанесуваме на палачинката и го размачкуваме на една половина од неа. Најпрво ја превиткуваме на половина, а потоа и на четвртина. Филуваните палачинки ги редиме на чинијата.

оууу фала за рецептот ги напрајв со поголема помош од мама....мммммм преубај се

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
јадев пред 2 дена и ни до половина не ја изедов леле бре ама гооолема беше, авкууусна што да ви зборам...крем , цимет, шлаг, прелив и банана ммммммм

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
МмМм.. арно ме потсетивте после ќе земам една пица а за десерт палачинка со еурокрем :).

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Палачинка со чоколадо и малини или чоколадо и јагоди... мммммммм Adoooree it!!!

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Ма секакви ги јадам,али најубави ми се со еурокрем

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
омилено јадење..просто обожавам да ги јадам...мммммммм......тој мирис додека ги пржам...ммм тој мирис на крем...мммм...тој вкус....тоа волшебно благо парче...таа неодолива глетка кога ке се растече кремот и ке почне да пага во тањир поради преголема намачканост...аххх....

Kajgana Shop

На врв Bottom