Падна митот за "патриотизмот" на Премиерот

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Po prost politicar od gruevski ne sum videl po tupav po naiven abe cudo golemo kako narodot go izbira nego ne mi e jasno..
Па каде во планина ке видиш политичар , Иснифари да помине со стадото ке мислиш дека е Џорџ Буш бееееееееееееее
Овој Груевски стварно претера , што му требаше компјутери и на пасишта да даде , види сега што се случува :pos:

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
btw... сеа дознав, Грујо си купил плац у Брајчино и тоа од оној Директорот од МЗТ што наводно го гонеа :)
мафија ала италјано....
имам чувство дека никад нема крај да се стави на ова нашава приказна... Само се мењаат маркетинг триковите, се друго тонее......

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Po prost politicar od gruevski ne sum videl po tupav po naiven abe cudo golemo kako narodot go izbira nego ne mi e jasno..
Во право си. И јас поглуп чоек од шпон немам видено.
(шпон значи албанец, популарно наречен Албанец)

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Прочитајте интересен напис од Ајнштајн... Why Socializam? се вика... Објавено у New York, мај 1949.
Алал да му е на човеков, само малце има луѓе кои што можат да го разберат, а уште помалче што сакаат да го разберат.
Причитајте го и најдете го Грујо во секоја реченица што е подлежна на критика.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Исто ко што падна митот дека Б.Ц не е мафиоза.
Патриот не е нешто што може да ти исчезне, или ја сакаш татковината или не.
Проблемот е што тие што сега пишуваат вакви работи по форуми и по блогови се директива на сино-жолтата структура на која што очигледно и е катаљарда пати полесно рибата да ја лови во матно.

Гледате како математички поми се применуваат во секојдневието.
Кога сдсм се на власт Македониа оди назад додека структурите на сдс одат напред со нивните вили, јахти, олигарси, шверцови со се живо од оружје до лекови.
Кога не се на власт Македонија оди напред а они пропаѓаат...ту да ти ебам тоа ти се вика обратно пропорционално.

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Да ви кажам... ме заболе к.. за стуктурите во Македонија и партиите. Со ваква политичка „елита„ мислам на сите 120 комада у парламент, кои сами сме си ги избрале - Факт, имаме живот каков што имаме.
и Тие што се на власт и тие што не се имаат исто неквалитетен живот. Најобичниот работник у било која западно европска држава, имам 1000 пати поквалитетен живот од нашите елитни луѓе. ЗОШТО не е се до парииииии.......
Треба да има и култура, и забава и наука и напредок и вредности.....
Во Македонија се се прегази, под името ПАРИ ПАРИ ПАРИ економија, а во тоа и сме најслаби.
Економијата е последица на вистински воспоставени вредности во државата, а не се вредностите последица на Економијата....

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
ne moze da se reche deka padna patriotizmot. Koga si vo pozicija koja sega toj ja ima i kje ja ima pak ne e mozno da se izrazuvash kako koga nie sedime vo kafana..prichini eden kup.

kako vtoro politichkata elita, dali od pozicija ili opozicija ne e slika na makedonskoto intelektualno i duhovno nivo. Najdobrite i najkvalitetnite ne se probile ushte a najverovatno i samite se krivi za toa.

Shto ostanuva e da se akceptira poshto opozicijata ako se pogledne i nivniot patriotski odnos i kvalitet pred se karima samo edno moze chovek da zakluchi...posebno ako se gledaat rabotite od nadvor. Za nivniot nachin, energija i kampanja chovek samo eden zbor im "rodeni luzeri"

samoto ime na koalicijata bez spomnuvanje na imeto na drzavata kazuva i najavuva mnogu raboti koi se opasni za Makedonija i pred se za identitetot makedonski.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Da bre, Magister Nikola Gruevski e tupav, no zatoa mnogu intelegentni se AlJi, Ostrenoski, Fazlji, itn. site doktori na nauki.

Член од
15 мај 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
kako vtoro politichkata elita, dali od pozicija ili opozicija ne e slika na makedonskoto intelektualno i duhovno nivo. Najdobrite i najkvalitetnite ne se probile ushte a najverovatno i samite se krivi za toa.

мммм, не би рекол дека е некој виновен, туку повеќе мислам дека е прашање на време. Знаеш, за да почнеш да дуваш во супата, првин мораш да се изгориш. Се надевам дека ќе почнеме и ние да „дуваме во супата“ што побрзо, само ме плаши фактот дека огрооомен е бројот на интелегентни луѓе кои ја напуштија државата :nesum:

Ај за Грујо нема да ви влегувам веќе у полемики... Викаат една слика 1000 зборови...

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Исто ко што падна митот дека Б.Ц не е мафиоза.
Патриот не е нешто што може да ти исчезне, или ја сакаш татковината или не.
Проблемот е што тие што сега пишуваат вакви работи по форуми и по блогови се директива на сино-жолтата структура на која што очигледно и е катаљарда пати полесно рибата да ја лови во матно.

Гледате како математички поми се применуваат во секојдневието.
Кога сдсм се на власт Македониа оди назад додека структурите на сдс одат напред со нивните вили, јахти, олигарси, шверцови со се живо од оружје до лекови.
Кога не се на власт Македонија оди напред а они пропаѓаат...ту да ти ебам тоа ти се вика обратно пропорционално.
Во врска со "патриотизмот" на Никола, ќе се цитирам сам себе зошто не сакам да се повторувам, а можеби и конечно ќе добијам колку толку логичен одговор.

Еве уште еден пример за цврстите ставови на Груевски, и неговата црвена линија.

1) Името не го менуваме, зошто ова генерација нема право да одлучува во името на сите претходни генерации. Цврст став за почит, ама лажен.

2) Ќе разговараме за името. Почна ретерирањето од цврстиот став.

3) Името може да го смениме, само доколку народот излезе на референдум. Перење со народот.

4) Името го сменивме на самитот во Букурешт. Зошто? Епа затоа што државниот врв, даде зелено светло за предлогот Република
Македонија Скопје, кој доколку се прифатеше, ќе немаше враќање назад, а референдумот ќе беше само форма на перење и бегање
од одговорност на Груевски.

5) Името сакаат да го сменат оние од СДСМ, зошто тие се предавници, а ние сме патриоти. Дезориентираност и тактика "префрли ја одговорноста на противникот". До кога така?

Па јас би го запрашал. Каде драг наш патриоту македонски, е твојот цврст став, со кој толку добро го переш мозокот на народот и му даваш лажни надежи? Црвената линија твоја избледе, скоро да не се гледа.

Ова драга моја форумџијска колешке, не е патриотизам, ова е играње со чувствата и нервите на македонскиот народ, ова е давање лажна надеж на народот!!!

Уште едно прашање за милион долари, на кое никако да најдам одговор.

Зошто реториката на Никола во последно време се менува од, нема да дозволиме промена на името, во нема да дозволиме никаква промена во идентитетот на македонскиот народ.
Дали ова значи дека Никола веќе се откажа од името, па сега игра на карта перење пред народот со неменување на националноста?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Во врска со "патриотизмот" на Никола, ќе се цитирам сам себе зошто не сакам да се повторувам, а можеби и конечно ќе добијам колку толку логичен одговор.

Ова драга моја форумџијска колешке, не е патриотизам, ова е играње со чувствата и нервите на македонскиот народ, ова е давање лажна надеж на народот!!!

Зошто реториката на Никола во последно време се менува од, нема да дозволиме промена на името, во нема да дозволиме никаква промена во идентитетот на македонскиот народ.
Дали ова значи дека Никола веќе се откажа од името, па сега игра на карта перење пред народот со неменување на националноста?
Mislam deka ne e fer da se kazuvaat vakvi lagi.
Uste pred Bukurest, DPMNE so javno soopstenie dostaveno do site mediumi vo Makedonija, jasno i nedvosmisleno kazaa, deka za BILO KOE IME STO KE SE PREGOVARA, ke se konsultira narodot soorganiziranje referendum. I sega, javno i vo programata pisuva deka NIKOGAS nema DPMNE da go promenat imeto na drzavata bez zborot na narodot.
Zosto imas potreba da lazes ili pak nemate argumenti protiv Gruevski, pa mora da pljampate lagi. Od takvi rekla-kazala izmislici, partijata SDSM ja dovedovte na partija na starci, koja izumira, kako izumiraat nepismenine penzioneri. Ako ne dojdat vo SDSM uspesni, mladi luge, sposobni so kapacitet za razvoj na Makedonija, a ne nekoi nepismeni mali covecinja koi dobile diplomi zosto nivnite familii bile UDBAski, SDSM ke ja snema.

Vo isto vreme, starine komunisticki kadri od "Sonce" javno se zalagaa za promena na imeto, bez referendum t.e. bez da se prasa narodot i da se prifati bilo koe ime. Duri imase i "soncevi" izjavi na TV deka treba da se prifati se` sto Grcija ke saka, nekoi "soncevi" otidoa do tamu da ako treba i Lajno da se vikame, no vo Nato da vlezeme. Sega pak ni se servira od "Sonceto" deka treba da se otkazeme od istorijata, od imeto i toa bez validna odluka na narodot, a pak se kritikuva Gruevski koj saka za seto ova da odlucuva narodot. Najironicno e sto "Sonce" se deklariraat za demokrati, a go suspendiraat najdemokratskoto sredstvo-referendumot sega i sekogas koga bile na vlast.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500

Место да наоѓаш ќошиња во округли соби најди еве чисто едно харикирано решение. Ова критикиве многу ме постеќаат на шехерезада, полна со критики но без никаква конкретна контра идеа.
Груевски ја врати гордоста на обичните Македонци, дали тоа било со јавно апсење на олигарсите или преку зголеменои субвенционирање на земјоделците итн...не е ни важно.
До сега друга политичка опција што го направила ова нема, или јас не знам за таква. Но затоа има примери на сосема спротивното.

пиес...машко сум

Член од
14 мај 2008
Мислења
203
Поени од реакции
0
Mislam deka ne e fer da se kazuvaat vakvi lagi.
Uste pred Bukurest, DPMNE so javno soopstenie dostaveno do site mediumi vo Makedonija, jasno i nedvosmisleno kazaa, deka za BILO KOE IME STO KE SE PREGOVARA, ke se konsultira narodot soorganiziranje referendum. I sega, javno i vo programata pisuva deka NIKOGAS nema DPMNE da go promenat imeto na drzavata bez zborot na narodot.
Zosto imas potreba da lazes ili pak nemate argumenti protiv Gruevski, pa mora da pljampate lagi. Od takvi rekla-kazala izmislici, partijata SDSM ja dovedovte na partija na starci, koja izumira, kako izumiraat nepismenine penzioneri. Ako ne dojdat vo SDSM uspesni, mladi luge, sposobni so kapacitet za razvoj na Makedonija, a ne nekoi nepismeni mali covecinja koi dobile diplomi zosto nivnite familii bile UDBAski, SDSM ke ja snema.

Vo isto vreme, starine komunisticki kadri od "Sonce" javno se zalagaa za promena na imeto, bez referendum t.e. bez da se prasa narodot i da se prifati bilo koe ime. Duri imase i "soncevi" izjavi na TV deka treba da se prifati se` sto Grcija ke saka, nekoi "soncevi" otidoa do tamu da ako treba i Lajno da se vikame, no vo Nato da vlezeme. Sega pak ni se servira od "Sonceto" deka treba da se otkazeme od istorijata, od imeto i toa bez validna odluka na narodot, a pak se kritikuva Gruevski koj saka za seto ova da odlucuva narodot. Najironicno e sto "Sonce" se deklariraat za demokrati, a go suspendiraat najdemokratskoto sredstvo-referendumot sega i sekogas koga bile na vlast.
Другар ќе ти кажам само едно...
За сето тоа што ти го напиша ЗНААТ и тие самите, само им е страв да признаат..а на 1 јуни и официјално ќе видат САМИТЕ дека народот не ги сака и дека доволни им се пласираните лаги до сега!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Друго мислев. Не мислев некој да го лазе народот, тука народот да лазе некој ( во случајот абц ) или барем мислам дека тоа мислев :nesum:
Абе сега ви велам дека во Прилеп не излезе на говорница оти народот му спремил два коша тутун да ги однесе на Варош.:)

btw... сеа дознав, Грујо си купил плац у Брајчино и тоа од оној Директорот од МЗТ што наводно го гонеа :)
мафија ала италјано....
имам чувство дека никад нема крај да се стави на ова нашава приказна... Само се мењаат маркетинг триковите, се друго тонее......
Точно,всушност маркетинг триковите кај нас се викаат Македонска политичка сцена.:toe:

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Елевтерос Tипос: Скопjе може да го прифати името “Горна Македонија“

Името “Горна Македонија“ (Северна Македонија) е на масата на преговори меѓу Атина и Скопје, пишува во својот денешен број грчкиот весник Елевтерос Типос.
“Предлогот може да биде прифатен откако ќе се формира новата влада од македонскиот премиер, Никола Груевски“, пишува весникот повикувајќи се на сигурни извори.
Во текстот се вели дека со таа варијанта Јоргос Папандреу, лидер на опозициската ПАСОК, стигнал на чекор од решавање на проблемот со името во јануари 2002 година, како тогашен министер за надворешни работи. Весникот напоменува дека “проблемот тогаш не беше решен поради кризата во Тетово“. Според објавеното, Груевски е подготвен да прифати составно име, со јасна географска одредница, за меѓународна употреба, но ќе настојува во спогодбата да се напомене “македонски идентитет“ и “македонски јазик“.

Kajgana Shop

На врв Bottom