methMKD
Евроскептик
- Член од
- 18 јануари 2011
- Мислења
- 1.826
- Поени од реакции
- 723
Ч Е Н Т О: дуд биди сериозен за него збориме не за керкаму -.- значи што ми затнуваш вака само се бламираш ....мене ми е како ќе ми ја објасниш книгата кај што апла се кажува дека е бугарин мислам прочитај ја јас иам прочитано некоја страна неможев да дојдам до превод на македонски а на др јазици замарање ми е да читам па не ја прочитав цела
Земи ги луѓето од Црна Гора сега некој 50% од луѓето таму се кажуваат нација Црно Горец додека нивните дедовци прадедовци сите до еден се кажувале срби ...Самоидентификацијата на ќерка му е неразделив дел од неговата идентификација. Доколку тврдењето на неговата ќерка, не се совпаѓа со одредени тврдења за неговото бугарско потекло, тоа означува дека и во овој како и многу други случаи “бугарскиот“ идентитет е без цврсто тло и претставува политичка транспозиција во времињата кога Македонците имале полза од истата.
Доколку туку така требало да се отфрла сведоштвото на ќерка му, тогаш по ист аршин твоето тврдење за потеклото на твоите родители или на твоите потомци, нема да има никакво значење.
Па доколку најблиските им луѓе, не се компетентни да кажат за нивното потекло, тогаш уште помалце било кој трет е релевантен фактор да дискутира по прашањето на самоидентификација на еден цел народ.