ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Имаше една реченица од Деканот, додека ни предаваше...вели човекот...
"Не се секирајте, Вие само учете и сите ќе завршите"...:toe::pos2:
Така да, немајте гајле, сите ќе ве примат.

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Дали знаете на кој студенти се однесува ова најновот соопштение на страната на Правен од денес? Пишува дека семестарот треба да се завери до 5 септември за оние кои треба да полагаат во Септемвриска сесија, и за оние кои немаат земено неки оценки. Јас само немам земено една оценка, сега ќе сум втора година, и се прашувам дали тоа важи и за мене...:)

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
ААА, да и уште едно прашање, ајде нека е овде, официјално на темата за Правен. Дали некој има искуство на Правен факултет да бил ослободен од Партиципација поради висок просек?

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ - Студентите кои немаат заверено семестар, нема да може да полагаат испити и да земаат оцени. Најдоцна треба да се завери семестар до 05.09.2008 во службата за Студентски прашања. Доколку студентите немаат заверено семестар а треба да полагаат истото да го направат најкасно до полагањето на испит
Што е сега ова бе? Ја ниедна оценка неам земено. Што треба сега да правам, да ги земам сите и да ги заверам, пред да полагам??? Само три оценки ми се сигурни, останатите две ќе треба на 10 и 11 да ги полагам.
Не ми јасно, ај некој нека пообјасни малку, што треба точно да се направи?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Е што не е ејасно...треба да си заверите семестар, т.е да запишете година и да платите рата за школарина и партиципација. Значи ако вие немате заверено семестар, автоматски не сте студент на Правен, т.е не сте запишани.И како може некој што не е запишан да полага. Запишете го семестарот, т.е заверете го и пак ќе се важи како да студирате. Еве на пр. вие завршувате втора година, и сега не заверувате семестар за наредната, и тие од студентски ве водат како да сте го одложиле факултетот, сте се откажале...не можат да знаат додека ве немаат во евиденција...:helou:

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Дали тоа соопштение важи само за оние што треба да полагаат сега?

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Е што не е ејасно...треба да си заверите семестар, т.е да запишете година и да платите рата за школарина и партиципација. Значи ако вие немате заверено семестар, автоматски не сте студент на Правен, т.е не сте запишани.И како може некој што не е запишан да полага. Запишете го семестарот, т.е заверете го и пак ќе се важи како да студирате. Еве на пр. вие завршувате втора година, и сега не заверувате семестар за наредната, и тие од студентски ве водат како да сте го одложиле факултетот, сте се откажале...не можат да знаат додека ве немаат во евиденција...:helou:
Значи треба да заверам трет семстар за да полагам предмети од втор?!
Или кога вика "Студентите кои немаат заверено семестар, нема да може да полагаат испити и да земаат оцени", тука мисли на испитите од трет семестар?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ti ako ne si zaveril semestar, isto e kako da si se otpisal od fakultet, zatoa sto tie za tebe nemaat evidencija deka uste studiras.Eve jas zaveriv 6 semestar i ke mozam da zapisam postpipl. a da ne sum go zaverel, ke mislele deka sum se otpisal.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
а не ли е малку рано за заверување семестар па тоа нели беше откако ке почнат предавањата?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
105
Поени од реакции
3
а да и како ке се завери семестар ако ги немаш земено оценките?нели тоа така беше или јас сум грешка :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
што им е бе проблемот на овие? јас ако сакам да си ги земам отценките од вбтор семестар неможат да ме условуваат да заверам трет семестар...
дај некој нека ми објасни пош слабо контам јас ова со заверувањето... дите 4 рати ги имам платено и сеа уште пред да почнам втора треба првата рата да ја уплатам?
а да... патем немам земено ни една отценка од втор семестар

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
а да и како ке се завери семестар ако ги немаш земено оценките?нели тоа така беше или јас сум грешка :)
Да знаете сите.....НЕМА ПОТРЕБА ВЕЌЕ ДА ИМАТЕ ЗЕМЕНО ОЦЕНКИ ЗА ДА ЗАВЕРИТЕ СЕМЕСТАР.

Kajgana Shop

На врв Bottom