- Член од
- 25 октомври 2012
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 1
Dali moze nekoj koj lani e bil vo Amerika preku work & travel programite da mi kaze koga moze da se zavrsi so kolokviumi i usnite ispiti Mi treba da navedam vo aplikacijata
зашто се запиша на факултет?Dali nekoj ke saka da mi dade informacija dali zakazanite kolokviumi se zadolzitelni za vonrednite studenti?
Друштва, МЈП и Политички систем прашања се паѓаат или слабо?
Објавуваат списоци пред полагањата, ќе си се најдеш и ќе видиш во колку часот полагаш, дали во центарот или училната.Да прашам нешто за полагањево на колоквиуми, како оди редот?
Нели има објавено на сајтот на пример еден предмет се полага на х датум во х часот, ама за сите важи тоа одеднаш? Ако не делат во групи таму треба да не делат или нешто дополнително треба да објават?
И каква е атмосферата на полагањето, кликаш и одиш, резултати дознаваш одма, некој ти ги кажува или?
кај мене на казнено тие ни се влез на колоквиум ако не ги изработиме и не освојме 11п немаме право на испит да одимеЈас сум на мастер , може да ми каже некој колку играат улога овие научно-истражувачки трудови ? И ако има некој да ми прати во порака како изгледаат. И се разбира,ako може да ми објасни на што највеке да обрнам внимание..
фалаа
Ооо, па ти си многу духовит! Никој не те тера да одговараш кога немаш што паметно да кажеш! За твоја информација, јас веќе имам завршено еден факултет и магистарски студии, а ова ми е втор. Но јас студирав редовно, па не знам како функционираат вонредните студенти, па поради тоа и барам информација.зашто се запиша на факултет?
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 20:27 ---
Во глобала да, би требало да фатиш пролаз за понатака. Ако сакаш повисоки поени,прочитај од книгата за правна природа на трговски друштва (институционална, договорна концепција, синтеза), исто за тоа дека има типски и посебни ТД, affectio societatis имаше нешто, за спуштање на велот кај злоупотреба и за да ти биде полесно на почетокот ми се чини каде што се дефинира трговец, трговец-поединец, тд - разложени ти се дефинициите ако добро памтам и елементите од дефиницијата ги дава како својства, услови и сл , мислам дека така се паѓаа на колоквиум. Инаку друго се е од закон, дури за втор колоквиум ми се паднаа прашања што ги немаше во книга, туку во закон, зошто јас паралелно читав и од таму и од таму.Право на друштва може да се учи само од закон?