ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Со новиов систем тешко.. Ќе треба да оставаш испити затоа што се е до професорот дали ке биде волен да објави датум за оние студенти што сакаат да одат за уса.
лани имаше чинам само Англиски 1 објавено наводно ПОРАНО датум , а датумот беше 7 ми јуни па сеа ти види колку им се тие порани датуми. Смешни се.
Јас мислам дека ке треба да ги мољакаме да им идеме да им одговараме по кабинети.

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Да прашам нешто за полагањево на колоквиуми, како оди редот?
Нели има објавено на сајтот на пример еден предмет се полага на х датум во х часот, ама за сите важи тоа одеднаш? Ако не делат во групи таму треба да не делат или нешто дополнително треба да објават?
И каква е атмосферата на полагањето, кликаш и одиш, резултати дознаваш одма, некој ти ги кажува или?

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
Член од
11 октомври 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Јас сум на мастер , може да ми каже некој колку играат улога овие научно-истражувачки трудови ? И ако има некој да ми прати во порака како изгледаат. И се разбира,ako може да ми објасни на што највеке да обрнам внимание..
фалаа :)

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Да прашам нешто за полагањево на колоквиуми, како оди редот?
Нели има објавено на сајтот на пример еден предмет се полага на х датум во х часот, ама за сите важи тоа одеднаш? Ако не делат во групи таму треба да не делат или нешто дополнително треба да објават?
И каква е атмосферата на полагањето, кликаш и одиш, резултати дознаваш одма, некој ти ги кажува или?
Објавуваат списоци пред полагањата, ќе си се најдеш и ќе видиш во колку часот полагаш, дали во центарот или училната.

По кликот, крај на испит, ти се појавуваат освоените поени.

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Јас сум на мастер , може да ми каже некој колку играат улога овие научно-истражувачки трудови ? И ако има некој да ми прати во порака како изгледаат. И се разбира,ako може да ми објасни на што највеке да обрнам внимание..
фалаа :)
кај мене на казнено тие ни се влез на колоквиум ако не ги изработиме и не освојме 11п немаме право на испит да одиме :)

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Знае некој кога почнуваат предавања на право на интелектуална сопственост??

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
ај уште еднаш да си прашам...искуство со полагање на предметиве од казнено право мастер? :ROFLMAO:

Член од
22 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
3
зашто се запиша на факултет?
--- надополнето: 26 октомври 2012 во 20:27 ---

:facepalm:
Ооо, па ти си многу духовит! Никој не те тера да одговараш кога немаш што паметно да кажеш! За твоја информација, јас веќе имам завршено еден факултет и магистарски студии, а ова ми е втор. Но јас студирав редовно, па не знам како функционираат вонредните студенти, па поради тоа и барам информација.
Затоа, кога немаш што паметно да кажеш, остави ги другите да зборуваат...

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Право на друштва може да се учи само од закон?

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Право на друштва може да се учи само од закон?
Во глобала да, би требало да фатиш пролаз за понатака. Ако сакаш повисоки поени,прочитај од книгата за правна природа на трговски друштва (институционална, договорна концепција, синтеза), исто за тоа дека има типски и посебни ТД, affectio societatis имаше нешто, за спуштање на велот кај злоупотреба и за да ти биде полесно на почетокот ми се чини каде што се дефинира трговец, трговец-поединец, тд - разложени ти се дефинициите ако добро памтам и елементите од дефиницијата ги дава како својства, услови и сл , мислам дека така се паѓаа на колоквиум. Инаку друго се е од закон, дури за втор колоквиум ми се паднаа прашања што ги немаше во книга, туку во закон, зошто јас паралелно читав и од таму и од таму.

Инаку пак да прашам за облигационо како е на колоквиум, иако вака лесно, многу материјал ми се гледа некако за повторување?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Некој ако памти да ни помогне на нам трета година.. многу ли заебани прашања дава Ванчо Узунов по Применета Економика во првиот дел колоквиуми?

Kajgana Shop

На врв Bottom