Дали знаеш на кој материјал е колоквиумот по Економика и дали некаде треба да се пријавиш пред да полагаш или само си одиш на полагање?Само крв зимаа и толку...
Економика се сите теми освен последната (барем така ни рече нас професорот). Е сеа за пријавување ја како што знам не треба такво нешто, само си одиш у терминот пред компјутерскиот центар и со себе си ги носиш индексот и лозинката од ел. индексДали знаеш на кој материјал е колоквиумот по Економика и дали некаде треба да се пријавиш пред да полагаш или само си одиш на полагање?
--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---Економика се сите теми освен последната (барем така ни рече нас професорот). Е сеа за пријавување ја како што знам не треба такво нешто, само си одиш у терминот пред компјутерскиот центар и со себе си ги носиш индексот и лозинката од ел. индекс
Колоквиуми се сега, за испит ќе имаш и макроекономика.--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---
Па ако се сите теми, тогаш тоа не е колоквиум туку испит, нели?
Да не се само сите теми од микроекономика?
Дали сакаш да кажеш дека ги има испитните прашања во книжариве?Колоквиуми се сега, за испит ќе имаш и макроекономика.
А колегата мислам сакаше да каже дека последната тема од микроекономика нема да ни биде за колоквиум.
Прашањата од Либро/Зоки се паѓаат на колоквиуми?
Мислам за социлогија на право, вовед во право, историја на право и економика.
Па не се паѓаат баш.Согиологија знам за прв нешто се падна,економика за вториот ама ич не се надевај дека свршиш работа ако ги положиш колоквиумите.После на испит ко ќе требит да пејш цели лекции џабе ти се тие положени.Земи ти учи си убо мојш да купиш прашања единствено да го видиш стилот,некои поважни работи...Колоквиуми се сега, за испит ќе имаш и макроекономика.
А колегата мислам сакаше да каже дека последната тема од микроекономика нема да ни биде за колоквиум.
Прашањата од Либро/Зоки се паѓаат на колоквиуми?
Мислам за социлогија на право, вовед во право, историја на право и економика.
Дали сакаш да кажеш дека ги има испитните прашања во книжариве?
Дали ако го положиш колоквиумот, на испит ке полагаш само макроекономика или ако има уште еден колоквиум за макроекономика и положиш, тоа ќе значи дека нема да одиш на испит?
Ај, те молам, објасни ми како изгледа тоа компјутерско полагање бидејќи јас сум вонредна и немам контакт со др. студенти и професори, па нема кој да ми објасни...
Сите освен последната тема по микроекономика се за колоквиумов, не се изразив како што треба во претходниот пост.--- надополнето: 23 октомври 2012 во 19:01 ---
Па ако се сите теми, тогаш тоа не е колоквиум туку испит, нели?
Да не се само сите теми од микроекономика?
Фала ти многу. Уште малку да ми го објасниш ова компјутерсково полагање.... Тоа се прашања со заокружување и дополнување или грешам?!Се додека не ги положиш колоквиумите немаш право да одиш на испит а тој ти е задолжителен.
Пример прв колоквиум за предметот економика имаш микроекономика, втор колоквиум макроекономика.
Ако ги положиш идеш на усен или писмен испит ( микроекономика и макроекономика).
Фала!!!Сите освен последната тема по микроекономика се за колоквиумов, не се изразив како што треба во претходниот пост.
Иначе сеа за прв колоквиум е микроекономика, за втор е макроекономика и на крај на испит и двете се.