ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
Некој маил од ГОЦЕ НАУМОВСКИ ИМА??? и дали знае кога овај чоек се појавува на факултет..... :tapp:

Член од
11 септември 2012
Мислења
7
Поени од реакции
2
мастер деловно право дали е тешко и кои се најтешки испити маркетинг?

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Му пишувавме у јуни никат не одговори...А богами ко дух е..Мн тешко се наога и чистачка една го бараше се сеќавамxD Ако ти се посреќи да го видиш искористи шанса пошо мислам ко Халеева комета е редок :-P

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
Фала на одговорите од пред некоја страна, малце по малце се снаоѓам :)
Нешто некое искуство со следниве
Добринка Таскоска
Александар Стојков
Мелина Гризо
Јасна Бачовска?

И уште нешто, поднесов молба за префлање во друга група првиот ден и тие од компјутески центар (Драги и уште еден) не беа некако љубезни ама ми рекоја демек во ред е, и на уште 2-3 исто им рекле како да им одобриле, сега си одам со другата група и се регистрирам со картичката, меѓутоа да не требало некоја друга потврда па да изгубив денови напразно? :D
Мелина има навика да нарачува нескафе за време на предавања и да го брка цевчето со јазикот. Инаку коректна е за испит лесно се мине :)

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Фала на одговорите од пред некоја страна, малце по малце се снаоѓам :)
Нешто некое искуство со следниве
Добринка Таскоска
Александар Стојков
Мелина Гризо
Јасна Бачовска?

И уште нешто, поднесов молба за префлање во друга група првиот ден и тие од компјутески центар (Драги и уште еден) не беа некако љубезни ама ми рекоја демек во ред е, и на уште 2-3 исто им рекле како да им одобриле, сега си одам со другата група и се регистрирам со картичката, меѓутоа да не требало некоја друга потврда па да изгубив денови напразно? :D
Таскоска ми е досега најомразениот професор.На предавања едвај доседував не можев да ја пратам од шо е досадна,забегува со теми а уфилмана е до 100.
Стојков е срце:giggle:Позитивно човече,интелегентно,предавањата му се добри слушај го шо зборвит и немаш мака.Испитот кај него е лесен оди усно моја препорака.
Према Јасна сум неутрална некако...Ќе дојдеше,ќе си читаше од power point нешо и ќе кажеше и толку.Обавезно учи ги делата од оние сите Кант,Вебер,Диркем зш на испит ако не ги знајш одма те падвит.
Другиве не ми предавале.

Член од
26 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Малку не одговара на дискусијава ама да прашам некој ако знае како оди за префрлање. Се запишав на правен во Штип бидејќи немаше место во Скопје и догодина сакам да се префрлам ако има слободни места. Ме интересира дали ќе треба да полагам нешто или ќе ми се важи годината и дали ќе се префрлам во државна квота бидејќи така сум во Штип. Благодарам однапред

Член од
18 јули 2009
Мислења
31
Поени од реакции
62
Да си пишам едно мислење вака после една недела помината на правен :D Асистент Спасов - ми делува човекот за препаметен и занесен. Имавме шанса дури и да го изнервираме па избрка една колешка од наша група. Значи не толерира многу многу. Има доза на хумор, знае да се нашали со нас. Беше реален, ни кажа што се не очекува. Тасковска се појави 15 мин. и не пушти зошто наводно сме биле уморни. Беше многу хиперактивна и вештачка според мене. Се гледа дека злобата извира од неа. Не тераше сите да кажуваме зборчиња што не асоцираат на правото и тие ги пишувавме на табла па со помош на нив ќе ни ја крстела групата. Не нарече 50/50 ( формалисти и идеалисти ). Па како да ви кажам, како битката меѓу ВМРО и СДСМ сте. За ова се смееше ко удрена 1 минута :facepalm:
Економика - Гроздановски ни кажуваше дека ако учиме 8 саати дневно нема да имаме никаков проблем и дека нема никогаш да паднеме, летата нема да ни бидат долги, да не се преценуваме затоа што тој ќе не подцени нас на крај.Премногу сериозен, воопшто не се трудеше да не опушти, си кажа што му смета и тоа треба да го почитуваме. Ок беше според мене, многу подобар од Тасковска извештачената. Бачовска првиот час не бев, ќе искоментирам откако ќе ја видам неа. Мишо во петокот, историја на право. Мислам дека он ќе излезе најкоректен од сите, така ми делува некако. Најприземен професор.
Да прашам може фотокопии книги кај Мишо?

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Да си пишам едно мислење вака после една недела помината на правен :D Асистент Спасов - ми делува човекот за препаметен и занесен. Имавме шанса дури и да го изнервираме па избрка една колешка од наша група. Значи не толерира многу многу. Има доза на хумор, знае да се нашали со нас. Беше реален, ни кажа што се не очекува. Тасковска се појави 15 мин. и не пушти зошто наводно сме биле уморни. Беше многу хиперактивна и вештачка според мене. Се гледа дека злобата извира од неа. Не тераше сите да кажуваме зборчиња што не асоцираат на правото и тие ги пишувавме на табла па со помош на нив ќе ни ја крстела групата. Не нарече 50/50 ( формалисти и идеалисти ). Па како да ви кажам, како битката меѓу ВМРО и СДСМ сте. За ова се смееше ко удрена 1 минута :facepalm:
Економика - Гроздановски ни кажуваше дека ако учиме 8 саати дневно нема да имаме никаков проблем и дека нема никогаш да паднеме, летата нема да ни бидат долги, да не се преценуваме затоа што тој ќе не подцени нас на крај.Премногу сериозен, воопшто не се трудеше да не опушти, си кажа што му смета и тоа треба да го почитуваме. Ок беше според мене, многу подобар од Тасковска извештачената. Бачовска првиот час не бев, ќе искоментирам откако ќе ја видам неа. Мишо во петокот, историја на право. Мислам дека он ќе излезе најкоректен од сите, така ми делува некако. Најприземен професор.
Добро ги перцепираш ,Мишо веруј ќе го барате после и да може фотокопии,не е цепидлака.
п.с. Спасов (неќам ни името да му гопишам) можда е таков ама кон мене испадна ѓубре невидено..ако му паднеш у очи со тоа дебатите (ние имавм 2,за вас нз дали ке има)и ќе имап асална оценка социологија(нз по шо ти е асс)

Член од
18 јули 2009
Мислења
31
Поени од реакции
62
Спасов ми е по два предмета асистент ( за жал или среќа ) - вовед во право и социологија на право :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ништо не се сменило од пред две години упм! Особено ова со Грозде, copy-paste. :D Совет - никогаш не се потпирај на првичниот впечаток у каква било врска на факултетов, иако убаво си ги проценила овие двајца (Мишо не го знам не ми предаваше).

Јасна е постојано ко изгубена у просторот, ноќна птица е, па затоа често ќе каснина предавања ако имате од сабајле. Спасов е копиљ, кај него дури поарно е да бидеш пасивен, оти ако го префатат се преобразува у Тасковска. Не му замерам пошто не е лесно да работиш со нејзе, ваљда... :icon_lol:

Томче е многу строг у поглед на дисциплина, дава тешки есеи. Е сеа незнам дали вие воопшто имате есеи, ако немате - поарно. Добро предава, но неговиот дел од книгата (оние глави шо тој ги напишал) се mindblow, ќе се намачиш да сфатиш освен ако не ти иде ептен економика. Шапкова е цар, професионална и знае да излезе во пресрет.

Тасковска си кажа ти, премногу хиперактивна, сама кажува шеги сама се смее. Таа беше најголем поборник на системов кој ни е нас, и една од „најзаслужните“ што ви воведоја подруг систем. Кај нас беше лесно, без учење можеше да положиш вовед, оти од 5 понудени одговори у прашањата, 4 немаа врска со правото. А за лани, слушам лоши гласини за неа, шо е и очекувано.

Една недела е релативно малку време да „навлезеш“ у техниката на Јустинијан, вистинското ќе го видиш при првите колоквиуми. :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Добро ги перцепираш ,Мишо веруј ќе го барате после и да може фотокопии,не е цепидлака.
п.с. Спасов (неќам ни името да му гопишам) можда е таков ама кон мене испадна ѓубре невидено..ако му паднеш у очи со тоа дебатите (ние имавм 2,за вас нз дали ке има)и ќе имап асална оценка социологија(нз по шо ти е асс)
Ја се пријавив дека иам искуство со дебатирање и за наредниот час иам да напраам презентација за дебата заедно со уште 4 колешки. Значи мене добро ми се пишува по вовед и социологија а ? :D

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Ја се пријавив дека иам искуство со дебатирање и за наредниот час иам да напраам презентација за дебата заедно со уште 4 колешки. Значи мене добро ми се пишува по вовед и социологија а ? :D
Хаха на добар пат си ..ама не се опуштај ..на правен НИКОГАШ не кажувај ма ова боза е..ќе те чујат sидовите. xD

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
I семестар.
Вовед во правото - проф.Д. Тасковска
Историја на правото - проф. Билјана Поповска
Социологија на право - проф. Бачевска Јасна
Економика - Владимир Кандијкан и Гроздановски

Може некој да каже колку пари се оригиналните учебници, за да знам колку пари да носам од дома?

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
I семестар.
Вовед во правото - проф.Д. Тасковска
Историја на правото - проф. Билјана Поповска
Социологија на право - проф. Бачевска Јасна
Економика - Владимир Кандијкан и Гроздановски

Може некој да каже колку пари се оригиналните учебници, за да знам колку пари да носам од дома?
Историја на правото - 1 книга е 600, ама ако ги земеш сите 4 или евентуално 2, 1 по 500 ја сметаат
Социологија на правото - ископирана е 200, оригинал ја нема чинам
Економика - 1 книга е 470
Вовед во правото изгледа уште нема конкретизирано, ќе каже во понеделник најверојатно

Kajgana Shop

На врв Bottom