gocen@pf.ukim.edu.mkНекој маил од ГОЦЕ НАУМОВСКИ ИМА??? и дали знае кога овај чоек се појавува на факултет.....![]()
Му пишувавме у јуни никат не одговори...А богами ко дух е..Мн тешко се наога и чистачка една го бараше се сеќавамxD Ако ти се посреќи да го видиш искористи шанса пошо мислам ко Халеева комета е редок :-P
Мелина има навика да нарачува нескафе за време на предавања и да го брка цевчето со јазикот. Инаку коректна е за испит лесно се минеФала на одговорите од пред некоја страна, малце по малце се снаоѓам
Нешто некое искуство со следниве
Добринка Таскоска
Александар Стојков
Мелина Гризо
Јасна Бачовска?
И уште нешто, поднесов молба за префлање во друга група првиот ден и тие од компјутески центар (Драги и уште еден) не беа некако љубезни ама ми рекоја демек во ред е, и на уште 2-3 исто им рекле како да им одобриле, сега си одам со другата група и се регистрирам со картичката, меѓутоа да не требало некоја друга потврда па да изгубив денови напразно?![]()
Таскоска ми е досега најомразениот професор.На предавања едвај доседував не можев да ја пратам од шо е досадна,забегува со теми а уфилмана е до 100.Фала на одговорите од пред некоја страна, малце по малце се снаоѓам
Нешто некое искуство со следниве
Добринка Таскоска
Александар Стојков
Мелина Гризо
Јасна Бачовска?
И уште нешто, поднесов молба за префлање во друга група првиот ден и тие од компјутески центар (Драги и уште еден) не беа некако љубезни ама ми рекоја демек во ред е, и на уште 2-3 исто им рекле како да им одобриле, сега си одам со другата група и се регистрирам со картичката, меѓутоа да не требало некоја друга потврда па да изгубив денови напразно?![]()
Добро ги перцепираш ,Мишо веруј ќе го барате после и да може фотокопии,не е цепидлака.Да си пишам едно мислење вака после една недела помината на правенАсистент Спасов - ми делува човекот за препаметен и занесен. Имавме шанса дури и да го изнервираме па избрка една колешка од наша група. Значи не толерира многу многу. Има доза на хумор, знае да се нашали со нас. Беше реален, ни кажа што се не очекува. Тасковска се појави 15 мин. и не пушти зошто наводно сме биле уморни. Беше многу хиперактивна и вештачка според мене. Се гледа дека злобата извира од неа. Не тераше сите да кажуваме зборчиња што не асоцираат на правото и тие ги пишувавме на табла па со помош на нив ќе ни ја крстела групата. Не нарече 50/50 ( формалисти и идеалисти ). Па како да ви кажам, како битката меѓу ВМРО и СДСМ сте. За ова се смееше ко удрена 1 минута
Економика - Гроздановски ни кажуваше дека ако учиме 8 саати дневно нема да имаме никаков проблем и дека нема никогаш да паднеме, летата нема да ни бидат долги, да не се преценуваме затоа што тој ќе не подцени нас на крај.Премногу сериозен, воопшто не се трудеше да не опушти, си кажа што му смета и тоа треба да го почитуваме. Ок беше според мене, многу подобар од Тасковска извештачената. Бачовска првиот час не бев, ќе искоментирам откако ќе ја видам неа. Мишо во петокот, историја на право. Мислам дека он ќе излезе најкоректен од сите, така ми делува некако. Најприземен професор.
Да прашам може фотокопии книги кај Мишо?
Ништо не се сменило од пред две години упм! Особено ова со Грозде, copy-paste.Да си пишам едно мислење вака после една недела помината на правенАсистент Спасов - ми делува човекот за препаметен и занесен. Имавме шанса дури и да го изнервираме па избрка една колешка од наша група. Значи не толерира многу многу. Има доза на хумор, знае да се нашали со нас. Беше реален, ни кажа што се не очекува. Тасковска се појави 15 мин. и не пушти зошто наводно сме биле уморни. Беше многу хиперактивна и вештачка според мене. Се гледа дека злобата извира од неа. Не тераше сите да кажуваме зборчиња што не асоцираат на правото и тие ги пишувавме на табла па со помош на нив ќе ни ја крстела групата. Не нарече 50/50 ( формалисти и идеалисти ). Па како да ви кажам, како битката меѓу ВМРО и СДСМ сте. За ова се смееше ко удрена 1 минута
Економика - Гроздановски ни кажуваше дека ако учиме 8 саати дневно нема да имаме никаков проблем и дека нема никогаш да паднеме, летата нема да ни бидат долги, да не се преценуваме затоа што тој ќе не подцени нас на крај.Премногу сериозен, воопшто не се трудеше да не опушти, си кажа што му смета и тоа треба да го почитуваме. Ок беше според мене, многу подобар од Тасковска извештачената. Бачовска првиот час не бев, ќе искоментирам откако ќе ја видам неа. Мишо во петокот, историја на право. Мислам дека он ќе излезе најкоректен од сите, така ми делува некако. Најприземен професор.
Да прашам може фотокопии книги кај Мишо?
Ја се пријавив дека иам искуство со дебатирање и за наредниот час иам да напраам презентација за дебата заедно со уште 4 колешки. Значи мене добро ми се пишува по вовед и социологија а ?Добро ги перцепираш ,Мишо веруј ќе го барате после и да може фотокопии,не е цепидлака.
п.с. Спасов (неќам ни името да му гопишам) можда е таков ама кон мене испадна ѓубре невидено..ако му паднеш у очи со тоа дебатите (ние имавм 2,за вас нз дали ке има)и ќе имап асална оценка социологија(нз по шо ти е асс)
Хаха на добар пат си ..ама не се опуштај ..на правен НИКОГАШ не кажувај ма ова боза е..ќе те чујат sидовите. xDЈа се пријавив дека иам искуство со дебатирање и за наредниот час иам да напраам презентација за дебата заедно со уште 4 колешки. Значи мене добро ми се пишува по вовед и социологија а ?![]()
Историја на правото - 1 книга е 600, ама ако ги земеш сите 4 или евентуално 2, 1 по 500 ја сметаатI семестар.
Вовед во правото - проф.Д. Тасковска
Историја на правото - проф. Билјана Поповска
Социологија на право - проф. Бачевска Јасна
Економика - Владимир Кандијкан и Гроздановски
Може некој да каже колку пари се оригиналните учебници, за да знам колку пари да носам од дома?