O
Orion.
Гостин
Имаш среќа што не си кај Камбовски...Се опаметила изгледа, скриптата за прв колоквиум беше околу 170 -_-
Имаш среќа што не си кај Камбовски...Се опаметила изгледа, скриптата за прв колоквиум беше околу 170 -_-
Зависи кој ќе те фати............Ако може некој да ми каже која е последицата откако ќе те фатат како препишуваш на есеј?![]()
студентскиот правобранител не е син на Родна...иначе ако вака на секое се повлекуваме .... има да се буниме и протестираме неможе толку пари да се плаќаат ... не е ова приватен ДРЖАВЕН е ... треба да е поефтин! ако ќутиме ако...мкд синдром .... то е....У принцип ништ онемножете да направите за жал, со оглед и на тоа дека студентскиот правобранител е син на Родна најверојатно нареден декан на факултетот...... мала веројатност да се дојде до некој прогрес![]()
Полагал некој есеј трговско право со примери случаи ??ми треба помош
Денеска тие шо бевме од нашата група присутни , после предавањето разговаравме околу можен протест или прво официјално барање па ако тоа биде одбиено да се оди на протест. Ако можеш пренеси им на од твоја група , пошо ние денеска едвај 30 души бевме ,ако можит да се собериме сите студенти од прв година во некој од поголемите амфитеатри да се договориме ...или доколку тоа не е можно да се состанат координаторите...пошо ова вака е безвезе, цел семестар е 100 евра ,1 предмет да го полагаш нахнадно 70 евра...Па и јас тоа го пишав претјодно, една колешка одговори дека тие веќе поднеле барање незнам која група се но дека немало сеуште одговор... Ова не иде вака мораме да се буниме се на нас ни сменија јас имам останато предмети од 1 семестар а ќе имам и од овој граѓанско и римско сигурно и што по 500 евра ќе треба да им дадам само да полагам...па ќе си се префрлам на приватен освен ако не успееме нешто да направиме
1000% Иван и е син на Роднастудентскиот правобранител не е син на Родна...иначе ако вака на секое се повлекуваме .... има да се буниме и протестираме неможе толку пари да се плаќаат ... не е ова приватен ДРЖАВЕН е ... треба да е поефтин! ако ќутиме ако...мкд синдром .... то е....
ИВАН е претседател на студентски ПАРЛАМЕНТ а не студетнски правобранител1000% Иван и е син на Родна
--- надополнето: 3 мај 2012 во 20:51 ---
Некој дали знае по Трудово презентациите денес објавени дали се претстава за прашањата или само осврт за учење.Практичниот дел за есеј би бил реален договор за вработување?
Истото ова треба да се побара и од правниот факултет во Кочани, т.е. од идната година во Штип. И таму е се изменето и системот нема врска. Многумина од студентите се жалат меѓутоа да превземат нешто сите се плашат. Најчудно е тоа што им наметнуваат систем иако во времето кога се запишувале, се запишале под условите од стариот систем, а сега на студентите од 3-та, 4-та и 5-та им наметнуваат сосема нов систем и нов начин на оценување.ВАЖНО ЗА БРУЦОШИТЕ!
Дечки вака не иде работава што не иде, јас во разговор со многу колеги од сите групи дојдовме до заклучок дека мора да се поднесе барање веднаш бидејќи на тоа минатото незнам кој го поднесувал нема одговор или е одбиено. Од 15 ваљда се поправните за 1 семестар и ако не реагираме до тогаш ќе си плаќаме по 70 или колку и да е евра. Ми треба и ваша помош да ги известите координаторите бидејќи поорганизирано е да се оди преку нив колегиве со кои разговаравме ќе ги притиснат нивните координатори и да се обидеме да го добиеме следново:
1. Да добиеме можност да полагаме предмет во 3 редовни сесии само со уплатница од 50 денари! (најважното барање)
2.Да немораме да имаме 14 освоени кредити за да фатиме услов за следен семестатуку да можеме да си полагаме што сме научиле во која сесија ние сакаме
3.Ова е малку преамбициозно но колегите ме замолија да ви го предложам Да побараме враќање на стариотсистем на полагање или барем да успееме да се избориме за полагање на 2 колоквиума кои ако се положат д не треба да се оди на испит.
ВЕ МОЛАМ да им пренесете на вашите координатори јас не ги знам лично, да превземат нешто бидејќи ако организираме протести и слично не верувам дека ќе се соберат многу луѓе од искуство знам, ве молам да ги притиснете вашите координатори, да пробаме некако да дејствуваме луѓе бидејќи нашата иднина е во прашање. Ние ќе студираме идните 5 години на овој факултет
Се надевам се согласувате со мене и дајте да се избориме за нашите права Искрено ВЕ МОЛАМ да се разбудиме и да реагираме !!!!