ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Ако може некој да ми каже која е последицата откако ќе те фатат како препишуваш на есеј? :D
Зависи кој ќе те фати............
У секој случај ако не си научил подобро иди на поправен отколку да те суспендираат и на тој!

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
У принцип ништ онемножете да направите за жал, со оглед и на тоа дека студентскиот правобранител е син на Родна најверојатно нареден декан на факултетот...... мала веројатност да се дојде до некој прогрес:confused:
студентскиот правобранител не е син на Родна...иначе ако вака на секое се повлекуваме .... има да се буниме и протестираме неможе толку пари да се плаќаат ... не е ова приватен ДРЖАВЕН е ... треба да е поефтин! ако ќутиме ако...мкд синдром .... то е....

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Полагал некој есеј трговско право со примери случаи ??ми треба помош
:( И мене ми треба за семинарска, пример на некој од договорите и коментар за тој договор :confused: .... Ако најдеш нешто ќе сакаш ли да ми препратиш ?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Ова за тие шо сме прва година:
Координаторот не извести дека повеќе не важеле 3-те бесплатни сесии ... И како треба да плаќаме 70 евра за испит од прв семестар доколку сакаме да го полагаме во јуни , а ако не го полагаме ќе мора да го презапишеме предметот.

Алал да им е значи...

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Па и јас тоа го пишав претјодно, една колешка одговори дека тие веќе поднеле барање незнам која група се но дека немало сеуште одговор... Ова не иде вака мораме да се буниме се на нас ни сменија јас имам останато предмети од 1 семестар а ќе имам и од овој граѓанско и римско сигурно и што по 500 евра ќе треба да им дадам само да полагам...па ќе си се префрлам на приватен освен ако не успееме нешто да направиме

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Па и јас тоа го пишав претјодно, една колешка одговори дека тие веќе поднеле барање незнам која група се но дека немало сеуште одговор... Ова не иде вака мораме да се буниме се на нас ни сменија јас имам останато предмети од 1 семестар а ќе имам и од овој граѓанско и римско сигурно и што по 500 евра ќе треба да им дадам само да полагам...па ќе си се префрлам на приватен освен ако не успееме нешто да направиме
Денеска тие шо бевме од нашата група присутни , после предавањето разговаравме околу можен протест или прво официјално барање па ако тоа биде одбиено да се оди на протест. Ако можеш пренеси им на од твоја група , пошо ние денеска едвај 30 души бевме ,ако можит да се собериме сите студенти од прв година во некој од поголемите амфитеатри да се договориме ...или доколку тоа не е можно да се состанат координаторите...пошо ова вака е безвезе, цел семестар е 100 евра ,1 предмет да го полагаш нахнадно 70 евра...

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
значи срам да им е на ЈУСТИНИЈАН !!!!! Секогаш имало 3 шанси ... како тоа сега да им текне да нема ... јас знам дека ви е поднесена иницијативата и петок на совет ќе ја расправат... огромен ПРОТЕСТ треба не оди ова повеќе вака.... си прават како им одговара ним :tapp:

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Уште ли нема одлука од наставнички совет? Има ли нешто конкретно или се ова се шпекулации ?? Драги нас ни кажа дека ако се жалиме, и поднесеме петиција или приговор , дека ке ни ги исполнат барањата, т.е. дека ќе ни излезат во пресрет... и дека само треба да си побараме, да се жалиме, дека имаме право на 3 редовни сесии како и сите други факултети и претходните генерации.

Член од
28 јули 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
ВАЖНО ЗА БРУЦОШИТЕ!
Дечки вака не иде работава што не иде, јас во разговор со многу колеги од сите групи дојдовме до заклучок дека мора да се поднесе барање веднаш бидејќи на тоа минатото незнам кој го поднесувал нема одговор или е одбиено. Од 15 ваљда се поправните за 1 семестар и ако не реагираме до тогаш ќе си плаќаме по 70 или колку и да е евра. Ми треба и ваша помош да ги известите координаторите бидејќи поорганизирано е да се оди преку нив колегиве со кои разговаравме ќе ги притиснат нивните координатори и да се обидеме да го добиеме следново:
1. Да добиеме можност да полагаме предмет во 3 редовни сесии само со уплатница од 50 денари! (најважното барање)
2.Да немораме да имаме 14 освоени кредити за да фатиме услов за следен семестатуку да можеме да си полагаме што сме научиле во која сесија ние сакаме
3.Ова е малку преамбициозно но колегите ме замолија да ви го предложам Да побараме враќање на стариотсистем на полагање или барем да успееме да се избориме за полагање на 2 колоквиума кои ако се положат д не треба да се оди на испит.
ВЕ МОЛАМ да им пренесете на вашите координатори јас не ги знам лично, да превземат нешто бидејќи ако организираме протести и слично не верувам дека ќе се соберат многу луѓе од искуство знам, ве молам да ги притиснете вашите координатори, да пробаме некако да дејствуваме луѓе бидејќи нашата иднина е во прашање. Ние ќе студираме идните 5 години на овој факултет
Се надевам се согласувате со мене и дајте да се избориме за нашите права Искрено ВЕ МОЛАМ да се разбудиме и да реагираме !!!!

Член од
28 април 2010
Мислења
89
Поени од реакции
30
студентскиот правобранител не е син на Родна...иначе ако вака на секое се повлекуваме .... има да се буниме и протестираме неможе толку пари да се плаќаат ... не е ова приватен ДРЖАВЕН е ... треба да е поефтин! ако ќутиме ако...мкд синдром .... то е....
1000% Иван и е син на Родна
--- надополнето: 3 мај 2012 во 20:51 ---
Некој дали знае по Трудово презентациите денес објавени дали се претстава за прашањата или само осврт за учење.Практичниот дел за есеј би бил реален договор за вработување?

Advokatce

откачено
Член од
2 ноември 2009
Мислења
209
Поени од реакции
27
1000% Иван и е син на Родна
--- надополнето: 3 мај 2012 во 20:51 ---
Некој дали знае по Трудово презентациите денес објавени дали се претстава за прашањата или само осврт за учење.Практичниот дел за есеј би бил реален договор за вработување?
ИВАН е претседател на студентски ПАРЛАМЕНТ а не студетнски правобранител

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Некој да ми каже дали би можел да го полагам Економика сега на 18ти пошто ми е останат или јок, не е за постарите?

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
ВАЖНО ЗА БРУЦОШИТЕ!
Дечки вака не иде работава што не иде, јас во разговор со многу колеги од сите групи дојдовме до заклучок дека мора да се поднесе барање веднаш бидејќи на тоа минатото незнам кој го поднесувал нема одговор или е одбиено. Од 15 ваљда се поправните за 1 семестар и ако не реагираме до тогаш ќе си плаќаме по 70 или колку и да е евра. Ми треба и ваша помош да ги известите координаторите бидејќи поорганизирано е да се оди преку нив колегиве со кои разговаравме ќе ги притиснат нивните координатори и да се обидеме да го добиеме следново:
1. Да добиеме можност да полагаме предмет во 3 редовни сесии само со уплатница од 50 денари! (најважното барање)
2.Да немораме да имаме 14 освоени кредити за да фатиме услов за следен семестатуку да можеме да си полагаме што сме научиле во која сесија ние сакаме
3.Ова е малку преамбициозно но колегите ме замолија да ви го предложам Да побараме враќање на стариотсистем на полагање или барем да успееме да се избориме за полагање на 2 колоквиума кои ако се положат д не треба да се оди на испит.
ВЕ МОЛАМ да им пренесете на вашите координатори јас не ги знам лично, да превземат нешто бидејќи ако организираме протести и слично не верувам дека ќе се соберат многу луѓе од искуство знам, ве молам да ги притиснете вашите координатори, да пробаме некако да дејствуваме луѓе бидејќи нашата иднина е во прашање. Ние ќе студираме идните 5 години на овој факултет
Се надевам се согласувате со мене и дајте да се избориме за нашите права Искрено ВЕ МОЛАМ да се разбудиме и да реагираме !!!!
Истото ова треба да се побара и од правниот факултет во Кочани, т.е. од идната година во Штип. И таму е се изменето и системот нема врска. Многумина од студентите се жалат меѓутоа да превземат нешто сите се плашат. Најчудно е тоа што им наметнуваат систем иако во времето кога се запишувале, се запишале под условите од стариот систем, а сега на студентите од 3-та, 4-та и 5-та им наметнуваат сосема нов систем и нов начин на оценување.

Kajgana Shop

На врв Bottom