Sturmgewehr
gadget
- Член од
- 9 март 2008
- Мислења
- 537
- Поени од реакции
- 35
у право си Скендербег, Македонија било име за нас тогаш и за Србите и за сите а од кај ги најде мапите зите свеСкендербег ли е овај?
Него, година 1480:
у право си Скендербег, Македонија било име за нас тогаш и за Србите и за сите а од кај ги најде мапите зите свеСкендербег ли е овај?
Него, година 1480:
ArbanАнавенче кажио твојот став више не ми го тупи..зборчиња
SERPICO драг не си чул, или прочитал дека еден дел од пелазгите (бригите) мигрирале кон исток, и ја создале оваа држава Албанија... Бригите инаку живееле во Македонија... Според некои антички писатели Александар Велики во неговиот поход кон исток го убивал секој различен од неговиот народ, грци и други и се спомнува дека на голем дел од териториите кои ги освоил немало потреба да се војува, и дури далеку на исток од неговиот роден крај тој среќавал народ кој говорел ист јазик со неговиот народ.
Пред да бараш пари, ајде најди ми сега две зборчиња од старава ми мапа... Едно е многу лево, друго е по на средина.
Освен тоа , знаеш ли СЕРПИКО кој е грбот на ERMENIA ?Скендербег ли е овај?
Него, година 1480:
he, he... Brigi=Shqip?:nenene:еден дел од пелазгите (бригите) мигрирале кон исток, и ја создале оваа држава Албанија... Бригите инаку живееле во Македонија...
ARBAN ILI SHQIPTAR ima golem procent semitic geniubo crtash
Жолта - аеоли, зелена - доријци и розева - иони ... останатите необоени, се Епир, Илириа, Македониа и Тракиа... само не сфаќам што сакаш да кажеш со картава SERPICOНезнам Пиро, кажи ми.
Штурм, не треба објаснување, само читање. Ајде малку да провериме и читање и далтонизам
Имаме обоени делови, имаме необоени делови, имаме појаснување за обоените.
Над семафорчето долу лево пишува Грција, нели? А над обоениот дел - Македонија. Ништо повеќе не сакам да кажам.Жолта - аеоли, зелена - доријци и розева - иони ... останатите необоени, се Епир, Илириа, Македониа и Тракиа... само не сфаќам што сакаш да кажеш со картава SERPICO
Па фала богу бре СЕРПИКО, нормално дека пишува Македонија посебно од Грција. Не знам дали си ги прочитал и другите мои постови ... Според античките писатели илирите,македонците и тракијците се сметаат за различен народ од грците... На еден сајт ми падна в очи дека според ХЕРОДОТ ако добро се сеќавам , кога дошол еден римски император во Македонија говорел на римски јазик (латински) а македонското население одлично го рабирале неговиот јазик... значи јазикот на пелазгите (илири,траки и македонци) бил сличен на римскиот а различен од грчкиот па оттука нормално дека бил различен и од словенскиот ... се согласуваме ?Над семафорчето долу лево пишува Грција, нели? А над обоениот дел - Македонија. Ништо повеќе не сакам да кажам.
Ofcourse, my man, if you do understand me what i'm writing right now. But, think twice before making any "more" conclusions on behalf of the roots of the language, it's present use and looks, and the possible inteligence of my ancestors way back thenПа фала богу бре СЕРПИКО, нормално дека пишува Македонија посебно од Грција. Не знам дали си ги прочитал и другите мои постови ... Според античките писатели илирите,македонците и тракијците се сметаат за различен народ од грците... На еден сајт ми падна в очи дека според ХЕРОДОТ ако добро се сеќавам , кога дошол еден римски император во Македонија говорел на римски јазик (латински) а македонското население одлично го рабирале неговиот јазик... значи јазикот на пелазгите (илири,траки и македонци) бил сличен на римскиот а различен од грчкиот па оттука нормално дека бил различен и од словенскиот ... се согласуваме ?