ПЕЛАЗГИ/ ИЛИРИ/ МАКЕДОНЦИ/ TRAKI/ FRIGI/ АЛБАНЦИ

• Креатор на темата Креатор на темата PIRRO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Пиро, ти си луд ама скроз, жими се :)

Калашников, бачко... Во право си, Македонија како термин е воведен како пропаганда, не во 43та, туку во 96-та за потребите на филмот Малена со Моника Белучи, кога на продуцентите им текнало на ова феноменално зборче да го искористат за марката на цигари кои ги пуши хероината Малена.

Колку да спиеш раат:)

Го чу ли СЕРПИКО дечкото што си пее ... Арваните песни пејте јазикот да не го заборајте... Ама ти тоа не верувам да го разбираш, освен ако случајно знаеш албански.

Ajде, задача за 5000 денари:

Пронајди го клучниот збор на мапата:

20tigranes95-66.gif

На уште една, за помош.
Armenia_Colchis_Iberia_Albania.jpg

Прашајте ја публиката: ОКЕЈ.

Бујрум.

cama_1840.jpg

И за крај, претпоследна помош:

map.jpg

serpiko odlicno im objasna so kartive alal da tie uste da i stavese kluc na temava oti isto pa isto samo kazuvaat

На уште една, за помош.
за 5000 Денари

па таа Албанија ја нарекле Римјаните како што ја нарекле и нашата Шќипериа кога ја нарекоа Албанија пошто ова за името Албанија сум го Објаснуил 10 Пати и може да го најеш по моиве постови.

Ај сега дај 5000 денари ја го добив Квизот или треба да ги поделам со Келтик што го Промаши Зборот тотално. :pipi:

па таа Албанија ја нарекле Римјаните како што ја нарекле и нашата Шќипериа кога ја нарекоа Албанија пошто ова за името Албанија сум го Објаснуил 10 Пати и може да го најеш по моиве постови.

Ај сега дај 5000 денари ја го добив Квизот или треба да ги поделам со Келтик што го Промаши Зборот тотално. :pipi:

macedonian_empire_336_323.jpg

Пред да бараш пари, ајде најди ми сега две зборчиња од старава ми мапа... Едно е многу лево, друго е по на средина.

па ти кажав најлево е Илириа а во Друата е Албанија :vozbud: :vozbud:

Да се слага мали мене финтава ми беше Ова Македонија денешнава што живееме ние коа се спомнало и со сите овије Истории како Гоце Делчев што се борело за Бугруија Питу Гули Алчбанец сиоте жовие се бореа против Турците кој и подржувал Србите кој Буарите кој Албанците Македонија Немало никаде, после Тито и Створи акедонија и Босна како Артифицијални Држави тоа ми беше зборот.

Фала за Информацијата Пиро :helou: :helou:

Е да , Питу Гули, Јордан Пиперку, Јосиф Багери Македонци си се... исто колку и јас што сум си Македонец само јас си припаѓам на оној " како и дел од албанскиот народ во Македонија " а пред 100 години уставното право не ни поестоело а камо ли да било развиено како денес ... Во тоа време дефиницијата Македонци како и дел од албанскиот народ во Македонија може да се спореди со "Браќа арнаути,срби,бугари и грци на мајка Македонија соеднети во борба против турското робство "

Закон си Фалсификаторе голем закон си ајде проработи на твоите Фалс Теории :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: ајде нокеска ке пукнеш срцев удар ке добиеш од сиве овије Арвани на сон ке ти Излезат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom