ПЕЛАЗГИ/ ИЛИРИ/ МАКЕДОНЦИ/ TRAKI/ FRIGI/ АЛБАНЦИ

Статус
Затворена за нови мислења.

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Пиро, ти си луд ама скроз, жими се :)

Калашников, бачко... Во право си, Македонија како термин е воведен како пропаганда, не во 43та, туку во 96-та за потребите на филмот Малена со Моника Белучи, кога на продуцентите им текнало на ова феноменално зборче да го искористат за марката на цигари кои ги пуши хероината Малена.

Колку да спиеш раат:)
Го чу ли СЕРПИКО дечкото што си пее ... Арваните песни пејте јазикот да не го заборајте... Ама ти тоа не верувам да го разбираш, освен ако случајно знаеш албански.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Ajде, задача за 5000 денари:

Пронајди го клучниот збор на мапата:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
На уште една, за помош.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Прашајте ја публиката: ОКЕЈ.

Бујрум.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
И за крај, претпоследна помош:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
serpiko odlicno im objasna so kartive alal da tie uste da i stavese kluc na temava oti isto pa isto samo kazuvaat

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
На уште една, за помош.
за 5000 Денари
па таа Албанија ја нарекле Римјаните како што ја нарекле и нашата Шќипериа кога ја нарекоа Албанија пошто ова за името Албанија сум го Објаснуил 10 Пати и може да го најеш по моиве постови.

Ај сега дај 5000 денари ја го добив Квизот или треба да ги поделам со Келтик што го Промаши Зборот тотално. :pipi:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
па таа Албанија ја нарекле Римјаните како што ја нарекле и нашата Шќипериа кога ја нарекоа Албанија пошто ова за името Албанија сум го Објаснуил 10 Пати и може да го најеш по моиве постови.

Ај сега дај 5000 денари ја го добив Квизот или треба да ги поделам со Келтик што го Промаши Зборот тотално. :pipi:

Пред да бараш пари, ајде најди ми сега две зборчиња од старава ми мапа... Едно е многу лево, друго е по на средина.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
па ти кажав најлево е Илириа а во Друата е Албанија :vozbud: :vozbud:

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Да се слага мали мене финтава ми беше Ова Македонија денешнава што живееме ние коа се спомнало и со сите овије Истории како Гоце Делчев што се борело за Бугруија Питу Гули Алчбанец сиоте жовие се бореа против Турците кој и подржувал Србите кој Буарите кој Албанците Македонија Немало никаде, после Тито и Створи акедонија и Босна како Артифицијални Држави тоа ми беше зборот.

Фала за Информацијата Пиро :helou: :helou:
Е да , Питу Гули, Јордан Пиперку, Јосиф Багери Македонци си се... исто колку и јас што сум си Македонец само јас си припаѓам на оној " како и дел од албанскиот народ во Македонија " а пред 100 години уставното право не ни поестоело а камо ли да било развиено како денес ... Во тоа време дефиницијата Македонци како и дел од албанскиот народ во Македонија може да се спореди со "Браќа арнаути,срби,бугари и грци на мајка Македонија соеднети во борба против турското робство "

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Закон си Фалсификаторе голем закон си ајде проработи на твоите Фалс Теории :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: ајде нокеска ке пукнеш срцев удар ке добиеш од сиве овије Арвани на сон ке ти Излезат

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom