Охрид

BOBI_KOSA

Ишишан, Заклан
Член од
16 април 2008
Мислења
359
Поени од реакции
9
Го имат ова сеа напраено за да е Охриѓанка иначе немаше да биит.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Фантом имам многу видено такви не се однесвит не сум само јас.:)
иначе Боби немам потекло од Охрид и не го имам напраено ова,го видов и го ставив:toe:
No hard feelings.
Тема за Охрид,секакви глупости се читаат << вклучувајќи и ова.

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126

si go stal pogreshniot "kone" na slikana...tajson e ikonata ovaj mu e samo bleda kopoja.

a za tochkive imat nekoj sho se tochni ama falet tie sho gi praet ohrigjani da se mislet deka se posebni...i pomegju posebnite (spored poteklo) imash posebni, vo zavisno od to kaj zavrshile sredno, od koja mala se, so kogo se duvet od nivnata mala.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Тема за Охрид,секакви глупости се читаат << вклучувајќи и ова.
Мхм, баш ради ова... Нејќам темава да ја снајдит истата судбина ко та за Струмица. Имајте малце инсав.

Член од
24 март 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ne imalo bre dosta, dal gospod, ama pridal i chuzgjinci da se kazvet sho ne znajet
ushce sho e pacha a sho peljte????:pop:

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
....
ushce sho e pacha a sho peljte????:pop:
ни едното ни другото...брачед мој еднаш начека пача домаму и полн од радост дека е бело пељте...ама ко ги проба тие лукојте и ушите свински сецкани а и некое парче свински опаш имаше...цел ден се мијаше под чешма....ушите не биле оревчина ко шо мислел.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
ни едното ни другото...брачед мој еднаш начека пача домаму и полн од радост дека е бело пељте...ама ко ги проба тие лукојте и ушите свински сецкани а и некое парче свински опаш имаше...цел ден се мијаше под чешма....ушите не биле оревчина ко шо мислел.
Во домашна пача ретко кој клават уши, канџи и опашки - не се ненормални ваљда твојте дома то да го јадет и да ти го давет тебе. Ако знајш да ја напрајш уба е, ама никоаш не би купил од овие шо продавет на плоштад Скопје.
За пељте шо да кажам, ептен ме бендисвит, се иам препуквено на моменти да не можам да одам.

Башка, пача мислам само кј нас и ретко во кој други крајој ја викет, обично „пивтија“ слушам јас.

Член од
24 март 2010
Мислења
12
Поени од реакции
0
Abe ve nachekav dvajcata,
Pacha,[chorbesto]
Piftija,[belo zdrveno]
Peljte,[crveno zdrveno] izgleda ne ste go probale ],E aj ot sho se prajt.
So Bitolchani se raspravame nogupati z'sh ne praet CRVENO.
Za chorba da ne prajme muabet znajte, ako kazam da ot plashici e ubo ke se smejte??

Trebit da otvorime tema Ohritski stari zboroj, aj vie pomladi naprajte grafi
da se klavet zboroj [bashka po koloni udolu - zbor,ime,mesto,fraza,predmet]

Aj kazite koj mu dade kukurek na zenskata za 8mi mart i k'j najde.:back::smir:
koj zaboraj ne je docna ushche go imat.

Во домашна пача ретко кој клават уши, канџи и опашки - не се ненормални ваљда твојте дома то да го јадет и да ти го давет тебе. Ако знајш да ја напрајш уба е, ама никоаш не би купил од овие шо продавет на плоштад Скопје.
За пељте шо да кажам, ептен ме бендисвит, се иам препуквено на моменти да не можам да одам.

Башка, пача мислам само кј нас и ретко во кој други крајој ја викет, обично „пивтија“ слушам јас.
Abe Fantomche, prochitaj sho napisav pogore bez ushinja i nodzinja sho ke beshe to, se klavet ami sho.
Ti si samo za crveno zdrveno il nezdrveno, ke barash dvapati ama go nemat sekosh,da ti pomozam da ne me razbra nopaku baraj go pred zima.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Abe Fantomche, prochitaj sho napisav pogore bez ushinja i nodzinja sho ke beshe to, se klavet ami sho.
Ti si samo za crveno zdrveno il nezdrveno, ke barash dvapati ama go nemat sekosh,da ti pomozam da ne me razbra nopaku baraj go pred zima.
Океј де, знам од шо се прајт пељте.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
To ti je jugozapadno Makedonsko, ako sakash da probash
vidi koga ke e "festivalot" na Gjomlezeto vo Ramne ili Velesto mislam vo
avgust.
Dal si probal m'm'liga.Tatkomi praeshe i zimi to nis kujna, ko kje mu se
prijadeshe samo.:star:
Има пробано џомлезе, само не знајв дали е Оридско или Струшко јадење.

А, то го m'm'liga нема пробано.:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom