Не бев верник, бидејќи не знаев што е вера. Во моето семејство имаше .................
...............Искрено би сакала секој да размисли ако го чита постот која ми е пораката и одговорот на прашањето.
искрено да ти кажам кога ти го прочитах тексто морам да ти кажам дека имаш така шо ке каже тони михајловски ного дирливи моменти ,ного тачливи шо дури ми потечеа повеке солзи од очите од :pos2: .јас сум обратно од тебе ,
роден сум како верник и покасно некаде во средно се откажах и немам намера да помислам за назад .сум имал неколку лоши моменти па никојпат спас не сум барал у бог.саа да не почнам да ти реплицирам од реченица по реченица ке ти издвојам така по тачливите за мене:
=Режимот беше завршил, и можеше да се посети црква. =da одаш у црква и се "покоруваш" на уметнички слики кои и според божјите заповеди е спротивно :uvo:
=Библијата сакав многупати да ја читам но, ми бегаше од рацете.= нели знаеш да ја оставаш на маса и да ја читаш
стварно не си ми јасна дали со некоја стилска фигура се изразуваш тука
.а да ја прочиташ камасутра?повеке ке ти се најде у живото
=Вардар е мојата света вода.............=неможеше да најдеш некоја почиста река за да ти биде света :nesvest:
=Сите одговори ги има во Библијата=знаеш колку одговори им фалат .........скоро сите :star:
=Како болните се лечат со допир и нежност=тава не било ниту пак ке биде но ако сакаше да кажеш дека психолошки треба да му се влијае на болнио тука сум со тебе ама и да се лечи :kesa:
= бројот на верни пријатели е 11, 12тиот ќе те предаде, и за бизнисите е исто, може да се имаат 11 партнери но, 12 тиот е предавни=тава е нешто ново морам да признаам такво нешто немам сретнато никаде до сега ,интересна компарација со апостолите ,така ли? тава ти е
и сега за на крај да ти кажам от ка размислих ке ти кажам која ти е пораката и мојата порака до тебе:па ти мала си сакала да не насмееш нас атеистите ,и да ти кажам испеја бар кај мене
ка си мала.ми се аресаш искрено :back: имаш смисла за хумор .јас ке ти порачам само едно -free your mind