Општи дискусии за ТВ серии

Член од
5 март 2018
Мислења
16.618
Поени од реакции
18.878
"The crown" ме држеше оти биографска повеќе и имаше што да се види во серијата, костимографија, кралските манири и сл. Пак ќе речам убава е ББ иако не е мој вкус ама ќе ја терам, по една две епизоди на ден.

Каса де Папел најверојатно пред Јули нема да биди премиерата, уште снимаат, ради протоколите се одолговлекува, имаше плус заразени од кастингот.

Инаку ја почнав прво со адвокатот серијата, изгледав една епизода ама после коментарите тука ја почнав ББ па после тоа Саул ќе ја гледам, се надевам не згрешив со редоследот.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Абе дечки драма е ББ, што очекувате? Исто и за The Crown коментари, спора, бавна... Жанрот е таков, јбг.
Денес првпат си реков, а да ја ставам и оваа на листа, ради интервјуто. :D
Иам одбивност зашто не ми се гледа животот на кралицата и инцестоидната, педофилска фамилија, ама пак од друга страна политиката во 20ти век е она ради што можеби некогаш би ја пуштила.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денес првпат си реков, а да ја ставам и оваа на листа, ради интервјуто. :D
Иам одбивност зашто не ми се гледа животот на кралицата и инцестоидната, педофилска фамилија, ама пак од друга страна политиката во 20ти век е она ради што можеби некогаш би ја пуштила.
Супер е серијата, ни јас не поднесувам такви ариевски наметнати авторитети ама од кастинг до режија па и костимографија, се е погодено.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.618
Поени од реакции
18.878
Сега режисерите во фул мод се после интервјуто на Хари и Меган :)
Се знае кога излегуваат последните две сезони ?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега режисерите во фул мод се после интервјуто на Хари и Меган :)
Се знае кога излегуваат последните две сезони ?
Рано е, октомври /ноември излезе последната сезона.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Јас лично преферирам да си ги тенчам добрите серии, на кои реално и треба да им посветиш внимание. ББ ја гледав можеби 3-4-5 месеци, по епизода, две на ден. Не уживам во маратонско гледање баш.
Али кога дојдоа последните 6-7 епизоди, кога почна тој хаос, единствена серија на која сум седела до 6 сабајле зашто ептен ми беше интересно и сакав да ја догледам за да видам крајот.
Исто.
Пред ББ ако добро памтам глеав Наркос и уште некоја ама ги глеав маратонски, по 2-3 епизоди на ден, многу брзо.
Брејкинг Бед почиња споро, доека ги набилдаат карактерите нели, целата приказна доека се запознаеме. И е спора, точно е тоа, имаше денови каде воопшто не ја глеав, една епизода на три дена. Ама кога дојде крајот мислам дека последните 5-6 епизоди ги изгледав за еден ден. Сабајлето плачев за на работа.

Дое на ред после Санс оф Анархи, и за таа си реков ќе ја гледам полека, по 1 епизода на ден макс. А серија е таква брза и интересна што те тера цела сезона да ја изгледаш за еден ден. Ама одолевав.... до последните 5-6 епизоди кога пак окапав цел ноќ.
Инаку ја почнав прво со адвокатот серијата, изгледав една епизода ама после коментарите тука ја почнав ББ па после тоа Саул ќе ја гледам, се надевам не згрешив со редоследот.
ББ ако ти е досадна ондак на Саул ќе си ги изџвакаш сестрите од досада. :D
Редоследот е тој според излагањето на сериите, иначе Саул е преквел на ББ, т.е конкретно на Саул. За него е приказната, неколку години пред да се запознае со Волтер и Џеси.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Исто.
Пред ББ ако добро памтам глеав Наркос и уште некоја ама ги глеав маратонски, по 2-3 епизоди на ден, многу брзо.
Брејкинг Бед почиња споро, доека ги набилдаат карактерите нели, целата приказна доека се запознаеме. И е спора, точно е тоа, имаше денови каде воопшто не ја глеав, една епизода на три дена. Ама кога дојде крајот мислам дека последните 5-6 епизоди ги изгледав за еден ден. Сабајлето плачев за на работа.

Дое на ред после Санс оф Анархи, и за таа си реков ќе ја гледам полека, по 1 епизода на ден макс. А серија е таква брза и интересна што те тера цела сезона да ја изгледаш за еден ден. Ама одолевав.... до последните 5-6 епизоди кога пак окапав цел ноќ.

Редоследот е тој според излагањето на сериите, иначе Саул е преквел на ББ, т.е конкретно на Саул. За него е приказната, неколку години пред да се запознае со Волтер и Џеси.
Пушти си ја The Wire. По втор пат ја поминав периодов, некоја носталгија од средно ме фати, е на таа не само што ќе гледаш по една на ден туку и ќе гуглаш првите две сезони кој беше кој :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Вреди да се глеа оваа за Саул? Цела прва сезона ми е симната уште ја неам почнато...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Вреди да се глеа оваа за Саул? Цела прва сезона ми е симната уште ја неам почнато...
Ако ти се допаѓала ББ, ќе ти се допаѓа и таа.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Исто.

Последните епизоди од ББ не знам како би одолеал некој да не ги гледа веднаш, освен тие што ја гледале кога излегувала, недела по недела, зашто морале. :D Добри беа епизодите, одлично финале и завршеток.
Саул не планирам да ја гледам, зашто мене најинтересен лик ми беше Волтер и тој ми ја правеше ББ одлична серија, а и не ме занима што прави Саул во животот. Додека оваа другава со моторџиите, ја имав едно време на листа, али ја тргнав пошто кој бе ќе гледа цели 90 епизоди? Што е многу, многу е. Чарли ми е срцка вака што сум го гледала по филмови, али 90 епизоди. :unsure:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ако ти се допаѓала ББ, ќе ти се допаѓа и таа.
Што знам, мене ББ ми е врв и материјал за реприза. Саул никогаш.

Обично не ми се свиѓаат преквели. Саул е добра серија, нема утка кај Винс Гилиган од аспект на раскажување приказна и карактери, плус начинот на кој е снимана и монтирана.
Мене не ми е нешто вов, ликовите ги знаеме, ја знаеме нивната судбина, ова приказнава што се врти со Лало Саламанка некако ми нема тежина, не ме интересираат мексиканците, а за Саул, Мајкл и Густаво сум мирен пошто знам каде продолжуваат.

Јас највеќе ја глеам ради Саул, пошто ми беше многу јак лик у ББ.

Поише би рекол, ако ги се свиѓа Саул како карактер, глеј ја.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.795
Поени од реакции
11.742
Да, апсолутно вреди. Квалитетот на серијата во петтата сезона веќе го достигна нивото на ББ и веќе ги исполна високите очекувања. Разликата е во тоа што Better Call Saul е побавна и повеќе е фокусирана на ликовите и на симболика, за разлика од ББ која е повеќе тензична. Сосема разбирливо, со оглед на тоа дека е приквел и дека серијата е фокусирана на тоа како ликовите што ги видовме во ББ (Сол, Мајк, Гас) станале такви ликови какви што ги видовме во ББ. Ако си фан на ББ, Better Call Saul убаво ќе ти легне.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Додека оваа другава со моторџиите, ја имав едно време на листа, али ја тргнав пошто кој бе ќе гледа цели 90 епизоди? Што е многу, многу е. Чарли ми е срцка вака што сум го гледала по филмови, али 90 епизоди. :unsure:
Зборевме за моторџиите некоја страна поназад.
Јас за неа бев голем скептик највеќе ради дескрипшнот од имдб, моторџија се труди да го балансира водењето на мото клуб и бидувањето татко. Мех. Плус 90+ епизоди, нема шанси да издржам, викам.

Ама... ама :D

Не се осеќаат епизодите верувај, 40-45 минути трае секоја епизода, плус многу е брза серија и брзо поминуваат. Цело време е акција, плус врвна музика, можеби најјак саундтрак од сите серии општо.

Чарли е врв, многумина викаат дека кариерата му е у стагнација поради СОА, премногу се има дадено и соживеано со карактерот тука.

Прејака серија, вреди за сите минути.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што знам, мене ББ ми е врв и материјал за реприза. Саул никогаш.

Обично не ми се свиѓаат преквели. Саул е добра серија, нема утка кај Винс Гилиган од аспект на раскажување приказна и карактери, плус начинот на кој е снимана и монтирана.
Мене не ми е нешто вов, ликовите ги знаеме, ја знаеме нивната судбина, ова приказнава што се врти со Лало Саламанка некако ми нема тежина, не ме интересираат мексиканците, а за Саул, Мајкл и Густаво сум мирен пошто знам каде продолжуваат.

Јас највеќе ја глеам ради Саул, пошто ми беше многу јак лик у ББ.

Поише би рекол, ако ги се свиѓа Саул како карактер, глеј ја.
Мислиш Мајк? :Д

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Последните епизоди од ББ не знам како би одолеал некој да не ги гледа веднаш, освен тие што ја гледале кога излегувала, недела по недела, зашто морале. :D
Не постои некој од овие што ја гледале ББ, а да не ја избинџал втората половина од последната сезона, јас закаснав неколку месеци и ми дојде таман еве еден пост да се самоцитирам од далечната 2013 кога ја гледав на скапан интернет во студентски дом, на сумлив стрим од 360 пиксели со романски превод
ај и јас да напишам збор,два за серијава. пред една недела ја завршив и од шо немам шо да прам почнав да ја читам темава од почеток :place:

Почнав да ја гледам почетокот на септември, ама не сум некој фан на маратонско гледање така да ја одложвев колку шо можам појке ама на крајот од месецот бев стигнат до средина на 4та сезона и требаше да се пакувам и да тргвам за Букурешт.. таму дур се сместив немав ни интернет ни ништо и некако ко да заборајв на серијава, после некое време ми пишит еден другар кој шо го навлеков на серијава : абе до кај си со ББ? мене ми останаја уште неколку епизоди од последнава сезона, немам досега појака серија гледано, тогаш се заинаетив и почнав да гледам онлине на стримој пошо неможам да доунлоадирам со интернетов во интернатов и некако не беше тој филинг, исто така ја тегнев колку шо можам појке ама кун 6 епизода од 5 сезона пукнав и ги догледав во еден здив и останав до 6 сабалјето(дента не појдов на факултет и тотално ми се поремети начин на живот после то 1 недела легвам сабалје во 5-6 и спијам до 3-4 , сега не ми се вервит дека ке почнам да гледам некоја друга серија пошо шо и да гледам ке ми е ко да слегвам од коњ на магаре.Го напнав на цимеров да почнит да ја гледам ако ништо друго со него ке ја гледам одново.
Дефинитивно е најпрогресивната серија што излегла, со убедливо најаката финална сезона некогаш, неколку познаници се откажвеја на првата сезона за потоа да се каат кога ќе ја изгледаја.
Во поглед на драма елементи и приказна има доста други серии што може да и парираат ама во едно нешто е неприкосновена, а тоа се тензичните/возбудливите односно трилер елементи какви немам сретнато ви ниту една друга серија, па дури нема ни во најдобрите филмови, единствена серија што би можела да и парира во тој аспект е Декстер во првите 4 сезони, серија која мене секогаш ќе ми е во топ 5 и да не беа непотребните 3-4 сезони ќе ја сметаја и неа во најдобрите некогаш.

Инаку во врска со БЦС јас би ја нарекол како лајт верзија од ББ, начинот на снимање и раскажување на приказната е тој, некои од ликовите и сличните сцени се тука само фалеше малце повеќе возбуда до последнава сезона каде буквално експлодираја и ќе видиме како ќе ја финишираат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom