Општи дискусии за ТВ серии

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Бидејќи нема тема...

Louie - феноменална епизода, за мене најдобра до сега од сезонава. А Тејп Рекордер е еден од најдобрите ликови кои се појавиле во серијата.

Кога сме кај Луи, не го спорам квалитетот на серијата, но не можам да ја гледам. Толку депресивна серија јас немам гледано досега.
На мене најдепресивна серија убедливо ми е Six Feet Under. Цел месец гледам една сезона од 13 епизоди, ептен нетипично за мене. Инаку серијата е феноменална и едвај чекам да ја почнам втора сезона, некаде септември месец.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Бидејќи нема тема...

Louie - феноменална епизода, за мене најдобра до сега од сезонава. А Тејп Рекордер е еден од најдобрите ликови кои се појавиле во серијата.
Сношти планирав да отворам тема, не стрикно за серијата, туку за Луи и се поврзано со него. Да ја средам, па денес-утре ќе биде.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Со голема почит кон сите фанови на Монти Пајтон, а знам ги има многу а морам да признаам дека јас ги немам гледано туку случајно барајќи по интернет го најдов на ФБ постирано ова видео

го изгледав еднаш, го изгледав двапати , и не само што не ми беше ни најмалку смешно туку ми изгледаше по малку како видео за ретардирана популација:confused:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Имаат многу физички хумор. Мене ми е смешен. А тоа што многу викаат дека е паметен хумор е чиста глупост

Не е паметен хумор. Они може во секоја глупост ќе бараат значење (како на пример во клипов што го постираше ќе речат дека ја отсликува состојбата на докторите и пациентите денес, колку се глупи и не си ја вршат работата добро). Убаво тоа што сите на свој начин си интерпретираат, но колку артисти имаат кажано повеќе пати дека многу луѓе им наоѓаат значење во нивните работи повеќе отколку што го има. Затоа МП е и за ретардирана и за паметна популација. Ретардираната ќе се насмее на физичкиот хумор, а паметната ќе се насмее на „паметниот“ хумор што всушност и не бил намерно направен во скечот

МП си се ѕверови. Имаат различни типови на хумор, не им е се физички.

>сите 6ки на факултет
>гледам мп
>паметен сум
>сите 10ки на факултет

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Со голема почит кон сите фанови на Монти Пајтон, а знам ги има многу а морам да признаам дека јас ги немам гледано туку случајно барајќи по интернет го најдов на ФБ постирано ова видео

го изгледав еднаш, го изгледав двапати , и не само што не ми беше ни најмалку смешно туку ми изгледаше по малку како видео за ретардирана популација:confused:
Искрено, и мене овој скеч ми е дебилен. Кога го гледав, се чудев кој се смеел на него.

За останатите нивни досетки не коментирам. Знаат особено да блеснат, ама за ова дефинитивно се слагам со тебе.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Имаат многу физички хумор. Мене ми е смешен. А тоа што многу викаат дека е паметен хумор е чиста глупост

Не е паметен хумор. Они може во секоја глупост ќе бараат значење (како на пример во клипов што го постираше ќе речат дека ја отсликува состојбата на докторите и пациентите денес, колку се глупи и не си ја вршат работата добро). Убаво тоа што сите на свој начин си интерпретираат, но колку артисти имаат кажано повеќе пати дека многу луѓе им наоѓаат значење во нивните работи повеќе отколку што го има. Затоа МП е и за ретардирана и за паметна популација. Ретардираната ќе се насмее на физичкиот хумор, а паметната ќе се насмее на „паметниот“ хумор што всушност и не бил намерно направен во скечот

МП си се ѕверови. Имаат различни типови на хумор, не им е се физички.

>сите 6ки на факултет
>гледам мп
>паметен сум
>сите 10ки на факултет
Незнам што подразбираш под паметен хумор (дали е тоа Биг Бенг, Фрејзер, Модерн фемили It's always sonny in Philadelphia или некоја друга серија). Инаку јас ги гледам и ги сакам овие серии што ги набројав исто како и сериите со покласичен хумор од типот на Френдс, Два и пол мажи, HIMYM, Симпсонови , Spin city и др.
Ама Британците секогаш имале специфичен хумор, а Монти Пајтон се уште поспецифични, како и да е видеово што го постирав додека го гледав го сватив како навреда за мојата интелигенција.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Да бе, немаме смисла за хумор ние :)

А за клипчиња вадени од серии искрено не може многу да се коментира дали се смешни или не, многу е подруго кога ќе ја гледаш цела серија и кога ќе си упатен во ликовите и настаните.

Инаку имам една „мини серија“ за која морам да отворам тема, очекувајте ја покасно.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Незнам што подразбираш под паметен хумор (дали е тоа Биг Бенг, Фрејзер, Модерн фемили It's always sonny in Philadelphia или некоја друга серија). Инаку јас ги гледам и ги сакам овие серии што ги набројав исто како и сериите со покласичен хумор од типот на Френдс, Два и пол мажи, HIMYM, Симпсонови , Spin city и др.
Ама Британците секогаш имале специфичен хумор, а Монти Пајтон се уште поспецифични, како и да е видеово што го постирав додека го гледав го сватив како навреда за мојата интелигенција.
Од овие што ги наброја најпаметен хумор (според мене) има биг бенг бидејќи ти треба предзнаење за да ги сфатиш некои од шегите и референците. Другите се само awkward и сарказам, за кое не ти треба ни малку интелигенција или знаење за да ги сфатиш. Единствено сарказмот е популарен кај постарата и поинтелигентна популација па можеби заради тоа е познат како паметен хумор. Пишав веќе пост за паметниот хумор во Модерн Фамили темата.

Инаку Монти Пајтон прават многу референци за историски настани и личности, религии, наука, за кои ти треба повеќе знаење за да ги сфатиш референците и што тие исмејуваат. Затоа може да се класифицира како семи-паметен хумор

А тоа што видеово е навреда за твојата интелигенција е само твоја вина. Не ти е никој крив што толку „затворено“ гледаш кон различните видови на хумор. Секој има различна смисла за хумор, без разлика на неговата интелигенција тој може да се насмее на клипот.
Не знам од кај испадна дека физичкиот хумор (слапстик) бил навреда на интелигенција ако го гледаш

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
А тоа што видеово е навреда за твојата интелигенција е само твоја вина. Не ти е никој крив што толку „затворено“ гледаш кон различните видови на хумор. Секој има различна смисла за хумор, без разлика на неговата интелигенција тој може да се насмее на клипот.
Не знам од кај испадна дека физичкиот хумор (слапстик) бил навреда на интелигенција ако го гледаш
Незначи ако видеото не ми е смешно дека гледам затворено кон различните видови на хумор, на што требаше да се насмеам тука , на дијалогот кој го немаше, на костимите , на сценографијата, на глумењето лудило, и што пред знаења треба да имаш за да го разбереш клипот, дека лудаците се однесуваат лудо и ретардирано? Имало многу подобри скечови кога веќе се третира таа тема (не ми текнува во моментов на некое видео, но еве со слична таква тема имаше и во мислам еден југословенски фил, Жикина Династија или како и да се викаше не ми текнува кој дел одамна го имам гледано но имаше некоја слична сцена. Гледам разни видови комедии и не можеш некого да наречеш затворен тип само заради што не ми бил смешен некој клип, и да беше навреда за мојата интелигенција затоа што преферирам посуптилен хумор (покрај оној класичниот ситкомски), и затоа не ми е смешно кога некој се глупира и изигрува лудак на ТВ.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
на што требаше да се насмеам тука , на дијалогот кој го немаше, на костимите , на сценографијата, на глумењето лудило, и што пред знаења треба да имаш за да го разбереш клипот, дека лудаците се однесуваат лудо и ретардирано?
Баш на тоа. Физички хумор е, на што друго очекуваш да се насмееш? А не мислев дека треба да имаш предзнаења за овој клип, туку другите скечови кај што во нив има историски личности и сл.

Затворен мислев бидејќи го сметаш физичкиот хумор за навреда кон твојата интелигенција. Јас не преферирам црно бели филмови. Треба ли ако гледам црно бел филм да биде навреда за мојата интелигенција само затоа што не го преферирам?

Јас пример преферирам mockumentary, но исто ги почитувам и сите други жарнови на комедии, не се навредувам кога гледам тинејџерска серија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Како по ѓаволите може еден вака згоден момак како Мет Пасмор, да заврши во потпросечна серија како The Glades?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Што мислите за The Office? Мене некако оценката на ИМДБ ми изгледа преголема.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286

Дофис си ја заслужува оценката.

Само можеби кога ќе ја споредиш со оригиналот, многу е глупо кога римејков има поголем рејтинг од оригиналот. Мене повеќе ми се допаѓа американската, но не заслужува поголема оценка од оригиналот

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Можда затоа што ја изгледав само прва сезона и не ми остави посебен впечаток.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Што мислите за The Office? Мене некако оценката на ИМДБ ми изгледа преголема.
Таман си е оценката, британската е the real deal, али повеќе ме смее америчката. Ем повеќе епизоди, ем ликовите се по-likable. И протагонистот Мichael Scott не е толку nasty и навистина ги сака вработените, не само ради камерата. David Brent глумеше дека ги сакаше и се грижеше за вработените само пред камерата, да испадни добар. Исто така беше прилично голем расист и генерално беше посуров, погнасен. Но затоа пак беше пооригинален и пореален.

Kajgana Shop

На врв Bottom