Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Сите серии во темата мокјументарис. Party down, curb your enthusiasm, dorm life, clark and michael, summer heights high, angry boys...
Јок, не се прелажувам втор пат на такви „комедии“, ќе си се држам до старите добри ситкомови :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.627
Глумците сите до еден ми се познати од други серии. Да ја завршам PaR, па ќе ја пробам. А баш пред некој ден еден другар ме праша дали креаторите на Friends имале друга серија освен Џои. Сигурен во моите филмо-сериски знаење му реков „не“.:)
Можно е премногу да се очекуваше од серијава. Мислам, за класи е подобра од Џои на пример. После Френдс прво би ја гледал оваа. Многу од глумците после оваа серија почнаа да добиваат добри улоги. Од ликовите, Ричи Велч е ѕвер, Лизи Каплан е еден од ретките добри актерки во серија, Данкан е одличен и од некоја чудна причина, сите серии во кои глуми Андреа Андерс пропаѓаат брзо, иако девојката е добар лик.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Јок, не се прелажувам втор пат на такви „комедии“, ќе си се држам до старите добри ситкомови :)
Епа тогаш Lucky Louie (ситком, ако ти се свиѓа Louie), The IT Crowd, Bob's burgers (animirana), the league, 10 items or less, chuck, FLIGHT OF THE CONCHORDS (obavezno ako ja nemas gledano do sega), my name is earl

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Значи има Lucky Louie и Louie? Двете ќе ги ѕирнам...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Сите серии-комедии се уствари сит-коми, само се делат на single camera (пр. Louie, Curb Your Enthusiasm) и multiple camera (Friends, HIMYM). Во овие вторите има смеење во позадина од причина што на почетокот се снимале пред публика. Сега најчесто смеењето е снимано, што е малку дебилно. Мислам, не знам како одлучуваат колкава доза на смеа да се пушти на одредена шега.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.627
Јас ги сакам laugh tape сериите ама да се автентични, во живо. Пример една сцена од Френдс по која сконтав (на времето прв пат кога ги гледав) дека публиката ги гледа во живо, а предходно мислев дека е монтирано:

На 1.35, фората на Чендлер ја укапира машкиот дел од публиката, 2-3ца имаа продолжена минутажа, се заборавија :)

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.189
Која е оваа The Class, прв пат слушам. Со хистерично смеење во позадина е?

Инаку, деновиве сум заразен со Parks and Recreation (via wot), само не сум стигнал да напишам нешто повеќе. Паралелно ги пратам и Six Feet Under и True Blood, ама и за нив не сум стигнал да напишам нешто повеќе. А баш сакам. Само не знам дали е до мене, или SFU е стварно напорна. Да не бидам сфатен погрешно, не велам дека не чини, напротив феноменална е, од режија, глума, дијалози, се' уствари. Финтата е што ми делува депресивно и повеќе од две-три епизоди на ден не можам да изгледам. Можеби е до мене, којзнае.
Интересно што паралелно ги следиш Six Feet Under и True Blood па види разлика а ист човек стои зад двете. Alan Ball.
После SFU ова ми беше големо изненадување.

Како и да е, до секого е, кај 4та сезона и јас ја одморив малку. Претешка за варење. До кај си?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Интересно што паралелно ги следиш Six Feet Under и True Blood па види разлика а ист човек стои зад двете. Alan Ball.
После SFU ова ми беше големо изненадување.

Како и да е, до секого е, кај 4та сезона и јас ја одморив малку. Претешка за варење. До кај си?
Споро ми иде, дури до 10-та епизода од прва сезона сум стигнат. Еве денес само една изгледав и веднаш ми падна расположението. Папсав. Не е ова прва серија каде главните ликови се заебани, несовршени, со тешки животи, ама ептен тешко ми паѓа кога ја гледам. Како Триер да ја режирал.

Од друга страна пак, True Blood си е ептен опуштена, понекогаш наликува и на комедија поради клише моментите и главната хероина. Како на пример крајот на прва сезона. Понесериозен клифхенгер на сезона немам видено во серија. Супер си е.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
SFU и да сакаш на брзина да ја изгледаш, не можеш зашто е претешка за гледање и ептен знае да те здрма. Мене ми беше потребна цела година за да ги изгледам тие пет сезони. Серијата буквално после ти го менува животот. Годинава сакав од почеток да ја почнам, ама после втора епизода се откажав.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
SFU и да сакаш на брзина да ја изгледаш, не можеш зашто е претешка за гледање и ептен знае да те здрма. Мене ми беше потребна цела година за да ги изгледам тие пет сезони. Серијата буквално после ти го менува животот. Годинава сакав од почеток да ја почнам, ама после втора епизода се откажав.
Значи јас за 10 години ќе ги изгледам :) И се гледа дека те промениле, си попуштиле нашколо :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Значи јас за 10 години ќе ги изгледам :) И се гледа дека те промениле, си попуштиле нашколо :)
Немој да и‘ кажеш на мама. :pipi:
Ај почни ја стварно и ти. Ја има песнава, немаш претстава колку моќна сцена е тоа. Да те мотивирам бе па. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom