Сите серии во темата мокјументарис. Party down, curb your enthusiasm, dorm life, clark and michael, summer heights high, angry boys...Ај добри серии - комедии?
Сите серии во темата мокјументарис. Party down, curb your enthusiasm, dorm life, clark and michael, summer heights high, angry boys...Ај добри серии - комедии?
Јок, не се прелажувам втор пат на такви „комедии“, ќе си се држам до старите добри ситкомовиСите серии во темата мокјументарис. Party down, curb your enthusiasm, dorm life, clark and michael, summer heights high, angry boys...
Можно е премногу да се очекуваше од серијава. Мислам, за класи е подобра од Џои на пример. После Френдс прво би ја гледал оваа. Многу од глумците после оваа серија почнаа да добиваат добри улоги. Од ликовите, Ричи Велч е ѕвер, Лизи Каплан е еден од ретките добри актерки во серија, Данкан е одличен и од некоја чудна причина, сите серии во кои глуми Андреа Андерс пропаѓаат брзо, иако девојката е добар лик.Глумците сите до еден ми се познати од други серии. Да ја завршам PaR, па ќе ја пробам. А баш пред некој ден еден другар ме праша дали креаторите на Friends имале друга серија освен Џои. Сигурен во моите филмо-сериски знаење му реков „не“.![]()
Епа тогаш Lucky Louie (ситком, ако ти се свиѓа Louie), The IT Crowd, Bob's burgers (animirana), the league, 10 items or less, chuck, FLIGHT OF THE CONCHORDS (obavezno ako ja nemas gledano do sega), my name is earlЈок, не се прелажувам втор пат на такви „комедии“, ќе си се држам до старите добри ситкомови![]()
Двете се топ, голема благодарност до Џимеј за препоракатаЗначи има Lucky Louie и Louie? Двете ќе ги ѕирнам...
Интересно што паралелно ги следиш Six Feet Under и True Blood па види разлика а ист човек стои зад двете. Alan Ball.Која е оваа The Class, прв пат слушам. Со хистерично смеење во позадина е?
Инаку, деновиве сум заразен со Parks and Recreation (via wot), само не сум стигнал да напишам нешто повеќе. Паралелно ги пратам и Six Feet Under и True Blood, ама и за нив не сум стигнал да напишам нешто повеќе. А баш сакам. Само не знам дали е до мене, или SFU е стварно напорна. Да не бидам сфатен погрешно, не велам дека не чини, напротив феноменална е, од режија, глума, дијалози, се' уствари. Финтата е што ми делува депресивно и повеќе од две-три епизоди на ден не можам да изгледам. Можеби е до мене, којзнае.
Споро ми иде, дури до 10-та епизода од прва сезона сум стигнат. Еве денес само една изгледав и веднаш ми падна расположението. Папсав. Не е ова прва серија каде главните ликови се заебани, несовршени, со тешки животи, ама ептен тешко ми паѓа кога ја гледам. Како Триер да ја режирал.Интересно што паралелно ги следиш Six Feet Under и True Blood па види разлика а ист човек стои зад двете. Alan Ball.
После SFU ова ми беше големо изненадување.
Како и да е, до секого е, кај 4та сезона и јас ја одморив малку. Претешка за варење. До кај си?
Значи јас за 10 години ќе ги изгледамSFU и да сакаш на брзина да ја изгледаш, не можеш зашто е претешка за гледање и ептен знае да те здрма. Мене ми беше потребна цела година за да ги изгледам тие пет сезони. Серијата буквално после ти го менува животот. Годинава сакав од почеток да ја почнам, ама после втора епизода се откажав.
Немој да и‘ кажеш на мама.Значи јас за 10 години ќе ги изгледамИ се гледа дека те промениле, си попуштиле нашколо
![]()