Општи дискусии за ТВ серии

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ридли Скот и Том Харди заедно работат на серија и изгледа феноменално.
Ау ау ау, ова изгледа ќе биде добро. Високобуџетна продукција се гледа по трејлерот, башка мојот омилен режисер и екипа со Oona Chaplin :love:, Tom Hardy и Jonathan Pryce.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Кај ми се фановите на историски драми?
War and Peace
Одлична адаптација
Ја меркам одамна, ама никако да се најдам во таков фазон деновиве. Заглавив малку со Endeavour. Мастерпис детективски :D Ама ќе се гледа (поубо че беше снег да има надвор)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
The.Night.Manager.S01E01.1080p.HDTV.x264-MORiTZ

Hugh Laurie, Tom Hiddleston :vozbud:
Ми се допадна првата епизода, ќе се изначекаме за наредните. Возбудлива и интересна драма, со убава сценографија. Сепак не ми изгледа како серија од највисок квалитет.

Член од
30 април 2013
Мислења
267
Поени од реакции
79
Ја завршив првата сезона од Luther.Оваа како препорака за тој што сака британски кримичи.Разликата е огромна,ваков тип на серии не се баш C.S.I.Инаку Idris Elba е солиден.Имам на листата уште неколку британски,но прво да ги комплетирам трите сезони од оваа.По препорака,на харддискот ги имам и следниве - Southcliffe,The Straits ,Deutschland 83,Secret Diary Of A Call Girl,Making A Murderer,Forbrydelsen,a богами сакам да го изгледам и Citizenfour.Е сега ако некој изгледал нешто од овие што ги спомнав,нека даде мислење,добро или лошо.Значи серии има,само време да се најде.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Ја завршив првата сезона од Luther.Оваа како препорака за тој што сака британски кримичи.Разликата е огромна,ваков тип на серии не се баш C.S.I.Инаку Idris Elba е солиден.Имам на листата уште неколку британски,но прво да ги комплетирам трите сезони од оваа.По препорака,на харддискот ги имам и следниве - Southcliffe,The Straits ,Deutschland 83,Secret Diary Of A Call Girl,Making A Murderer,Forbrydelsen,a богами сакам да го изгледам и Citizenfour.Е сега ако некој изгледал нешто од овие што ги спомнав,нека даде мислење,добро или лошо.Значи серии има,само време да се најде.
Luther откорнува бе :D Некни јас последните 2 ги изгледав од 4-та сезона. Малку за нијанса ми беа послаби од минатите сезони, ама одлични во секој случај.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Narcos so Pablo Escobar interesantna e, ali koga vtora sezona pojma neam ...

Neka preporacha nekoj neshto osven komedii :)

Член од
30 април 2013
Мислења
267
Поени од реакции
79
Еве уште една која баш и не е нова,ама,како што порано реков,по препорака,па ако сака некој нека ја побара.Инфо за неа овде - https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_in_the_Blood
Е сега,зошто оваа?Ги имате оние стандардни сериски убијци,криминали,и слично,но мене ме фасцинира тој заебан британски хумор,во најкрвавите моменти.Како што гледам траела до 2008.Значи,малце бајата,али,ги изгледав првите 2 епизоди,и на некои места се изнасмеав,а серијата воопшто не е комедија.Ах тој британски црн хумор.Како и да е,препорака,заебете тоа холивудско дрндање,британците се класа.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Еве уште една која баш и не е нова,ама,како што порано реков,по препорака,па ако сака некој нека ја побара.Инфо за неа овде - https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_in_the_Blood
Е сега,зошто оваа?Ги имате оние стандардни сериски убијци,криминали,и слично,но мене ме фасцинира тој заебан британски хумор,во најкрвавите моменти.Како што гледам траела до 2008.Значи,малце бајата,али,ги изгледав првите 2 епизоди,и на некои места се изнасмеав,а серијата воопшто не е комедија.Ах тој британски црн хумор.Како и да е,препорака,заебете тоа холивудско дрндање,британците се класа.
http://www.imdb.com/title/tt2701582/?ref_=nv_sr_1

Ова гледано ти е? Според вкусов мислам дека ептен ќе ти се допадни. Нешто меѓу лутер и шерлок. Фино скоцкано до најситен детал.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Vinyl гледа некој?
Малце скептичен сум по пилотот, многу 70's клишеа али ќе видам како ќе се развива.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Инфо за сериите од CW, a тоа е дека сите нивни серии се обновени со по уште една сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom