Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
ме ставивте и мене во дума со овие муабети за тајвански точаци па се замислив за мојот точак , додуше го имам одамна али ми е ептен погоден, пола материјал за куќата со него довлечкав а и невестата ко се зедовме од општина до дома ја довезов ехаа 11 километри... али да не должам, каде треба да се обратам да проверам дали овој мој точак ми е оригинал или тајвански

Уууу ова е многу стар точак (или така изгледа :D), тешко дека ке најдеш податоци за него, освен ако имаш некое бројче или документ. Може ако го реставрираш и да вреди некоја паричка.

L

.Lost Angel.

Гостин
Возам активно точак бидејќи одам и на работа т.е до пред незастуди ептен возам точак ем кондиција и посиплатливо мие инаку за на стаза секој ден си возам има и такви чудаци си прават муабет и си возат али бидејки сакам возбуда возам во 21 и немам гајле :D:ROFLMAO::cool:

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Возам активно точак бидејќи одам и на работа т.е до пред незастуди ептен возам точак ем кондиција и посиплатливо мие инаку за на стаза секој ден си возам има и такви чудаци си прават муабет и си возат али бидејки сакам возбуда возам во 21 и немам гајле :D:ROFLMAO::cool:
Супер беше на кеј порано, ама сега има деца што си играат на патеката, луге си прават муабет на средина и чудно те гледаат ако изреагираш, манекени со скапи точаци испаркирани од страна. Сакам да кажам не може веке нормално да се вози, затоа и веќе не одам таму. Си возам на Водно и супер е. Ти возиш ли на Водно или само по кеј??

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
ти бе си возел ли механика и хидраулика? или трескаш глупости по твоја нелогика

еве ти за пинарело.
http://italiancyclingjournal.blogspot.com/2009/09/fatta-da-pinarello-but-made-intaiwan.html
...This whole thing is ludicrous. Why? Well, the “Made in Italy” stamp can be added to any frame or bike if at least 50% of the price comes from Italy. This means for example that if a carbon fiber frame was made in Taiwan, sent out to Italy, where the company adds components, paint and tires, then this frame would be labeled made in Italy. This is one of the secrets of the bicycle trade.....

и читај ги доле коментарите!
Не бе овие моите се обични дискови.:)Од фичо ги извадив и гледам добри биле.Не се расипаа како механичките за една недела т.е не треба да се одржаваат после една недела:pos::pos:
Туку за ова страницава тебе ти делува сериозна.Всушност не е ни страна туку блог.А блог како што знаеме може да направи секоја будала.Туку навистина ми е чудно.Доколку рамките на Pinarello им се прават на друго место а не во Италија,не ми е јасно што прават 500 вработени во фабриката.Пумпаат гуми ли?:tapp:Луѓе не водите инает.Ако немате пари да си купите тоа не значи дека треба светот да ви се смее.Соберете си како што јас собирам и купете си.

Брат дечкото е таков инает и толку е неинформиран што работите си ги кажува од памет. Ај сигурно ке научи кога тогаш, ехеее колку има вакви ко него (со глава низ ѕид :tapp:). Инаку истото му го тврдев и јас за италијанските рамови (за Тајван) како и останатите светски брендови, ама џабе, ама затоа Cross-от бил топ точак :pos::pos::pos:.

Чекај да не не види :noze: кај тебе уште еднаш ке ти го постирам линкот : :ROFLMAO:
http://italiancyclingjournal.blogspot.com/2009/09/fatta-da-pinarello-but-made-intaiwan.html
Да бе да,инает сум.Затоа и сум купил велосипед со XTR делови.Бидејќи сакам да го имам најдоброто и бидејќи знам дека сигурно ќе го добијам најдоброто.Значи не ми е јасно стварно како може да има прости вакви како мене кои купуваат скапи делови кога и евтините alivio делови и mongose рамки се подобри.Дури тие издржувале и по подолго време.Не ми е јасно само од кога yugo-то е подобро од BMW.

Гледам дека си пишал и се правиш паметен.Ако немаат врска деловите т.е работата е само до тежината.А гледам си пишал дека возиш до Водно.Еве јас ти давам предлог да одиме до средно водно или до крстот.Кој губи го дава точакот.Прифаќаш ли.И да прифатиш што просто не ми се верува стави слика од точакот твој.Да видиме за што се работи.Мојот услов е да ти вреди барем 150 евра.Не за друго,да не одам за џабе до горе.Значи ете ти предлог.Бирај кој ден сакаш и ќе викнеме неколку луѓе од форумов за да бидат сведоци.Како што кажав кој губи тој го дава точакот.Ако изгубам веднаш ти го давам мојот велосипед кој е меѓу најскапите мтб во македонија и плус ќе признаам дека за се си во право.Епа мајсторе на потег си.Ако имаш после тоа резерва точак за возење доаѓај

.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Порано да сеа слабо скоро ич, иначе најако ми беше кога правев полицајски со точакот :D

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101

Еве нови фотки од мојот миленик.Тие се одамна али нови се тука на форумов

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не бе овие моите се обични дискови.:)Од фичо ги извадив и гледам добри биле.Не се расипаа како механичките за една недела т.е не треба да се одржаваат после една недела:pos::pos:
Туку за ова страницава тебе ти делува сериозна.Всушност не е ни страна туку блог.А блог како што знаеме може да направи секоја будала.Туку навистина ми е чудно.Доколку рамките на Pinarello им се прават на друго место а не во Италија,не ми е јасно што прават 500 вработени во фабриката.Пумпаат гуми ли?:tapp:Луѓе не водите инает.Ако немате пари да си купите тоа не значи дека треба светот да ви се смее.Соберете си како што јас собирам и купете си.

Да бе да,инает сум.Затоа и сум купил велосипед со XTR делови.Бидејќи сакам да го имам најдоброто и бидејќи знам дека сигурно ќе го добијам најдоброто.Значи не ми е јасно стварно како може да има прости вакви како мене кои купуваат скапи делови кога и евтините alivio делови и mongose рамки се подобри.Дури тие издржувале и по подолго време.Не ми е јасно само од кога yugo-то е подобро од BMW.

Гледам дека си пишал и се правиш паметен.Ако немаат врска деловите т.е работата е само до тежината.А гледам си пишал дека возиш до Водно.Еве јас ти давам предлог да одиме до средно водно или до крстот.Кој губи го дава точакот.Прифаќаш ли.И да прифатиш што просто не ми се верува стави слика од точакот твој.Да видиме за што се работи.Мојот услов е да ти вреди барем 150 евра.Не за друго,да не одам за џабе до горе.Значи ете ти предлог.Бирај кој ден сакаш и ќе викнеме неколку луѓе од форумов за да бидат сведоци.Како што кажав кој губи тој го дава точакот.Ако изгубам веднаш ти го давам мојот велосипед кој е меѓу најскапите мтб во македонија и плус ќе признаам дека за се си во право.Епа мајсторе на потег си.Ако имаш после тоа резерва точак за возење доаѓај

.
Уууууу на двобој а..... :ROFLMAO: Мали многу гледаш филмови и џабе ти ги дале мама и тато парите кога не знаеш да ги цениш работите. Кога еден ден ТИ во твојот живот ке почнеш сам да заработуваш и купуваш тогаш ке сватиш што сум сакал да кажам, се надевам. Ти потценуваш а тоа не е добро. Има луге кои добро ги познавам возат тури по 100 км по планини со крш точаци (немаат $$$ за скап), значи не е до скапиот точак, ако те бива - те бива, ако не вака како тебе ке се перчат. И да, стварно ти е скап точакот, со топ делови, нема збор за тоа. Се кладам дека ова те направи посмирен, а и битен. :cool:

А да, те поздрави Pinarello :pos:

С

Спенсер

Гостин
Има луге кои добро ги познавам возат тури по 100 км по планини со крш точаци (немаат $$$ за скап), значи не е до скапиот точак, ако те бива - те бива, ако не вака како тебе ке се перчат.
Ајде вие со елитните точаци,ја со мојот скапан Драг... каде сакате :) :icon_lol:

Дечки,да не му се наоѓа на некој предна ѕвезда??? Нормална со 3 ѕвездици/ педали имам се,само ѕвездите не ми се ок.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ајде вие со елитните точаци,ја со мојот скапан Драг... каде сакате :) :icon_lol:

Дечки,да не му се наоѓа на некој предна ѕвезда??? Нормална со 3 ѕвездици/ педали имам се,само ѕвездите не ми се ок.
Ке прашам еден другар, имаше цел пренос Shimano (поефтин модел), ако уште го има ке бидеш известен благовремено.

С

Спенсер

Гостин
Ке прашам еден другар, имаше цел пренос Shimano (поефтин модел), ако уште го има ке бидеш известен благовремено.
Ајде важи :) Само пази со тоа "ефтино"... :pos: Го знаеш мојот велосипед,знаеш што е ефтино за тој марка/модел.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Види ако ти одговара таа ако не имаш од мене една гратис некоја шкљ марка е ама ке те тера :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ајде важи :) Само пази со тоа "ефтино"... :pos: Го знаеш мојот велосипед,знаеш што е ефтино за тој марка/модел.
Значи сега зборев со него, не знае точно што се десило со преносот т.е. дали го дал или не, ама ке види и ке ми јави. А за ефтино, ефтино ке ти го даде само да го најде по дома.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
кекси мик, дај стави слика од целиот точак, интересно ми изгледа.

ме интересира како се движат цените во скопје за целосен singlespeed пренос, значи средна осовина(касетна) средна звезда со се курбли за педала, ланец, задна звезда за формула главина и затегач за ланецот, тука во Битола ем ги нема ем ми кажуваат астромонски цени.

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Уууууу на двобој а..... :ROFLMAO: Мали многу гледаш филмови и џабе ти ги дале мама и тато парите кога не знаеш да ги цениш работите. Кога еден ден ТИ во твојот живот ке почнеш сам да заработуваш и купуваш тогаш ке сватиш што сум сакал да кажам, се надевам. Ти потценуваш а тоа не е добро. Има луге кои добро ги познавам возат тури по 100 км по планини со крш точаци (немаат $$$ за скап), значи не е до скапиот точак, ако те бива - те бива, ако не вака како тебе ке се перчат. И да, стварно ти е скап точакот, со топ делови, нема збор за тоа. Се кладам дека ова те направи посмирен, а и битен. :cool:

А да, те поздрави Pinarello :pos:
Значи ништо од двобојот.Те фати страв дека ќе го изгубиш бициклот.Ок тоа е што е.Туку ме интересира кој Pinarello ме поздравил оној од Италија или оној другиот од кај беше.

П.с конечно се согласи дека деловите се добри.Не знам дали сликите ти го сменија мислењето или нешто друго.Како и да е фала богу конечно XTR-oт е подобар од alivioto.:cool:
--- надополнето: Aug 24, 2011 2:35 PM ---

Имам еден Shimano oд првите серии т.е најслабите.На вториот ред едно запчаниче е изедено и префрлува кога вртиш појако.АКо си заинтереиран ќе ти го дадам така.

П.с не е касетен
кекси мик, дај стави слика од целиот точак, интересно ми изгледа.

ме интересира како се движат цените во скопје за целосен singlespeed пренос, значи средна осовина(касетна) средна звезда со се курбли за педала, ланец, задна звезда за формула главина и затегач за ланецот, тука во Битола ем ги нема ем ми кажуваат астромонски цени.
Не знам по делови.Пред 3 години мојот ме фати над 3000 евра.Мислам дека сега за 1000 евра можеш да земеш некој саглам со deore делови.Под тоа тешко освен ако не падне некој половен.А за нив веќе зборувавме.Инаку цела слика имаш поназад

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Значи ништо од двобојот.Те фати страв дека ќе го изгубиш бициклот.Ок тоа е што е.Туку ме интересира кој Pinarello ме поздравил оној од Италија или оној другиот од кај беше.

П.с конечно се согласи дека деловите се добри.Не знам дали сликите ти го сменија мислењето или нешто друго.Како и да е фала богу конечно XTR-oт е подобар од alivioto.:cool:
Значи како што кажав на почеток, ги вадиш од контекст работите во своја корист. Не знам зошто не можеш/сакаш да сватиш. А за добојот, не лечам туѓи фрустрации и комплекси, извини. (y) За XTR-от никогаш не сум рекол дека не чини, ке пофторам не знам по кој пат, само не треба да се потценуваат послабите класи на делови кои за нијанси се разликуваат од овие по(нај)скапите т.е многу плаќаш а нема огромна разлика.Реков, највеќе што добиваш за парите од се е разликата во тежината, значи материјалот кошта, а физиката е горе-доле иста. Инаку ништо лично, само си правиме муабет. ;)

А Pinarello оној италијанскиот од Тајван.:cautious:
--- надополнето: Aug 24, 2011 5:26 PM ---
Не знам по делови.Пред 3 години мојот ме фати над 3000 евра.Мислам дека сега за 1000 евра можеш да земеш некој саглам со deore делови.Под тоа тешко освен ако не падне некој половен.А за нив веќе зборувавме.Инаку цела слика имаш поназад
Нели му беше прво цената пред "две години 2300 ЕУР" или од година во година му расте како кај олдтајмерите.:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom