Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Значи ова не е можно секој ден мора да се најди нешто да ме изнервира :mad::mad:
Замислете го проверувам секој ден велосипедот пред да го возам,пошо јас ко што возам лудо никој не вози,иии денес ајде не го проверувам арен е...
кај една бабичка од 70 години со пони се закачи во мене спуштена од угорница ко луда вози некоја на дрога беше,а башка тоа скокам шахта и колцето излетува сум се мавајне и 5 минути незнаев кај одам сио крв бев и раце и нозе....значи незнам како е можно шрафот да се отшрафил :mad::mad:
Не дека не те разбрав (а може и не) :D ама можеш во иднина малку поразбирливо да пишуваш, да не се мачиме, не за друго.

Инаку за штрафот што ти се отштрафува, ако добро те разбрав на колот од седиштето, пробај друг штраф. Ако и тој се отштрафува тогаш единствен спас со лепак Locktite. Има на google ке најдеш како се средува со лепак.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Не дека не те разбрав (а може и не) :D ама можеш во иднина малку поразбирливо да пишуваш, да не се мачиме, не за друго.

Инаку за штрафот што ти се отштрафува, ако добро те разбрав на колот од седиштето, пробај друг штраф. Ако и тој се отштрафува тогаш единствен спас со лепак Locktite. Има на google ке најдеш како се средува со лепак.
Ја ко што разбрав, тркалото му испаднало

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ја ко што разбрав, тркалото му испаднало
Да во право си, колцето = тркалцето :LOL:.

Е па тогаш има сериозен проблем со решение = најблискиот СЕРВИС :unsure:.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Да во право си, колцето = тркалцето :LOL:.

Е па тогаш има сериозен проблем со решение = најблискиот СЕРВИС :unsure:.
не е бе друже за сервис,брат ми ми го чепка па морам да го проверувам секој ден пред да го возам...сеа си доби дабар чотек па ќе видиме дачи ќе чепка уште еднаш...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
не е бе друже за сервис,брат ми ми го чепка па морам да го проверувам секој ден пред да го возам...сеа си доби дабар чотек па ќе видиме дачи ќе чепка уште еднаш...
Хахаха.....какво решение, е па тогаш брат ти понастрана а точакот негде под клуч и ке немаш гајле. :D

T

Torchyrus

Гостин
Педерче не го тепај брат ти дој тепај се со мене да те расцветам :)
Иначе возев точок доека не ми беше раштиман сеа ме мрзи да го праам оти само вилата стое на него , иначе возам точок ко не нормален и ја ко овоа педерчево шо го тепа брат му и иам доста каскадерски паѓања изведено , ќе ви го кажа најспектакулранио у чешмата со едно зелено точаче шо го имав уше ко мал ко се учев да го возам ууу како сум се начукал у чешмата се искршив ,па кај бев сиот сокршен и чотеко го ебав од татко ми :)
Ај више ко почнав да кажам за паѓањава од точоци еднаш се иам закачено на покривот на една гаража не ја фатив кривината , а под кривината беше таа гаражата , точоко на жицата пред гаражата му остана , а ја горе се кажив на нејзе у стилот на супермен иам доста падови али ај доста се овие засеа ко ќе го напрам точако ќе се искршам пак уше еднаш и ќе пишам тука за деталите .

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Еве го мојот сликан во кујна :D пред едно 6 месеци, сега имам сменето нешто подобри делови,во главно тоа е.
Иначе добар точак, спешлајзд се врв
ја имам демо

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Ја обожавам да возам точак ненормално добра работа :):) Него проблемот е во нашата ни шабанерска држава.На автопат несмее да се вози казни пишувале,ај ок си викаш не за џабе направија патека покрај Вардар.Али кутрото тапанарско Македонче сконтало дека патеката е за шетање во "корзо style",друг децата си ги шета,трет бута количка со бебенце,некој серва играат итн итн.Па добро бе да му е..м таквото колку проста нација сме а горе над патеката,направено шеталиште со клупи цакум паукм за кого бе??? Како не се најдат некој џандари па да им спрчат казни дебели на сите по ред па после по дома пипрефка ако сакаат нека си играат.Срамотилаци.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Да не има некој за продавање виљушка со стем и волан?
По можност нешто поефтино :)

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674

Да не се фалам пред време ама еве да го покажам чудото што треба да стигне за 1-2 недели.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Јас мојот го растурив до последно делче, комплетно средување ќе му дадам.
Па еве да прашам, каде можам да најдам асална задна осовина за тркалото и за шо пари, педали, и со што може да го офарбам? :)

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Можеш да ги најдеш сите делови во продавницата во дебар маало незнам како се викаше ми иде под јазик ама...

Лесно можеш да ја најдеш само ќе прашаш некој човек и ќе ти каже х)

HeRbEs

-WandereR-
Член од
21 јуни 2005
Мислења
766
Поени од реакции
272
Случајно налетав на велосипедов и ме пукна во глаа :) Прототип од Пежо.Преносот му е на принцип на магнет?? како што успеав да прочитам :) Ахх да ми падне чудово у рацеее хахаха :)

Kajgana Shop

На врв Bottom