Можеај да организираме заедничка вожња деновиве ... кој е ЗА, бујрум
Мене ми се гледа интересна рутата на стариот пат преку Галичица, малку е напорен нагоре ама видикот и опкружувањето е одлично.Од пред некое време гледам по вести доста велосипедисти се одлучуваат на тура околу Охридско Езеро. 90км се во прашање, али доживување било. Значи Охрид - Пештани - Љубаништа - Св. Наум - Поградец - Лини - Радожда - Струга - Охрид
Само не знам што кондиција ќе треба за ова со оглед на тоа што патот има доста угорници!
После Вело МЗабележлив е подемот на велосипедизмот, се повеќе и повеќе заинтересирани за професионално бавење со велосипедизам. Штета е што велосипедистите во Македонија се многу слабо медиумски поткрепени, има многу заинтересирани, а недоволни информирани луѓе. Како и да е, велосипедските клубови кај нас се повеќе и повеќе се зголемуваат. За сите заинтересирани ви го претставувам (според мене) најпрофесионалниот клуб од Скопје:
http://www.energi-cycling.com/
Баш таков може да се најде во продавниците во скопје, ама цената е минимум 20 000денариВоопшто не се разбирам околу велосипеди, ама сакам да купам некој квалитетен за кој нема да се плашам дека машинката може да откаже после некое време возење или дека задната кочница нема во секој момент да се олабави... и да можам да го возам по нерамни патишта со поголема брзина.
Предлози, цени? Благодарам
Па добро сега, има и поевтини, за 15-16.000 денари сигурно се наоѓа, како што читам според потребите на девојката .Баш таков може да се најде во продавниците во скопје, ама цената е минимум 20 000денари
Ех, сигурен си... ?После Вело М