ficdogg
221b
- Член од
- 29 септември 2008
- Мислења
- 1.105
- Поени од реакции
- 699
на канјон мислам дека е 300 евра до македонија.Вака сега, разгледував за испорака на велосипед преку интернет и за три велосипеди што сум заинтересиран има премногу различна цена на испорака... некој да ми објасни зошто е вака
на пример од evanscycles за испорака чини 58 евра до македонија
rosebikes.com за испорака на истиот модел на велосипед rosepro sl 200 има варијанта со 18еур и 250 евра delivery cost.
canyon - пак има 500+ евра цена за испорака а велосипедите се тука некаде по bang-for-buck со rose
Друго прашање... Дали е можно да се избегни плаќање царина и ддв ако на пример - со авион заминиш до германија/англија - купиш велосипед и се вратиш назад со него спакуван ? Дали е можно таков багаж да носиш итн...
И јас ја разлгедував опцијата до германија и назад со авион, но проблемот е транспорт на точакот. Треба да се распрашаш кои се цените и условите, пример со wizair мислам дека беше доплата 1600 денара(во еден правец) за спортска опрема, што најверојатно е и за точаци. Но сите авиокомпании бараат точакот да е спакуван во кутија без ништо да штрчи(GCN имаат видео за ова) така да ако го донесеш во оригинал кутија шансите се големи да те царинат. Во секој случај со нов точак не дерат на здраво во државава, без разлика дали од тука ќе купиш или не.
Ако си авантуристички расположен, прелетај до германија, па вози накај дома , за една недела преку италија/албанија си дома