Општи вело муабети, прашања, совети

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Што е разликава меѓу double butted i triple butted, и што воопшто значи тоа butted?
Еве ти triple butted.

Затоа за мене Giant секогаш ќе се во врвот на најдобри рамови за мтб. Иста цврстина но се тенчи во продолжение цевката и губи на тежина.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Момци, дали ова доле е критично оштетување на рамката?
Или само козметичко оштетување?
http://forum.kajgana.com/attachments/price-comp-ramka-jpg.125580/
Левата вдлабнатина ми изгледа дека не е толку длабока но десната од сликава не може убаво да се види, ми изгледа како подлабока. Како и да е, рамот во тој дел е очигледно ослабнат и не знам колкави оптеретувања би можел понатаму да издржи...

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Сите индентации се критични - рамката ја нема истата цврстина. Козметичко оштетување е изгребена боја.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.634
Поени од реакции
35.492
Така и си мислев. Фала на инпутот. (y)

Martinmkd

Roadie
Член од
20 мај 2009
Мислења
296
Поени од реакции
412
Ако го дава точаков ДЕБЕЛО под цената по која би се продавал со здрава рамка, вреди да се земе. Рамки има за 100 евра, какви сакаш и какви ти одговараат.

Амортизерот е SR Suntour Epicon и е прилично добар (и доста лесен) воздушен амортизер. Погончето SLX вреди 70тина евра ако не е многу истрошено. Затоа викам ако симне доста на цена и не пробува да ти ували точак што на втор поголем удар ќе се згужва, вреди да го размислиш ;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.634
Поени од реакции
35.492
Абе не за мене, за поубавата половина го гледам. Она никако не би го возела на ништо погрубо од лаган офроуд (без успон), а тежи испод ~50кила... :)
Ретко нешто има понуда од половни точаци со помали рамки. За 350евра го продаваат бајкот иначе.

Јас за мене лично роуд бајк сакам да земам.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Го знам, сум го видел на сликите. Има многу чукнатини и гребаници, не е воопшто чуван очигледно.
Но има и доста добра опрема, цел е со slx и со добар амортизер. Не ми се допаѓа седиштето а и гумите ми изгледаат при крај.
За парите или плус малку некој денар има подобри, но не со таа големина. Тешко се наоѓаат добри велосипеди под м или над л големина.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Рекреативна велосипедска прошетка низ Крушевската корија од некомерцијален карактер.

-Бесплатен камп на Мечкин Камен
-Учество без котизација
-Вечерна забава во кампот во Сабота
-Повластени тандем летови со параглајдер по цена од 1000 ден. за сите пријавени на фестивалот
-Ноќно рекреативно трчање низ Крушево
-Планинарска прошетка низ околината
-Бесплатно освежување и обезбеден ручек во Недела
-И многу други изненадувања...

-Пријава на настанот за сите заинтересирани на следниот линк:http://goo.gl/forms/nhb22pqXcU

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Рекреативна велосипедска прошетка низ Крушевската корија од некомерцијален карактер.

-Бесплатен камп на Мечкин Камен
-Учество без котизација
-Вечерна забава во кампот во Сабота
-Повластени тандем летови со параглајдер по цена од 1000 ден. за сите пријавени на фестивалот
-Ноќно рекреативно трчање низ Крушево
-Планинарска прошетка низ околината
-Бесплатно освежување и обезбеден ручек во Недела
-И многу други изненадувања...

-Пријава на настанот за сите заинтересирани на следниот линк:http://goo.gl/forms/nhb22pqXcU

(y) Све ова убаво, јас би сакал да се пријавам. Но пред тоа ме интересира кој ги покрива трошоците за оваа тура?

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
за што цена ќе можам да го продавам(отприлика) велосипедов?

[/URL]

20инчен рам е, со Формула ФМ20/30 главини, Дарт 1, преден менувач Деоре, Tektro V-brake и окталинк шимано пренос. Толку шарени цени гледам по интернетов незнам која цена да ја барам...

Последно уредено:
Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620

[/URL]

20инчен рам е, со Формула ФМ20/30 главини, Дарт 1, преден менувач Деоре, Tektro V-brake и окталинк шимано пренос. Толку шарени цени гледам по интернетов незнам која цена да ја барам...
150 до 200 би била некаде цената што може да се земе.Се зависи колку ти се брза односно чека

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.606

[/URL]

да ти кажам право до 15ти ноември ако не го продадеш, јас ќе ти го купам. Ти од битола беше?

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
150 до 200 би била некаде цената што може да се земе.Се зависи колку ти се брза односно чека
за 200е нема ни приближно ваква понуда со оваа опрема и година колку што гледам, дали дека јас ќе го продавам така размислувам или не, ама 150е е смешно мала сума за ова. До толку си убеден дека не би одел на за 230-240е?

да ти кажам право до 15ти ноември ако не го продадеш, јас ќе ти го купам. Ти од битола беше?
Од Битола сум, ама рано е за 15ти ноември да планираме :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
(y) Све ова убаво, јас би сакал да се пријавам. Но пред тоа ме интересира кој ги покрива трошоците за оваа тура?
Здружение на љубители на Ридско-планински активности,Рокенрол и добра чашка во посредство со спонзори.

Буквално кажано група на ентузијасти кои трчаат од врата на врата на одредени мало и големосопственици и структури на локална самоуправа кои се расположени за да донираат продукти и логистика (гравче, водичка, пијалок, место за кампинг зона, тоифор итн.) за да си го рекламираат сопствениот бизнис.
Трошоци за гориво, логистика, регистрација на здружение си покриваме од сопствени приходи.

Нешто како се разгледува можноста да се испечатат маички како сувенири и учесниците опционално да имаат можност да си ги купат истите по некоја рекламна цена и од тоа да би покријале дел од трошоците, но за тоа понатаму.

Сите пријавени од Скопје ќе бидат известени на темава и на фејсбук кога ќе пристигнат ваучерите во Скопје за да си ги подигнат, додека останатите ќе си ги подигнат на лице место.

Уште една работа да потенцирам, буквално секој е поканет да учествува на фестивалот и без ваучер.
Кампинг зоната е отворена за сите и има доволно место, како и доволно место за рекреација.
Секој сам може да си внесе пијачка, јадење и нема никакви рестрикции околу тоа.
Меѓутоа ние успеавме да обезбедиме доволно ручек и пијалок за околу 150-200 луѓе.
Затоа и се пуштени ваучерите кои се на принцип прв пријавен - прв услужен за да нема коментари.
Таа е искрено оптимистичка бројка, но за да спречиме пријатно-непријатни изненадување да се појават повеќе луѓе се одлучивме за да се пуштат ваучери.
Во случај ако некој дојде непријавен е добродојден, само можеби ќе треба да си обезбеди сам ручек и некои освежувања попатни низ патеката.

Kajgana Shop

На врв Bottom