Колку само ме насмеа предлогот да го вози до дома за да му испадне 10-тина евра поефтино. Ептен амбициозно и оптимистички.
Со SR Suntour амортизерите имам лошо искуство, порано имав еден таков од тие модели како горенаведените, еднаш на Водно (offroad) паднав заради него од немањето на Rebound функција. Верувам дека и RST е исто ѓубре. Се е, само амортизер не е. Сега возам Rock Shox и разликата е огромна, неспоредлива. Исто така сакам да пробам и Fox, тој ми е следен.
Moe мислење е да наместо xcm-от,а веројатно и (рст незнам бидејќи не сум пробал,али како што кажуваш имам претстава за што се работи)
да стават фиксна т.е обична виљушка.Вака само луѓево се лажат,особено нашиве.Мислат дека дале 500 евра и дека возат оригинал,а незнаат дека шансите се големи некаде и без глава да останат.Инаку моето искуство со хcm-oт заврши повеќе и среќно.Надолу спуштајќи се од водно притиснав малку на предна кочница,и ми се одлепи долу тоа кај дискот што стои.
Добро е што возев полека,инаку сега кој знае кај ќе бев.
Инаку возев Тора со даљинско заклучување претходно и се уште го чувам,а сега Fox.Неспоредливо е чувството.Овој велосипед го земав само поради виљушката.И не се каам ни малку.Koга ја возев тората мислев дека таа е меѓу најдобрите,иако знаев дека Fox e поскап сметав дека тоа е за оние кои имаат пари за фрлање.Но да бидам искрен и јас имав некоја скриена желба да имам Fox.
Едноставно помоќно ми делуваше гледајќи низ слики на гоогле.Кога отидов во Италија имаше можност за фрее тест на неколку велосипеди со скапа опрема.Притоа да напоменам дека имаат и кружна стаза специјално направена за тест на велосипеди и мотори.По пат има поставено дрва,ситни камења,вода и сеуште не.Вистинска можност да се проба и да се види,но и да се срушат сите илузии за тоа што е подобро.Прво пробав Reba,за да ја споредам со мојата Tora!Да бидам реален,но некако исти ми се видоа,само сменето името а 75 евра беше разлика меѓу тората и ребата.
Потоа пробав за првпат Fox и тогаш сватив дека тоа е нешто револуционерно!Потоа се провозев и со revalation и Sid.Тест возење имав до 15 минути со еден велосипед,но бидејќи бев ограничен со време извозев само по еден круг со 5 велосипеди,но тоа мислам дека беше доволно за да направам споредби.Возев и уште една друга некој си ахон.Дури ми се чини дека и тој за нијанса беше подобар од рок шоковите или пак исти.Можеш да погодуваш,но Ниту еден не беше ни блиску до Fox-от.Се некако нешто им фали.Или се тврди некако или брзо работат,но го немаат тоа чувство да те залепат за земја.Fox-oт е машинерија и едноставно ја решава секоја задача на подлогата.Кога како треба,така си работи.Ти ја крева пред се самодовербата,
Незнам дали има некоја подобра виљушка од Fox.Веројатно пак би била Fox.
или пак некоја друга марка.
Но само едно знам,а тоа е дека тоа не се рок шок во никој случај.Дури имам чувство како да се заостанати со времето.Прости брат,се викам нема да пишувам многу,ама кога ќе се запишам абер нема да престанам
После користење на неколку лисици......никогаш повеќе
Ова мора да е некој Хумор...
--- надополнето: 15 мај 2013 во 12:01 ---
здраво ако може некој коментар за велосипедов
http://www.dragbicycles.com/?menu=product&id=244#specification дали вреди за цената 18к, друго?
21прво брзинец
Абе мојов ориент за по град кој не вреди повеќе од 1500 денари има толку
Второ 14 кг не се премногу некако.Незнам нека каже некој поискусен кој што е со овие велосипеди ама на прва вака ми изгледа многу.
На крај не ја сваќам намената на велосипедов.Али ако ти е за по водно или офф роуд терени дефинитивно не го бидува.Всушност незнам и зашто сте запнале по евтини дискови.Проблеми ќе си имаш сигурно...За тие пари подобро в-брејк