- Член од
- 10 февруари 2010
- Мислења
- 850
- Поени од реакции
- 311
do kolku pari planiras da davas?
лимит = 5000 denari
do kolku pari planiras da davas?
За тие пари, што и да избереш ти е истолимит = 5000 denari
Ланецот извади го и стави го во некое средство за одмастување, има по маркетиве побарај. Остави го да одстои така едно 10 - 15 минути па извади го и испери го со вода. Потоа убаво нека се исуши на сонце па врати го на точак и добро подмачкај со тенко уље. За касетата и преносот се чистат со чиста крпа, со триење меѓу ѕвездите, макотрпна работа но успева. За дисковите, земи 80 % алкохол, нанеси го на чисто крпче и убаво помини ги.Со што да исчистам ланец, Ѕвезди, и диск? Планирам да го чистам денеска стариот точак, па да видиме. Иначе ако ги испрскам со вода овие делови, може нешто да им биде, да зарѓаат или нешто слично?
Исти се, нема некоја голема разлика, така да одбери си сам.Ми треба точаче чисто за рекреација, евентуално за низ град за возење.
Не сакам некои скапи, пошто не можам да си ги дозволам.
Мах или Собим?
Која е подобра?
se soglasuvam, izberi si boja na primer po zelbaЗа тие пари, што и да избереш ти е исто
Трекот е мал (16 инчи)
Трекот е мал (16 инчи)
Вчера бев кај Вучко да пазарам едни педали и има велосипеди Ferrini со различни цени во зависност од опремата.Трекот е мал (16 инчи)
..
Значи барам до крај 220 евра преку сила, со услов да му симнам цена до 200 евра... Не барам некој којзнае што, колку за 1 година на ми служи, па потоаа ќе барам некој 500+ евра...
...
Тогаш не знам што друго да ти кажам освен со среќа во потрагата. Прати ги Реклама 5 и Пазар 3. Еве ти и група на Facebook за препродажба на точаци и делови.Трекот е мал (16 инчи)
Меридата не ми се допаѓа на изглед...
Скотот е многу скап...
Гиантот, сега му пишав порака, во што е проблемот...
Скховинот е скап...
Значи барам до крај 220 евра преку сила, со услов да му симнам цена до 200 евра... Не барам некој којзнае што, колку за 1 година на ми служи, па потоаа ќе барам некој 500+ евра...
Дефинитивно МАХ.И тоа 5 пати подобар.Вчера ги видов во веро центар.Ако добро приметив цената им беше 5900 денари.Нивни увозник е Агротехна па така би било во некоја нивна продавница да појдеш и да си бараш попуст.Јас земав пред 5-6 години некаде и на крај добив супер цена.Инаку убави модели им се овие новите.Мој совет е Ако можеш земи без заден амортизер.Натаму ќе дадеш уште 50-60 евра и ќе му ставиш шимано делови.После тоа што викаат старите ти побрзо ќе отидеш отколку велосипедот....Ми треба точаче чисто за рекреација, евентуално за низ град за возење.
Не сакам некои скапи, пошто не можам да си ги дозволам.
Мах или Собим?
Која е подобра?
Имаш и други фирми до 10.000 мислам е Capriolo , Cube можда е скап го имам само на google виден незнам колку му е цената , Trek има добро точаче има фирми али се е до кешотТрекот е мал (16 инчи)
Скотот е многу скап...
Скховинот е скап...
--- надополнето: 11 мај 2013 во 22:31 ---
Трекот е мал (16 инчи)
Скотот е многу скап...
Скховинот е скап...
Од тука јас би го одбрал Cube-от, плус највеќе добиваш во однос на деловите во споредба со другите набројани.здраво дечки,
ај ве молам за ваше мислење кој бајк да си го купам, бидејќи ептен се двоумам. цените горе долу се исти на сите овие опции, и не би ја земал цената во предвид како критериум за компарирање.
Битно ми е добар рам, брзини(менувачи), кочници, вилушка, пренос и волан.
1. Corratec x-vert motion
2. Merida matts TFS-100
3. Cube AIM Disc 26
4. SCOTT Aspect 640
5. Specialized Hardrock Sport disc
6. Fokus Whistler Disc
и јас би го одбрал Cube поради одличниот рам и одлични гуми, а како втора опција Corratec исто германски бајк плус имаш и Deore менувачи и преден и заден споредбено со Cube. Види кај кој од тие два би ти дал поголем попуст иако цената не ти беше битназдраво дечки,
ај ве молам за ваше мислење кој бајк да си го купам, бидејќи ептен се двоумам. цените горе долу се исти на сите овие опции, и не би ја земал цената во предвид како критериум за компарирање.
Битно ми е добар рам, брзини(менувачи), кочници, вилушка, пренос и волан.
1. Corratec x-vert motion
2. Merida matts TFS-100
3. Cube AIM Disc 26
4. SCOTT Aspect 640
5. Specialized Hardrock Sport disc
6. Fokus Whistler Disc
ах стварно ти е тежок изборот.....сега видов дека Corratec е со 27 брзини, а Cube 24, значи мењам малце мислење. Прво Corratec, а втор избор Cube. Глеам кај Кубе ставил напред и Accera. Како и да е држи се до овие два.и јас би го одбрал Cube поради одличниот рам и одлични гуми, а како втора опција Corratec исто германски бајк плус имаш и Deore менувачи и преден и заден споредбено со Cube. Види кај кој од тие два би ти дал поголем попуст иако цената не ти беше битна