Оптимизам/Песимизам?

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Најдокажаниот (во мојата секојдневна пракса) Марфиев закон „Ако постои и најмала можност нешто да тргне наопаку - ќе тргне наопаку„. А, стално има таква можност и стално Марфи е во право.
 

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Ne sum pesimist,ama i ne sum preterano optimist,nesto na sredina-realist.Ponekogas sum optimist,a ponekogas pesimist,zavisi od raspolozenie,prethodno iskustvo itn.Ne sakam luge so sekogas se golemi pesimisti za se,ama i luge so se neosnovani optimisti,koga za nesto nema realni sansi,a tie se so glavata vo oblaci i ne ja sogleduvaat realnosta.
 
Член од
20 декември 2005
Мислења
876
Поени од реакции
1
pregolem optimist sum, pa taka da nekogas se treskam od zemja koa nema da ispadne taka KAO STO TREBA!
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Оптимист сум.Не за друго,најдобрата другарка ми е невиден песимист,па мора некако да се урамнотежиме у друштво :icon_lol:.
 

Efi

Член од
23 мај 2006
Мислења
27
Поени од реакции
0
DAli bi se cuvstvuvale optimisticki ako sabajle stanuete na leva noga, od prvo uklucuenje vi snemue struja i vi go sjebue kompjuterot, i ko ke vlezete da se tusirate svakate deka nema topla voda?
IZGLEA SUM PESIMIST!:cug:
 

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Acid напиша:
Нема опција „реалиста”?

Ниту се палам, ниту потпалувам со оптимистички изјави. Не сум ни песимист. Едноставно, мислам дека сум на границата помеѓу двете.
Isto se desava i so mene. Ne gi gledam rabotite sekogas pozitivno ili pak negativno. Ednostavno realno si kazuvam so mislam.
 
N

NeMiRnA

Гостин
Hmmm ni pesimist i optimist,se boram za najdobroto a go ocekuvam najlosoto,realist,mrazam da se razocaruvam:),neso izmegu sum
 

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Убаво е да е човек оптимист,ама до границите на нормалното...А за тоа јас во кои спаѓам епа сега има моменти кога сум голема оптимистка,некогаш пак мислам на најлошото,се зависи од расположение...Точно не можам да определам во кои спаѓам,ај златна средина:)
 

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Porano bev mnogu golem pesimist,ali sea malku se smeniv!!Neznam zavisi kakvi se rabotite...
 

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.487
Поени од реакции
5.963
Реалиста сум, неможам светот да го гледам во розово ниту пак во темната страна, едноставно ги гледам работите какви што се. Иако понекогаш имам верба во позитивното, барем со тоа си обезбедувам внатрешен спокој.
 
B

BushMan

Гостин
city напиша:
Што сте по природа оптимисти или песимисти, или па напротив реално гледате на работите? Какво луѓе повеќе ви се допаѓаат? и ајде нешто повеќе за песимизмот и оптимизмот!!!
Јас по природа сум оптимист, и ми се допаѓаат луѓе оптимисти, ама во последно време на посебни работи за мене на кои гледам оптимистички не излегуваат така, па се надевам дека за нешто што ќе се одржи наскоро и за кое сум оптимист ќе се оствари.
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Pesimist o horoskop ne po izbor ednostavno sum probal pozitivno da mislam ne mi uspeva
 

Infra

Мојот Пастир
Член од
26 ноември 2005
Мислења
141
Поени од реакции
2
Оптимист. На крајот од патот ќе се покаже дека тој имал право :wink:
 
Член од
5 април 2006
Мислења
40
Поени од реакции
0
jas kolku sto mozam da se procenam sum pesimist, odnosno poveke rabotite gi svakam seriozno , a kolku sto znam ni edna t.e mnogu raboti se slucuvaat pogresno taka da veke i da si mislam deka se nadevam na nestata sepak vo realna smisla ne e optimizam.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom