Операција Бизнис

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Операција Бизнис

“ОПЕРАЦИЈА БИЗНИС” е едукативно-забавна емисија која ќе се реализира во форма на 12 телевизиски епизоди, со времетраење од приближно 45 минути, во кои ќе се обработуваат задачи од областа на претприемништвото од страна на 15 натпреварувачи. Главната идеја е да се оцени нивниот претприемнички дух преку натпревар во извршување на серија ригорозни бизнис задачи, кои вклучуваат проминентни компании и бараат од кандидатите интелигентни претприемнички решенија, со цел еден од нив да покаже дека тој е најдобриот кандидат за освојување на паричната награда од 1.000.000 денари, која понатаму ќе му помогне да отвори свој сопствен бизнис. Секоја епизода натпреварувачите ќе извршуваат симулации на реални бизнис ситуации поделени во тимови, при што ќе се тестираат нивните претприемнички и менаџерски знаења, способности, вештини и креативност.
Право на учество имаат сите граѓани на РМ на возраст од над 18 години – студенти, дипломирани студенти, последипломци, вработени, активни бизнисмени, невработени.
Како и каде можете да го пријавите вашето учество:
Секој заинтересиран кандидат треба да испрати:
1. Мотивациско писмо
2. Лична биографија
3. Скенирана фотографија
4. Краток опис на своја бизнис идеја (не повеќе од една страница)
На e-mail адреса: operacija_biznis@, со назнака „Операција Бизнис“
Пријавувањето може да се изврши најдоцна до 31.01.2010 година

Веб Страна !!

Баш ме занима што ке биде ова... а

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.486
Поени од реакции
6.876
нешто слично како доналд трамп шоуто, The apprentice мислам дека се викаше.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
нешто слично како доналд трамп шоуто, The apprentice мислам дека се викаше.
да така се викаше и не беше лошо но не беше и нешто посебно ..
баш ме интересира шо можат нашиве да направат у тој стил ...

ова Македонска продукција е се?

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.486
Поени од реакции
6.876
да така се викаше и не беше лошо но не беше и нешто посебно ..
баш ме интересира шо можат нашиве да направат у тој стил ...

ова Македонска продукција е се?
aко се пренесува на А1 таму каде што во оригиналната верзија е доналд трамп они го ставаат Велија Рамковски :)
сто посто ќе фрчат пораки, гласај за ристе,петре цацко итн. ако сакаш да освои 100 000 евра, и фали уште Вики Ралева :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Ми се свиѓа идејата. Ќе видеме што ќе испадне од ова.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Уште да не се емитува на А1, све че бити добро. Ако да, све ми личи како што кажава погоре дека ова ќе биде Велијодром за паркирање на перспективни земјоделци со еден трактор и многу желби за кои инвестиција значи да вложи пари у кредити за да го гласаат на Операција Бизнис. Иначе вака overall добра им е идејата...

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Баш ми се свиѓа идејата за емисијава. ќе биде освежување на нашиве екрани.
Само да не постават некои безвезе водители или несоодветен начин на гласање за победникот (преку телефон на пример):toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
што се деси со ШоуВо ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
267
Поени од реакции
84
Па еве на веб-сајтов како што читам се прават веќе некои селекции, ама на телевизија кога ќе го даваат никој не знае. :)
Најверојатно никогаш.

По Скопјево година и кусур се возат автобусите на кој има реклама од Наша тв, за некоја емисија од ваков тип која воопшто и не ни се емитуваше. Претприемништво и локални газди што си мислат дека се Доналд Трамп, дури главната награда ќе била 30000 евра.http://www.nasatv.com.mk/pages/gazda1.htm

Мал пазар сме ние за вакви работи да организираме, а и интересот ќе биде никаков. Попаметно е да ги преведуваат Америчките емисии и тие да се гледаат, барем од тие може нешто да се научи.

Kajgana Shop

На врв Bottom