Омилен/и DJ-и ?

ЅОНЕ

сакам скопско
Член од
25 јануари 2007
Мислења
588
Поени од реакции
31
Се е гола вода бре......освен DJ BusHav:music3:

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
DJ Tiesto e No1, ama i Paul Van Dyk i Paul Oakenfold se dobri.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
DJ Gere од Македонија, DJ Paul Van Dyke светски

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Darude е најдобар DJ во светот.. и ATB е добар!

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Paul Van Dyk i Paul Oakenfold , Tiesto pomalku

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Pa posledno sto gledav bese deka Prv e Armin Van burren vtor Paul Van dyke tret tiesto

IsusHristos

Bojan CPU
Член од
1 март 2007
Мислења
256
Поени од реакции
1
За мене најдобри се Dj Mystic,Paul Van Dyk,Scooter,p.oakenfold

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Дј Тиесто-ми е исто као турбо фолк да слушам

The Devil
Dj Aligator
Dj Randevu

И од македонските
Dj Dimtiri -Chair
Dj Slave
Dj Struja

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.984
Video killed the radio star.
Така и сегашните „Ди-Џеи”.
Јас би бишал дека голем дел од форумџиите над мене пишале уствари Кој Ди-Џеј има најбољи Пи-аР!
За да се оцени дали некој е добар ди-џеј треба да се преслушаат снимки од настапи. А не Ијјј Трафик е луда песна од Тиесто и он е најбољи. Кој ви бре ххххх.?! :lud:
Пред се треба да се направи разлика помеѓу ДЏ и Продуцент (тоа е зборот за луѓето кои ПРАВАТ музика).

Има ситуации кога добар продуцент е лош ДЏ (Браќата Бенаси) само поплаки слушаф после нивниот настап у летниот Колосеум пред 2 години, или Вајб Трајб, Извонреден транс продуцент ама ужасен сет зимово во МСУ.

Има ситуации коа е обратно, лош продуцент, а одличен ДЏ (Жан Борели, уствари и не знам дали уопште продуцира, ама два пати доаѓа у СК и два пати останува длабоко врежано у меморија, сеќавањето на неговиот настап.

И пред се луѓе... слушајте различна музика. Ако веќе терате само 1 правец (техно, хаус, транс, днб) било кој од нив слушајте сфе што можете да најдете, од различни луѓе.

И прочитајте ја Електрошок од Лорен Гарние, книга напишана од првиот ДЏ од Франција.

Ви посакувам многу клаберски уживања. Така пред се се истенчува вкусот, нели.

Е сеа мое мислење на темава: (транс) Жан Борели, Дино Псарас,Брејнсел, Вања, Бушава Азбука(техно) Горан Кан, (хаус) Зоки Бејбе, (днб) Иљче.

Уште една забелешка (постов стана километаски ама да си отворам душата до крај): Астрал Проџекшн, едни од пионерите на транс музиката, бенд кој заедно со Инфектид Машрум највеќе придонеле да популаризација на Психоделичниот Транс, не ги вметнувам како ДЏ бидејќи најчесто настапуваат како стандарден рок бенд (ја свират својата музика). Тука како најдобри според мее би ги ставил САН Проџект. (мој вкус, индустријално металски), хахахах

Kajgana Shop

На врв Bottom