Ок, ај кажете нешто за Прилепчани ...

Член од
4 март 2008
Мислења
261
Поени од реакции
10
Не ги сакам баш!! Може поради една личност, па им лепам генерална етикета!!
 

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Прилепчани многу се прават важни и многу сакаат да се истакнуваат,нон-стоп да се во центарот на вниманието.Барем тие шо ги познавам јас такви се.
 

klime7

vending
Член од
6 ноември 2007
Мислења
1.241
Поени од реакции
52
Не ги сакам баш!! Може поради една личност, па им лепам генерална етикета!!
Јас пак спротивно на тебе,

(не дека ги сакам, но)ги почитувам многу,

заради една личност
 

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
" Кој че земи жена Прилепчанка че ој дирекно во рајо,
зошто цел живот пекол че ми бии."

Ако треба некој нека ме корегира во дијалектот.

Ова ми го кажа еден дедо во воз се превртев од сеење.
 
Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Во врска со прилепчани би истакнал дека главна одлика им е инаетот, и тоа е докажано на дело, не треба..барем за мене..да биде мистерија!
Како народ којшто останал таму воглавно неемигрирајки на други места, како на пример сите што емигрираат во Скопје, имаат доста хомогена целина на менталитет и традиции. Имаат историски моменти коишто му даваат значение на Градот а воедно и на народот којшто живее во него.
Секоја чест за споменикот на Александар Македонски,кој е прв во Македонија. Тоа е исто момент кој треба да се запази!
Јас учев 2 месеци на Економскиот факултет таму, и седејќи на плоштадот можев да забележам дека скоро секој со секого се познава и се ракува. Тоа во Скопје реално и не е можно, но сакав да го спомнам како забелешка.
Додека престојував и студирав таму бев редовен гостин во кафичот ПРЕМИЕР, кој го избрав сосема случајно и решив таму да одам секој ден на кафе. Се запознав со келнерите (тогаш Кире) и шанкерот (тогаш Озио) кои ме прифатија сосема пријателски и си имавме фин муабет. Го запознав и најверојатно воџата на Мајмуни... неможе да ми текне на името негово, ама знам дека кога си отидов го беа утепале некои со пиштол. Исто така го познавав од поглед и газдата на истоимениот кафич.. Кољо ли се викаше..не сум сигурен. Човекот се возеше со голф 4ка и автомат во неа. Доста интересно морам да кажам...ама и на него му дојде крајот, па мислам дека и тој е мртов моментално.

Се на се, после 2 месеци си отидов бидејќи не ми одеше факултетот од причина што ми фалеше Скопје како град и менталитет. Ама радо би дошол пак таму на недела дена во прошетка на сите околни значајни историски места, вклучувајќи го во рутата Манастирот Зрзе, Другиот манастир кој скоро беше споменат на ТВ, МАркови кули.. и обавезно Мариовскиот дел во којшто никогаш не сум бил.

Поздрав до Прилеп и Прилепчани, само напред!
 

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
" Кој че земи жена Прилепчанка че ој дирекно во рајо,
зошто(оти) цел живот пекол че ми(му) биди."

Ако треба некој нека ме корегира во дијалектот.

Ова ми го кажа еден дедо во воз се превртев од сеење.
Корекцијата извршена.
 
J

Johnny Stulic

Гостин
Da go pozdravam atentatorov ,me potseti na dobri vremina (sigurno se raboti pred nekoi 5-6 godini ozico i mendo na sank,kire manekeno zare civkaro i sokolo kelneri ,da se zbirase tamu studentskata sema od ekenomskik na kafe (znam stole od kumanovo bese tamo edno vreme kako assistent menager bi ti doslo toa,sigurno zboruvas za Bruno (vodza majmuni) ,da gazda Koljo bati pelenata jebi ga koj od noz zivee od noz ke umre..............................................................se vrativ pred nekoja nedela od pecalba zeni nikogas podobri ova ti e brate raj za oci i dusa ama seljaci sme mislam najgolemi vo republikava mislam za nocen zivot pa dobro be do koga raja ce se pali i zari na isto cd od seljacine Aleksandar Blazeski i DJ Jove od VIP sekoj cetvrtok 4 godini ne ebat so lipe cvatu i Beograd kako dan mramora(kultno filmce so Beluchi) mi zalicuvase klubov sega nekoj ke kazi izlezi kuro ne mu gledas ama arno vo Prilep izborot ti e toj (star sum za vino da pijam so stepce vo park),i gledas od leva stana ti e nekako pejacko raspolozeni se tepaat za mikrofon,a jas se locirav od desna tamu ti e brate hard-core turbo folk (sutka od exploited gomna da jadi) gledas ona ispoteni faci pijani decibeli od site strani,se frlaat sisina dojde eden kelav obezbeduvanje vleci dvajca trojca odat po nego ,se tepaat medzu sebe oti ne posle site tuku ko pederi bla bla bla..........................................................Vo petokot i taka i taka sega po novive prilepski adeti nemalo nogu narod pa taka do kafana i na kafe vo Virus............

Ej sabota nocen klub The End vleguvam porano ajde kao so drustvo masa nesto demek postari magarina kao dojde nesto Sokolo kazuva rodenden na klubov ke imalo raja ke peel Coki ej covece ova ne e mozno imase nad 5000 ludze za Coki(tipov nema negovi pesni bar jas ne slusnav pee od Tose ,Turbo folk i Pastirski rock) kako za ilustracija bev na koncert za Mizar isto taka vo Prilep garantirano ne povece od 100 ludze ,a cenava za karta ista 100 i za Mizar i za Coki ,a sporedba ne pravam ,ne me nervira toa tolku sto se slusa Turbo-Folk vo nocnive lokali ama barem neka pustat tamu nesto novo od Stoja od Sinan sta ti ja znam ne bre brate ovde kompilacija od 25 pesni samo edno te isto ,po ova mi idi da zaklucam deka pogelemi seljanduri od nas nema bar za ova

Ah atentatore sto me povlece za jazik
 
Член од
5 август 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
2.589
Vaka Jonny,moram da se potrudam da ti odgovoram na nekolku muabeti sto gledam deka izgleda ne ti se jasni,ama sakas da bidis kriticki nastroen!
Prvo se soglasuvam deka recisi seto e seljacana(mislam na kulturana za nokniot zivot)!!
E sea za muzikata,vaka,spomna poarno novi turbofolk nego nekoj satri 25 pesni samo da vrta.E batka i jas kako dj koga bi moral i jas bi gi vrtel tie(se misli na Belo dugme,sandi - e da mi e,dobar los i zao - zurka zurka i kralja kokaina, i nekoj slicni na niv) nego onie so se ezam ko ce gi slusnam a na koi ti mislis!Od edna strana te razbiram mn. dobro deka ne mozi so srpska muzika da se prodava kultura,ama od druga strana jebiga ako se isposelancuva narodo barem neka bidi so stil!Veruvaj deka ni DJ-ite,a pa ni gazdite nejca srpsko,ama to e bratce,sam si kaza deka cetiri godini so blazeski full e.So da prajme ne otepaja so kabloskive televizi so sms so se...
AJ sega da te prasam drugo.Ti teknuva pred nekolku meseci,6-7,vo petok ko se nosea dj,i bez razlika i da nemase ko svirese klupska muzika,po kolku dusi imase vnatre???Da te prasam isto...idese ti vo petok???Da te potsetam za Marc Williams dj od Anglija dojden vo vip,pre-party na EXIT ko bese???200 denari karta ko bese????TI bese????A sakas da te potsetam nekni kolku imase na Alen Islamovic vo The End???
Muabetot mi e...skokaj kolku so sakas,mentaliteto nema da mu go smenis ni na lugeto,ni na gazdite!!!Fakt e deka Lugeto sakaat YU,a gazdite pari...
I nemoj da mislis deka samo kaj nas e taka...Primer ce ti posocam edna skopska diskoteka,koja svoevremeno bese najelitna vo Skopje,a sega raboti isklucivo so Zare Beber i Dule i Koki...da batka za B2 stanuva zbor...
Tolku imav da kazam pozz od mene:):):smir:
 
J

Johnny Stulic

Гостин
Vo red konstatiravme deka sme seljecana sto se odnesuva na nitelife ama ti sega mi kazuvas deka dee jay-te ni se prva liga ama silum-prilika morale da "evoluciraat" vo selski konobari,a prirodno si pratat tokovi na club music sta ti ja znam.

Ne bre brate tie se pogolemi seljanduri od rajata(licno ziveeam so dvajcata posebno so sokolot )e sega zosto ne se zemam jas za primer primer ne sakam da mi pustat punk ili rock koga narodot fura srpsko ne kukam jas oti ne ja pustile don't pay the police tax tuka neka smenat nesto od Bora corba neka pustat nesto drugo osven ostani dzubre do kraja i ja sam bio mlad(ova bukvalno ti go kazuvam zosto vo dvete kafulina odi paralelno ista muzika so vika eden prijatel 12 i 25 e ja pustija pusti pusti modu od colic samo sto vikas celta gi opravduva sredstvata ama toa ne opravduvanje za DJ-te sto se tolku indiferentni
Sto kazuvas za predzabavata na tipot(nekoj 9 meseci sum out) znam deka nema nikoj pisav za Mizar 100 dusi(vo Slovenija ima po 5000) za Foltin 50 dusi ama za Coki bratko nad 3000 .

Ne sakam da mu smenam mentalitet na narod ama nekogas frustacija izleguva na povrsina ama pak ke kazam mojava e opravdana ja zapustija mladinava .

Posto sme slicni vo stavovi nema muabet:):wink:
 

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Имам некои многу добри пријатели од прилеп и ми се свиѓаат луѓето само не им е убав тоа градот, треба малку да го средат

брат кога последен пат си бил во Прилеп ???????????????????:vozbud:
 

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Прилепчани се луѓе кои името прилепчани го добиле токму од градот прилеп.
Сум гледал ретардирани тема ама оваа крши тешки рекорди.


Да не ти смета случајно темава??? Прилично се задржуваш, а ти смета велиш !!! :tapp:
 

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Прилепчани се луѓе кои името прилепчани го добиле токму од градот прилеп.
Сум гледал ретардирани тема ама оваа крши тешки рекорди.


Да не ти смета случајно темава??? Прилично се задржуваш, а ти смета велиш !!! :tapp:
 

@@@@@@

MAKEDONEC
Член од
15 мај 2008
Мислења
539
Поени од реакции
33
Абе еве јас сум од прилеп па ќе ви кажам дека многу па не ми е по кеив градот.Прво некако слабо луѓево имаат стил на облекување и слично некоја мода шибаат од пред 5 години,и чат-пат ќе видиш некој кремац облечен точно као оние битолските шмекери, со некое емо фризурче.
Типките се ко типки најголеми портарки,за секого се и сешто знаат.За да фатиш некоја прилепчанка, треба да се распраша она за тебе, и да кружат добри муабети па ако нема некоја конкуренција , ќе се фати со тебе.
Кафичи имаме строго за комерцијалата,и има еден Апореа порано се пушташе покласичен рок па на грешка и метал, а сега цепат некој тешки срања од поп рок сцената.Останатото е препуштено на турбо фолкот.

Исто така главна атракција во прилеп е плочникот, и нема човек што коа ќе излезе вчаршија, не го мери барем околу 10 пати плочникот во плоштина и волумен.Тоа е некако како адет од стари само го мерат плочникот дење ноќе,без да свртат неколку круга, не влагат у кафич.

И главен изрзаз упм е Мајчин. Се викат Кај си мајчин, Кај си Сине, Кај си Брату. Се рокат В прдешка секојдневно со тоа.
И дел од славните прекари во прилеп:Majчинио,Лепијо,убајо,Џоинто,Фиќото, Чизмата, Чевлата,Ѕверо,Касапо, и мн др.
Во прилеп, сеуште шема е да се испијаниш во кафич, да фрлиш на шанк кој знај колку пари и еден час да ти бара кусур келнерот.
И уште мн др не ми текнува сеа....

Абе ти мора да си од некое прилепско , а не од прилеп штом олку многу незнаеш!!!!! Тресиш глупости ко да немаш цапнато приближно до прилеп а не во прилеп. Прво и прво не се сложувам со тебе затоа што Прилеп има најдобри кафичи и места за излегување во овај дел од МК. Второ викас дека луѓево се демоде а после велис дека се е наменето за комерцијалата, па "БРАТУ" комерцијалата се одликува со нова мода :tapp: :tapp: :tapp:
По ова од досега прочитаново сватив дека ти немаш поминато ни 40 километри надвор од Прилеп.
P.S. Многу гледаш MTV music i Fashion TV:vozbud: :vozbud: :vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom