Од што имате фобија?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Покрај фобијата од кловнови што ја имам, знам изгледа смешно .... имам фобија и од кукли, т.е од куклине што се на стаклото на детскион театар карши рекорд :kesa: секогаш кога мора да поминам од таму вртам глава..... :kesa:
Кловнови не да мразам...И тоа некому треба да му е смешно... Хорор.

Најголема фобија ми е да не остарам сам.

Не знам зошто замрзев кловнови во последно време и тоа многу... Иначе фобија имам од високо, кога ќе погледнам надоле ми се лоши,
од вода, малце ќе звучи смешно ама ни јас не можам да си објаснам - не можам да поднесам расипани чешми и да не може да ја сопреш водата или да течат, ме фаќа страв... x]

snake,0.jpg

од наведените врсти фобии на почетокот..можам да кажам дека не се плашам од ништо..бар од наведените :)

Вода... т.е. длабочина...
Ужасно се плашам од самата помисла да пливам во вода кадешто не знам која е длабочината, односно не можам да го видам доле дното. Уф.... се ежам и сега при оваа помисла. :( Страв ми е и кога пливам море на пр. 2 m. и од доле некои си високи тревишта како врвки ми се мотаат у носе... :confused: Мислам дека ќе ме повлечат надоле... Или пак ако го гледам дното доле, и ако има некои треви што се ниски и формираат како патека темна, си замислувам некоја змија огромна ми се мота околу нозете.
Страв имам и од затворен простор и гужва, особено од ливтови.
Исто така се плашам и од отворен простор, простор без крај...
или пак многупати сум сонувала како се „будам“ и сама сум дома. Излегувам надвор - пусто. Мрачно е, весници разлетани насекаде, точаци и коли оставени на сред улица, ветрот дува и ги ниша лулашките (многу глеам филмови, хорори - и од тоа ми се соновите:pos:) и како сум сама јас во цел овој свет. И од таа помисла ми е страв... :(

Многу голем страв имам и од змии. Особено анаконди и од секакви летачки, лазечки, ползечки гнасни бубачки.:sick:

Вода... т.е. длабочина...
Ужасно се плашам од самата помисла да пливам во вода кадешто не знам која е длабочината, односно не можам да го видам доле дното. Уф.... се ежам и сега при оваа помисла. :( Страв ми е и кога пливам море на пр. 2 m. и од доле некои си високи тревишта како врвки ми се мотаат у носе... :confused: Мислам дека ќе ме повлечат надоле... Или пак ако го гледам дното доле, и ако има некои треви што се ниски и формираат како патека темна, си замислувам некоја змија огромна ми се мота околу нозете.
Страв имам и од затворен простор и гужва, особено од ливтови.
Исто така се плашам и од отворен простор, простор без крај...
или пак многупати сум сонувала како се „будам“ и сама сум дома. Излегувам надвор - пусто. Мрачно е, весници разлетани насекаде, точаци и коли оставени на сред улица, ветрот дува и ги ниша лулашките (многу глеам филмови, хорори - и од тоа ми се соновите:pos:) и како сум сама јас во цел овој свет. И од таа помисла ми е страв... :(

Многу голем страв имам и од змии. Особено анаконди и од секакви летачки, лазечки, ползечки гнасни бубачки.:sick:
Бреееее од пола животинско царство :icon_mrgr:

:pos: Само од змии и бубачки. А останатите животни ги обожавам, да можам дома ќе си направам золошка. :)

Ајде да Ве видам висиноплашачи или плашовисачи така нешто. Овие слики се направени во Чикаго 1955 г. без фотошоп, трикови или посебна техника.​

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

3.jpg

Сите видови инсекти освен мравки и бубамари :rolleyes: сите рептили, глувци и љиљаци. Апсолутно ги мразам!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom