Од што имате фобија?

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
asterix_m напиша:
Сообраќајки
Isto.... Od smrt na bliski lugje, od zmii, od zlobni lugje, od neizlecivi bolesti, od parkceto pozadi zgrada i od lugjeto sto se sobiraat tamu, od zemjotresi, poplavi, vojni, strseli, osi, p4eli, pedofili, kamioni, kamiondzii(ne site :) ), koli4ki u luna prak(na 1 septemvri u 1 oddelenie, tamu gi skrsiv dvata predni zaba so samo sto mi porasnaa) i tolku....
pa ne se malce, upm...

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Имам фобија од тоа да пораснам:) И имам фобија некогаш дека ке останам сама на крајот од што се дружам со сите и сакам да бидам добра спрема сите,а тие ми враќаат со лошо.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Uh,ne znam od kade da pocnam!Koga bi me parasale za zbor koj najdobro me opisuva,prviot sto mi paga na pamet e uplasena.Od koga znam za sebe konstantno se plasam od smrt na moite bliski.So tekot na vremeto na ovoj strav mu se pridruzi i fobija od bolesti(narodski poznata kako hipohondrija).Ne daj boze da naidam na simptomi na nekoja seriozna bolest-odma gi imam site.Tuka e i stravot od ekoloski katastofi,visina i gluvci(ovie gi "dobiv" od neodamna).Da bide pozaebano stravot mi e pridruzen so fizicki reakcii(povrakanje,gubenje vozduh,lupanje na srce itn.).Pred dve godini prvpat pobarav strucna pomos(mislam na psihijatar) i moite stravovi ne gi okarekterizira kako fobii,nego kako anksioznost so somatiziranje(strav bez ocigledna pricina,sostojba na postojana voznemirenost koja rezultira so fizicki simptomi).Prepisani mi se i lekovi koi mi pomagaat da go kontroliram stravot,ali izgleda nema da mozam nikad celosno da go iskorenam.I za kraj,ova ne e nisto nenormalno i ne znaci deka si lud.Naprotiv,sekoj vtor ima nekoj oblik na anksioznost ili nekoja fobija i gi manifestira na razlicen nacin ili uopste ne gi manifestira zatoa so ima dobro razvien mehanizam na potisnuvanje.Ali posto kaj nas uste vladee predrasudata deka ako pobaras pomos od psihijatar onda si lud,pa mnogu luge trpat i se mucat u sebe(ili gi mucat drugite okolu niv!) samo zatoa sto se sramat ili ne se ni svesni deka imaat problem.Se nadam deka ova u brzo vreme ke se smeni

Член од
21 јуни 2006
Мислења
66
Поени од реакции
0
imam fobija od kjotek, plakjanje, nedostasuvanje na spisocite po oglasnite tabli na fakultet, budenje pokraj ruzhna zhenska, da plivam vo bazen poln so ajkuli

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Од тоа да останам сам и од старост.
А инаку од пајаци и одвратни инсекти.

Член од
29 јули 2006
Мислења
61
Поени од реакции
0
od luge :)))
ne se salam navistina....
na primer: koa setam u grad i ako ima mn guzva mora da ima nekoj do mene da go drzam za raka, niso ne gledam samo pravo ko konj nekoj, a onaka vo zatvoren prostor na primer diskoteka mi odgovara da se pomesam so mn luge, a nadvor me plasat

Член од
10 март 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
od guzva - demofobija
da sum nadvor od nea ne e problem...
ama da sum vo guzva....se potam, mi se vrti, ne mozam da go podnesam pritisokot...mislam deka nikogas nema da izlezam.....i sum dosla do stepen da se izbezumam...posle da ne se sekjavam sto sum pravela i zboruvala...
isto taka imam i klaustrofobija...ama ne tolku izrazena...samo sepak ne mozam da izdrzam vo tesen prostor....odma me fakja panika...a konkretno od zatvoreno ne...

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Незнам баш дали е фобија, ама прилично ми е страв од отворен простор....

R

Razorblade Kiss

Гостин
Па мразам пајаци и се плашам од височини.И понекогаш се плашам од болести,ако некој каже некоја болест,готово,сигурно наоѓам исти симптоми кај мене:)фрики

Kajgana Shop

На врв Bottom