Од наредната сезона и македонски претставник во Јадранската" Гудјиер лига"

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Billa Bong напиша:
Тимот на Фершпед од следната година ке не преставува во Гудиер лигата.Оваа одлука е донесена од Роман Лисец кој рече дека додека не се направи спортската сала Борис Трајковски Работнички својте натпревари да ги игра во Кале.Новата сала ке опфаќа капацитет од 8000 гледачи.Ова е голем чекор напред во нашата кошарка изјави Давитков кој исто така рече дека драстично ке го засили тимот за да може да им се парира и на подобрите екипи како Партизан и Звезда(да видам да не верувам).

КОНЕЧНО КЕ ГО ГЛЕДАМ ПАРТИЗАН ФАЛА КУРЦУ:cug::cug::cug::cug::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::eek:lee:
Па и ја би рекол само фала курцу. :je::je::je::je::je:

П.С. Ќе идеме на утакмици а? :zlo:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Оу едвај чекам леле леле утакмица нема да пропуштам не ми е за Работнички колку за тоа другите екипи да ги видам:zlo:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
па уште не е сигурно .
НЛБ бара и писмени гаранции!

Раководството на Фершпд Работнички истовремено и македонската кошаркарска јавност ќе мора да почекаат уште некој ден пред да ја дознаат конечната одлука на челната тројка на НЛБ лигата околу евентуално приклучување на една македонка екипа во лигата на Јадранот.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Еве момци се потврди тоа што ви го кажував цело време. Јадранска лига, не бараше претставник од Македонија, туку го бараше стриктно Работнички.

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Мислам дека не е фер , прв е Струмица 2005 стварно не е фер барем да почека купот да видеа кој ке го освои а да беше прв фершпед ќе казеа дека прв бил работнички и по таа основа ... Стварно не е фер .

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Друже Струмица е екипа од 1-2 сезони, а Работнички е институција...само ми е жал што играчите на Работнички ќе имаат скромна поддршка од трибините, зашто се знае кој клуб во Македонија ги има најватрените навивачи..Ај поздрав и едвај чекам да ја глеам Цибона :zlo:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
izvini druze ama ti se glede oti si daleko od kosarkata .
Формиран: 1991 година под името Македонија 91.
Настапи: Вицешампиони на Р.Македонија за 2003/04 година како Поло - Трејд. Игра во 1-ва Кошаркарска лига
Тренер: Драган Јанков
Младински школи:
Настапува во: Спортската сала "Парк".
Pa ako neznaes da broes toa e tvoja rabota ako mislis deka od 1991 do 2007 ima 1-2 godini tvoja rabota.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
iLe напиша:
izvini druze ama ti se glede oti si daleko od kosarkata .
Формиран: 1991 година под името Македонија 91.
Настапи: Вицешампиони на Р.Македонија за 2003/04 година како Поло - Трејд. Игра во 1-ва Кошаркарска лига
Тренер: Драган Јанков
Младински школи:
Настапува во: Спортската сала "Парк".
Pa ako neznaes da broes toa e tvoja rabota ako mislis deka od 1991 do 2007 ima 1-2 godini tvoja rabota.
едното вицешампионско место го споредуваш со 13-те титули на Работнички? :pos2: :pos2: :pos2:

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Abe koga ne se razbiras od kosarkata me nerviras neli pravime muabet 1-2 godini postoela strumica a ?
A sto gledame koj kolku ima osvoeno se glede ovaa sezona za koj da odi vo NLB ako znas sto e toa ...

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Абе не се гледа тоа може и подобро ке беше да се гледа кој е прв оваа сизона за да не се бунат некој како тебе ама вака е подобро барем знаеме дека Работнички сега ке се засили и ке имаме кој да не претставува иначе мене ич не ми е гајле за Работнички не заради тоа што сум за Мзт туку онака мене ми е да ги видам другиве клубови кој ке гостуваат кај насto e to

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Иле другар престани да ме смееш :pos2: не сум навивач на Работнички и не сакам сеа да ти објаснувам што зошто и како.Едноставно Струмица во врвот на мак-баскетот е една, две, три или еве колку ќе кажеш ти години...а Работнички сите овие години не е само на врвот, едноставно Работнички е најдобар!И не се јачајте толку и оваа година шампион ќе биде Фершпед Работнички:helou:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Оваа година ке биде шампион Струмица ама и без тоа неможе Струмица како Струмица да не претставува да бидеме реални сепак Работнички е име има освоено многу титули и мислам дека таа е главната причина зошто Работнички е избран:toe:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Струмица никогаш не играла во Југословенска лига, никогаш не постигнала успех и е само една екипа составена од спонзори кои се таму да ги исперат парите. Еве и да претпоставиме дека не е така, но искуството покажува дека до сега имаше такви дрим-тимови кои траеа по една година, колку да се исперат парите и сакате челниците на Јадранска лига да прифатат екипа во нивната лига, која играла повеке сезони во втора лига отколку во прва?

Работнички е брендот, името кое АБА го сака. Тие не сакаат претставник од Македонија, тие го сакаат РАБОТНИЧКИ, ало луге што зборувате за нешто што е толку јасно. Работнички е инститција во државава и единствениот клуб кој покажал констнатност. Има потенцијал, има традиција, има јак спонзор, ИМА УСЛОВИ (кои ниеден друг тим ги нема). Објективно гледано, иако сум навивач на Мзт, морам да се сложам дека само Работнички заслужува да биде меѓу Партизан, Ѕвезда, Цибона, Задар, Унион Олимпиа.

Се надевам дека ке направи добар тим и нема да испадне уште по првата сезона, со што ке ги уништи трајно шансите за претставник од Македонија, во Јадранската лига.

И Била Бонг, Работнички ке си биде пак шампион, да знаеш

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Radical Boy напиша:
Струмица никогаш не играла во Југословенска лига, никогаш не постигнала успех и е само една екипа составена од спонзори кои се таму да ги исперат парите. Еве и да претпоставиме дека не е така, но искуството покажува дека до сега имаше такви дрим-тимови кои траеа по една година, колку да се исперат парите и сакате челниците на Јадранска лига да прифатат екипа во нивната лига, која играла повеке сезони во втора лига отколку во прва?

Работнички е брендот, името кое АБА го сака. Тие не сакаат претставник од Македонија, тие го сакаат РАБОТНИЧКИ, ало луге што зборувате за нешто што е толку јасно. Работнички е инститција во државава и единствениот клуб кој покажал констнатност. Има потенцијал, има традиција, има јак спонзор, ИМА УСЛОВИ (кои ниеден друг тим ги нема). Објективно гледано, иако сум навивач на Мзт, морам да се сложам дека само Работнички заслужува да биде меѓу Партизан, Ѕвезда, Цибона, Задар, Унион Олимпиа.

Се надевам дека ке направи добар тим и нема да испадне уште по првата сезона, со што ке ги уништи трајно шансите за претставник од Македонија, во Јадранската лига.

И Била Бонг, Работнички ке си биде пак шампион, да знаеш
Што имаш ти се против мене ја мислам Струмица ке биде тее само Била Бонг па Била Бонг ај глеј си работа кажи кој мислиш ти а не одма Била Бонг да знаеш ваму таму:tapp:.Иначе Работнички засужи да биде избран за настап во Нлб лигата следната сизона со нов тим со неколку засилувања ама добри засилувања Работнички мислам дека може нема да биде прв ама ке биде рамноправен на повеќето од екипите како Олимпија,Хелиос,Широки,Звезда,Сплит,Боснаto e to

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Koj има бе против тебе? Ти се обратив, зашто само ти имаше кажано за шампионот. Немам јас друга работа па доагам тука самоа да пишувам против тебе. И Струмица нема тим за шампион, зашто имаше слаби засилувања зимава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom