Од наредната сезона и македонски претставник во Јадранската" Гудјиер лига"

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 март 2007
Мислења
66
Поени од реакции
0
Abe pretstavnikot pod makedonija ke e Strumica

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Не знам,
Можеби ова ке налути некого, но Работнички е у принцип наш единствен кошаркарски БРЕНД кој што е сеуште познат кошаркарските познавачи у Екс Ју. Да се разбереме, и со резултатите од претходните 15 сезони тие се единствена екипа што заслужи да игра во Јадранска. Прашање е само да ли градот ке застане зад проектот Работнички во Јадранска, како да речеме што Загреб стои зад Цибона, или Љубљана зад Олимпија!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.823
Поени од реакции
50.041
Лично сум навивач на МЗТ и бев на натптреварот со Струмица вчера имам да кажам само едно. Струмица ке игра во таа Јадранска лига па мајка Јaна нека е не сте свесни колку ги форсираат сите од федерација до судии тоа е ненормално.МЗТ да игра во таа лига не може Работнички го мразам ко жути ѓавол ама поарно тие нека идат оти ова со трумица ке биде ептен срамно за држава пошто на утакмицата дојдоа едн група Струмичани мислам дека се нарекуваат ,,Ајдуци,,или што ги знам па тие се бре хорор филм и до година истите тие ке ги видиш во пионир-белград или во Загреб како се глупираат ке ни се смее светот вака Работнички нема кого да однесе и ке не претстави подобро

Член од
10 јули 2006
Мислења
77
Поени од реакции
0
itar pejo напиша:
Лично сум навивач на МЗТ и бев на натптреварот со Струмица вчера имам да кажам само едно. Струмица ке игра во таа Јадранска лига па мајка Јaна нека е не сте свесни колку ги форсираат сите од федерација до судии тоа е ненормално.МЗТ да игра во таа лига не може Работнички го мразам ко жути ѓавол ама поарно тие нека идат оти ова со трумица ке биде ептен срамно за држава пошто на утакмицата дојдоа едн група Струмичани мислам дека се нарекуваат ,,Ајдуци,,или што ги знам па тие се бре хорор филм и до година истите тие ке ги видиш во пионир-белград или во Загреб како се глупираат ке ни се смее светот вака Работнички нема кого да однесе и ке не претстави подобро
A so sakas da kazes , deka Strumica pobedi so pomos na sudiite??...abe aj ne zaebavaj...pa podobri bea cela utakmica...i zasluzeno si pobedija :) pozz.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Somebody напиша:
A so sakas da kazes , deka Strumica pobedi so pomos na sudiite??...abe aj ne zaebavaj...pa podobri bea cela utakmica...i zasluzeno si pobedija :) pozz.
И јас бев на утакмицата МЗТ - Струмица и искрено да кажам судиите и помогнаа иако она е појака од МЗТ. Не знам зашто така судеа за тим кој е убедливо најак во македонската лига.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
ZOTE напиша:
И јас бев на утакмицата МЗТ - Струмица и искрено да кажам судиите и помогнаа иако она е појака од МЗТ. Не знам зашто така судеа за тим кој е убедливо најак во македонската лига.
И на мене не ми е јасно и тоа ич ама тоа е тоа иначе се слагам со Гравити дека Работнички ни е едниствениот бренд ама ке видиме to e to

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Прво за МЗТ - Струмица. Судиите очигледно свиреа во корист на Струмица, којшто сака нека каже а и која е онаа навивачка група, се собрале осмоодделенци и дошле да навиваат. Ај што се дечурлаана, ама бар да знаат да навиваат. Жива срамота беа.

А сега за Јадранска Лига.... Gravity Grave кажа многу убаво. Работнички е брендод што Јадранска Лига го сака. А и друго, многу битно во вашата дилема дали ке иде Струмица или не...Претставниците на Јадранска Лига беа дојдени во Скопје, да ја видат инфраструктурата и да оценат дали се исполнети условите. Задоволни биле од Аеродромот и хотелите во СКОПЈЕ, но од салите не. Но, како што рекле, од 2008 ако се игра ке се игра во новата сала, а првиот дел од сезоната во Јадранска лига, ке се играл во Кале. Така да Струмичани, несакајки директно да ви кажат, но ако има претставник во Јадранска Лига, тоа и дефинитивно ке биде Работнички. Жал ми е што е така, затоашто тогаш нивниот монопол во мак-баскетот ке стане уште поголем, ама неможе Струмица за една година кошарка да стане сериозен екипа. Извините ама така е. Во последниве 15 години, една сезона игравте втора лига, па една прва, па после пак ке испадневте и сега оддеднаш дојде Гркот да си ги испере парите и сакате Јадранска. Е не иде тоа така. Тоа го видовме на нашиве простори многу пати, Со Орка, со НиколФерт и мислам дека истото е и со Струмица годинава. Од кога ке си ги исперат парите ке си отидат и Грците.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Денеска зборував со член во Управата на Работнички и ми кажа дека 90% е готова работата за Јадранска лига. И во преговорите не станало збор за нитуедна друга екипа, преговорите биле за Работнички и Штерјо Наков бил спремен да издвои милион евра за следната сезона за да го исполни и последниот предуслов за учество во Јадранска лига

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Radical Boy напиша:
Денеска зборував со член во Управата на Работнички и ми кажа дека 90% е готова работата за Јадранска лига. И во преговорите не станало збор за нитуедна друга екипа, преговорите биле за Работнички и Штерјо Наков бил спремен да издвои милион евра за следната сезона за да го исполни и последниот предуслов за учество во Јадранска лига
Јас читав дека конечната одлука ке биде донесена за 2 недели, а исто со кажа и ти дека само Рабонички го признаваат така даto e to

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Работнички прво на берза после за Нлб лига
Работнички овие денови планира да почне да тргува со акции на македонската берза и со тоа да стане првата екипа што ке тргува на пазарот со хартии од вредност со тоа ке се зголеми буџетот на тимот и ке се исполни еден од условите за следната година Работнички да биде дел од Нлб лигата.Заразлика од нашиот Работнички бугарската Цска Софија до сега има буџет од 5 милиони евра што засега за Работнички е недостижливо но сепак ке видиме преостанува недела ипол до конечната одлука околу Нлб лигата

Член од
28 јануари 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Ako vleze rabotnicki vo Jadranska liga toa ke bide top konecno ke doceka me da vidi me dobra utakmica na nasi prostori.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
GORDON напиша:
Ako vleze rabotnicki vo Jadranska liga toa ke bide top konecno ke doceka me da vidi me dobra utakmica na nasi prostori.
Ама како што реков во претходниот мој пост на оваа тема дека многу се мали шансите затоа што до сега Цска има буџет од 5 милиони евра а има само 1 ипол недела до конечната одлука ама еве и без буџет,а сала што нема,а замислете не успее да се догради до следната година новата сала што правиме тогаш ?to e to

Член од
28 јануари 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Billa Bong напиша:
Ама како што реков во претходниот мој пост на оваа тема дека многу се мали шансите затоа што до сега Цска има буџет од 5 милиони евра а има само 1 ипол недела до конечната одлука ама еве и без буџет,а сала што нема,а замислете не успее да се догради до следната година новата сала што правиме тогаш ?to e to
Znam so pisa vo prethodniot post nego sakav da kazam ako vleze deka ke bide top, ama neznam ke vidi me nisto ne se znae.

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
GORDON напиша:
Znam so pisa vo prethodniot post nego sakav da kazam ako vleze deka ke bide top, ama neznam ke vidi me nisto ne se znae.
Да да ништо не се знае и така сега почнува Работнички да тргува со акции па можеби чудо ке се случиto e to

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Тимот на Фершпед од следната година ке не преставува во Гудиер лигата.Оваа одлука е донесена од Роман Лисец кој рече дека додека не се направи спортската сала Борис Трајковски Работнички својте натпревари да ги игра во Кале.Новата сала ке опфаќа капацитет од 8000 гледачи.Ова е голем чекор напред во нашата кошарка изјави Давитков кој исто така рече дека драстично ке го засили тимот за да може да им се парира и на подобрите екипи како Партизан и Звезда(да видам да не верувам).

КОНЕЧНО КЕ ГО ГЛЕДАМ ПАРТИЗАН ФАЛА КУРЦУ:cug::cug::cug::cug::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::eek:lee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom