Ограда од 1.000.000 евра

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.170
Поени од реакции
18.215
Инаку, цената вкупно е 1.700.000 евричи.
- 240.000 авторски хонорар
- 360.000 за изработка на канделабри
- 1.100.000 за ограда :sick:

За споредба вкупната цена на новиот мост кај Сарај е 1.400.000 (нова градба, не реконструкција!).

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Само за споредба 90% од општините во Македонија имат под 1,7 милиони евра за капитални инвестиции(улици патишта водоводи) годишно.
Вака се троши само во земји богати со нафта.Споменик 2 милиони просек а тие на Аце и татко му 20 но штом се радува народот нека продолжат.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Абе камо да беше само до оградите, уште 15 не една да се прави. Али ако е муабетот за перење пари, тогаш некој има гаден садомазохистички и нарцисоиден мозок. Со истите тие пари, доколку се обновеше Македонски Железници со некој нов воз, место 1 милион нека идат 10 милиони.Возот нека кошта 5, 5 нека ги стави некој во џеб, ич не се секирам, ама знам барем дека нешто сум искористил. Што корист имам јас или цел свет од трите врби во вардар, од оградата, од коњите, од лавовите од сите глупости? Истите пари да беа пренаменети за граѓаните истовремено и политичарите ќе имаа некоја корист. Јас сум тој што ќе викаше ако купиле возови од 5 милиони евра уште 5 да си пикнат во џеб...
Секојдневно се возам со тие возови, и последна мисла коа слегуваш е “Фала курцу жив и здрав стигнав и имаше празно место што не е извалкано и џамот можеше да се затвори/отвори“.

PurplePuma сепак, сака идентитетот да и остани, а позната е македонија по старовремските возови,сигурно нема да се согласи со мојот пост.
А што по ѓаволите зборев јас пред неколку поста. Ама ај, кај ќе сфати некој кому целиот живот му е платена вожња.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Значи не милион, туку речиси два милиона и Коце вика ефтино било, Скопјани не знам што да мислам за вас ако пак го изгласате овој пациентов.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Мене не ми е јасно шо ќе праат со испраните пари. Дал во гроб ќе ги носат, или по пример на Велија, планинарски домови ќе градат.
Пари, исто толку е за пари колку што можат да украдат па другите да враќаат многу тесногледо ги гледате работите :icon_lol:.

Не е за пари иако се мал дел од сложувалката, за моќ е за власт за контрола и владеење.

Колку кралеви цареви султани премиери претседатели си ги имаат убиено родените браќа за да седнат на тронот?

Игра на тронови е само реална, за тронот претседател на млади сили, за тронот градоначалник, за тронот координатор, за тронот претседател на партија, за тронот премиер, за тронот председател на држава, за тронот гувернер на банка итн....
--- надополнето: 10 мај 2012 во 18:11 ---
Значи не милион, туку речиси два милиона и Коце вика ефтино било, Скопјани не знам што да мислам за вас ако пак го изгласате овој пациентов.
Ако не тој нареден пациент дијагнозата е иста кај сите.

П

Пепси_

Гостин
Ги испровоциравте со врбите вака онака,е сеа за инает не 250 илјади туку 1м евра за ограда бе :pos:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Наместо да се радувате шо Коце успеал да заштеди со оградава, вие пљукате.

Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа

- „ Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа. Практично, по проектантските цени таа требаше да биде некаде околу 3 милиони евра. Меѓутоа благодарение на јавното наддавање, т.е. на електронска аукција се симна на 1 милион евра. Поскапа е во однос на другите заради тоа што постпката за изработка е специфична. Имено прво се прават калапи и секој калап е посебен“.- изјави меѓу другото градоначалникот Коце Трајановски.

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=49735

Благодарение на оваа влада која мисли на нас, не на себе и својот џеб....имаме поефтина ограда :vozbud:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Наместо да се радувате шо Коце успеал да заштеди со оградава, вие пљукате.

Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа

- „ Оградата на мостот кај Холидеј Ин не е скапа. Практично, по проектантските цени таа требаше да биде некаде околу 3 милиони евра. Меѓутоа благодарение на јавното наддавање, т.е. на електронска аукција се симна на 1 милион евра. Поскапа е во однос на другите заради тоа што постпката за изработка е специфична. Имено прво се прават калапи и секој калап е посебен“.- изјави меѓу другото градоначалникот Коце Трајановски.

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=49735

Благодарение на оваа влада која мисли на нас, не на себе и својот џеб....имаме поефтина ограда :vozbud:
Ох не не не не нееее! 3 милиони чинела? Oh most chivalrous, hospitable liege, thou shalt never be forgotten.

(за градоначалникот зборам да нема забуни :pos:)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Знаете ли колку амандмани од опозицијата беа одбиени ЗА ПАТИШТА? И најстрашно беше одбиен амандман за 16 иљади евра за мрежи да се стави на некој патен правез кај Прилеп да не паѓаат одрони што убиваат луѓе/ 16 иљади евра, е да му се плукнеме на животов

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Се е евтино кога не е од твој џеб. :rolleyes:

M

Mario Gómez

Гостин
Баш би сакал да ја видам оваа пумава шо тип е, ретко е толку млад човек а толку лоши погледи да имат кон све, а како шо викат никој не и влијае врз тоа мислење, т.е не е партиски војник.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Баш би сакал да ја видам оваа пумава шо тип е, ретко е толку млад човек а толку лоши погледи да имат кон све, а како шо викат никој не и влијае врз тоа мислење, т.е не е партиски војник.
Јас вака си ја замислувам

V

Vollstandig

Гостин
Глеаш само за себе си мислиш - секој ден се возиш со возови. Јас во Македонија вкупно 2 пати се имам возено со воз, немам потреба од истиот. А како што гледам, нели ќе се обновуваше Железничка, грешам ли? Тоа е твоја ,,бранша,, потсети ме. Веста не ми беше од посебно значење лично, не и обрнав внимание.

Инаку, во глобала се согласувам. Наместо бикови, шмизли, коњи, требаше возови. Но Порта, Александар, Музеј, Театар треба(ше) да има. Затоа реков дека ми е поделено мислењето околу проектот.
И да, идентитетот ми е поважен, од што и да наброиш. Макар и пешки по шини да си трчал.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 16:45 ---

Латас не го гледам. Мој заклучок врз база на неговите ,,леле колку сум јак,, муабети пред избори. На избори доби... ништо.
Да во право си, надвор од тема сме :) Не сум обожавател на ликот и делото на Филип Петровски, што да се прави :)
Ти не се возиш во воз затоа што е ваков:

Полн, валкан, нечист, бавен, расипан,без клима и нефункционални ве-цеа....

А сепак ќе се качиш во крш како овој:

А да не беше толку тврдоглава, и размислуваше ти, и целиот македонски народ потрезвено, сигурно ќе се возевме во:

И пак ќе речам, нека кошта 10. милиони евра овој воз. Уште толку со радост би викал да си поделат меѓу себе политичарите. И тие среќни, и ние.

Додека твојот коњ не можеш ни да го јавниш...

Kajgana Shop

На врв Bottom