Образовани идиоти

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Жално е, кого и да обвиниме проблемот постои.
Ова треба до корен да се извади, а тоа се прави само со закон за забрана на пуштање турбофолк.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Може и на многу подобар начин од тепање да се стават децата во ред.
Гледав еден документарец за оваа работа во USA:
Децата од училиште ги носат во некој од тамошните затвори и затворениците им
изведуваат некоја претстава, за која учениците не се ни свесни дека е тоа монтирано, и во таа претстава учествуваат и самите ученици и дознаваат што ќе се случи кога ако отидат по погрешниот пат. Претставата се состоеше во некое психолошко малтретирање на учениците што и тие самите не се свесни.
Но поентата на целото шоу е да им се покаже на учениците дека не треба да скршуваат по лоши патишта бидејќи знаат каде може да завршат.
Е сега една паралела:
Ако таквите ученици се однесат во Идризово и само и се покажат условите таму или се однесат во некој магацин да видат како растовараат камиони луѓето што не учеле на времето да видиме дали вака ќе се однесуваат кон учењето.
Или како што викаат кога ќе ја видиш мотиката и ќе дојдеш на книгата ќе речеш колку е лесно учењето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба децата што ќе направат 25+ неоправдани или ќе бидат казнети поради недолично однесување како ова да бидат префрлени во воено училиште (затоа што сега нели средното е задолжително) и таму да се научат на ред. На пример, станување во 6, одење на терен, физичка активност, легнување во 10 и слично.
И тоа како ќе се намалат ваквите клипови низ мобилните и веб страните.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
а бе сега наместо ние да бидеме поучена генерација ние сме уште позабегана, а за таквото однесување НАЈМНОГУ криви се родителите, дека јас знам ако направам нешто такво дома нема да можам да се приберам

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Мал апдејт на темава:

Ова е Јахја Кемал и биди сигурен дека на овие ќе им следува дисциплинска мерка. Мене кога ми земаа дисциплински поени за ѕвонење телефон на час, за џвакање мастика, за препишување... на овие за кршење клупи?! ... во г*мна се до гуша.
Затоа брате, приватно школо.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ова е Јахја Кемал и биди сигурен дека на овие ќе им следува дисциплинска мерка. Мене кога ми земаа дисциплински поени за ѕвонење телефон на час, за џвакање мастика, за препишување... на овие за кршење клупи?! ... во г*мна се до гуша.
Да се надеваме.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Let me rephrase that :wink:

Ѕвонење телефон? Секојдневна работа. Џвакање мастика? Нескојдневна работа. Се случувало по еднаш на 2-3 недели. Препишување? Ахеммм...
Наставник: Ehey....
Јас: Sorry teacher
Тестот продолжува.

Прекрасно училиште. Макар што не е поразлично од гимназиите(исти случки и ваму и таму), проблемот е што се рекламира како перфекта. Епа не е....
Затоа брате, иди кај сакаш средно. Чувај си пари за факултет да идеш добар :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom