Никола напиша:
ме интересира колку од вас би се согласиле, Македонците во Грција да бидат искористени исто како и албанците во Косово и Македонија, за дестабилизација на Грција во случајот..би им помогнале ли?
Не никако ни под разно.
Прво. Зошто се премалку и нема да има никаков позитивен ефект а ќе има многу негативни.
Второ. Еден таков нивни и наш потег ќе заврши со тотално, физичко и генетско искоренување на се македонско таму. Ако 1913/48 нешто македонско им промакна на Грците во ситуација кога денес македонскиот елемент би ја дестабилизирал Грција до употреба на сила како на Косово нема да остане ни м од Македонци.
Трето. Среќа што муабетов е премнооооогу хипотетички.
Сличен ваков муабет лани се овдеше на едно друго место и тогаш безмалку ќе јадев ќотек дека сум будала и немакедонец што не го сакам или не верувам во обединувањето колку и да е тоа сега нереално....за да пак не скокне некој таков.....на ѕидов лево од мене веќе 15 години виси Carte de la Macedoine во размер 1:300 000 издание 1933година Македонски институт Софија.
Сите села.градови и паланки на таа карта ги знам на памет сите реки и потоци, сите чуки и ридчиња ги имам студирано со денови и денови......дури си имам и место безицирано близу Драма за викендичка....мамата да им ја ебам....