Kaj da go najdam dogovorot, ajde daj link ili napisi sto znaes za dogovorot.Има договор от 1999 година подпишан от Георгиевски и Коскот.Прочитаj те го и тогава ке разберете зашто вашата влада не прави ништо за ОМО.
Тоа што го потпишал Георгиевски....има една приказна...се спомнува мачка и опашкаИма договор от 1999 година подпишан от Георгиевски и Коскот.Прочитаj те го и тогава ке разберете зашто вашата влада не прави ништо за ОМО.
R.Makedonija,Пак питам!!!!!!!
Колко б'лгари са взели македонски пасоши от 1990 до днес?
штото мога да изброја цифра на турци, евреи и каракачани които са получили с'ответното гражданство!
Фино напишано.А, како го објаснуваш фактот што некои Македонци зеле, т.е. аплицирале за бугарско државјанство. Тоа е израз на нивна волја. Зошто ја окривуваш бугарската држава.R.Makedonija,
vo duhot na gradenjeto na stabilni i prijatelski odnosi so svoite sosedi ne izdava licni dukumenti (vo toj del i drzavjanstva) na stranski drzavjani.
Soodvetno na prethodno objasnetata odluka...i na bugarski gragjani.
Bi vi napomnal g-ne bez-nick deka sosem sprotivno na ova,vasata drzavna administracija krsejki gi site poznati megjunarodni normi za dobrososedstvo i sorabotka,tendenciozno i bespravno izdava bugarski licni dokumenti na makedonski gragjani.
Bi sakal objasnuvanje od vas,g-ne bez-nick za osnovata na koja sto se izdavaat takvi dokumenti i za celta koja sto se trudite da ja postignete.
R.Makedonija najostro protestira protiv ovoj cin so koj sto bugarskata drzava uste ednas go pokazuva svoeto pravo lice i negatorskata i asimilatorska politika kon makedoncite.
Zadovolen?
Eve im go demarshot na onie gojda od MNR...nek prepisat i nek im pratat.
Зошто се плетка кај што не и местото, и тоа со најмалициозни причиниФино напишано.А, како го објаснуваш фактот што некои Македонци зеле, т.е. аплицирале за бугарско државјанство. Тоа е израз на нивна волја. Зошто ја окривуваш бугарската држава.
Kolku sto znam,makedoncite vo Srbija imaat svoe (e sega ne me fakjaj za zbor) zdruzenie ili partija...toa ke proveram ovie dva dena pa ke ti kazam.Zoshto nema Makedonska partija vo Srbija ? Koj ke brani pravata na Makedoncite tamu ?
Тоа треба тие таму да си одлучат им треба или не, наше е ако побараат помош во организирањето на партијата да им помогнемеZoshto nema Makedonska partija vo Srbija ? Koj ke brani pravata na Makedoncite tamu ?
Па Георгиевски е бугарИма договор от 1999 година подпишан от Георгиевски и Коскот.Прочитаj те го и тогава ке разберете зашто вашата влада не прави ништо за ОМО.
Зашто да е безправно, г-не Зевсе и кои международни и етични норми нарушава нашата страна?R.Makedonija,
vo duhot na gradenjeto na stabilni i prijatelski odnosi so svoite sosedi ne izdava licni dukumenti (vo toj del i drzavjanstva) na stranski drzavjani.
Soodvetno na prethodno objasnetata odluka...i na bugarski gragjani.
Bi vi napomnal g-ne bez-nick deka sosem sprotivno na ova,vasata drzavna administracija krsejki gi site poznati megjunarodni normi za dobrososedstvo i sorabotka,tendenciozno i bespravno izdava bugarski licni dokumenti na makedonski gragjani.
Bi sakal objasnuvanje od vas,g-ne bez-nick za osnovata na koja sto se izdavaat takvi dokumenti i za celta koja sto se trudite da ja postignete.
R.Makedonija najostro protestira protiv ovoj cin so koj sto bugarskata drzava uste ednas go pokazuva svoeto pravo lice i negatorskata i asimilatorska politika kon makedoncite.
Zadovolen?
Eve im go demarshot na onie gojda od MNR...nek prepisat i nek im pratat.
Ех превртливи го... многу добро знете дека сегде сме блокирани со визи, па ај сега добри ќе бидеме па еве ви пасоши, само потпиши го ова. А тие што се полакомија нека одат....само ви дадоа материјал да тресете вакви гомнарии.Зашто да е безправно, г-не Зевсе и кои международни и етични норми нарушава нашата страна?
Б'лгарија издава лични документи на всеки којто подпише декларација, че има Б'ЛГАРСКО САМОС'ЗНАНИЕ!
Никој никого не кара насила да става б'лгарски гражданин.
Това, че има македонски граждани които се чувстват с б'лгарско самос'знание, в това число и висши политици е техен проблем, а не наш.