ОМО “Илинден” ја повикува Македонија да ги заштити Македонците во Бугарија

N

n/a

Гостин
Zaklucok.
1.
Zaludno e da se pravi muabet so bugarin.Kolku i da si spremen da pravis otvoren muabet,kolku i da si dobronameren,kolku i da sakas da bides dobar i principielen sosed...toj muabet ednostavno startno e osuden na propast.
2.Vremeto e faktor.Ne moze da gi nerviras site okolni i da imas prohtevi kon niv a da ne te stigne kazna.Semeto koe sto go seete e opasno-ama po vas.Eden madjarski avtor ke ti citiram,Lajosh Zilahi-Samrtno proljece e naslovot koj sto jas ti go preporacuvam.

Mene zaobikoli me od tvoite paranoi...ne se fiksiraj za mene...imam pametni raboti da pravam.Krsi glava.Ili dojdi i kazi mi u lice.Mi se dokurci da pravam muabet na net za vakvi temi i da me vregja nekoj lik koj sto ne e pred mene.
Porano ili pokasno-ke ve porazam vo real-life.Toa sum si go obekjal sam na sebe.
Prijatno,`sosede`.

B

Borg_Drone

Гостин
Ајде бе не ја усерувајте темата со еден пациент татарски....
Тоа и сакаат они , само не знам зошто администраторите не ги банираат ваквите идиоти кои немаат грам мозок во таа нивната тиква.....

Член од
21 февруари 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
Имам конкретно предложение.
Готов с'м на собствени разноски да поканја нјакој от вас, да дојде заедно с камерман от којато иската ваша телевизија в Б'лгарија ( и визите ште ви ги платја), да отидем в којто искате град от Пирина, да излезем на чаршијата и да питаме поне 100 човека:
1. Като какви се определјат;
а) македонци
б) македонски б'лгари
2. Искат ли Пирина да се отдели от Б'лгарија и да премине к'м РМ.
Ако поне 15 (а аз се с'мнјавам да има и 10), от 100 отговорјат, че се чувстват македонци и искат да преминат к'м РМ, аз ште стана нај-заклетијат македонист и ште поискам македонско гражданство.
Като споменах за последното, нјакој има ли информација колко б'лгарски граждани по рождение, са поискали и с'ответно получили македонски пасоши?
Много ми е интересно заштото така може да определим с голјама точност и членовете на ОМО - Илинден.

B

Borg_Drone

Гостин
Јас им верувам само на тие од ОМО Илинден...
На бугари не им верувам, зошто бугарот вика дека и во Македонија не
живеат македонци ;)

Член од
21 февруари 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
По п'рва част - молја те недеј. С познати млади журналисти се опитахме да направим подобен провокативен материал и почнахме в Благоевград. Почнахме да правим анкета с точно този в'прос - Вие б'лгари или македонци се чувствате? Оште п'рвијат(!) анкетиран - жена, ни попита какви са тези глупости и от к'де сме? Третијат и четв'ртијат ни теглиха по една и ни обвиниха, че сме ср'бски продажници! Нито дума против македонија или нешто такова. Просто такава е нагласата. След това прекратихме, штото един јак македонец се опита да изтр'гне камерата на оператора. Докато им објасним, че просто правим опит да видим настроенијата на хората, самите те бјаха извикали полицај, којто само ни провери документите и ни помоли да не нарушаваме спокојствието на хората. Абе с две думи, не си играј с хората, штото са много лјути и на в'проса - б'лгарин или македонец си в Пирина може да изјадеш голјам кьотек. Вјарвај ми, бјахме на кос'м.
Мојте наблјуденија са различни. Аз практически повечето време живеја в Г'рција и п'тувам редовно през Пиринскија крај. Често ми се случва да спра нјак'де да хапна и да почина и разговарјам с хората. Досега с'м попитал поне 1 000 човека и с'м получил отговори. Може би са сметнали, че правите провокација и затова са ви налетели.

Член од
21 февруари 2007
Мислења
45
Поени од реакции
0
А може би наистина са ви взели за "ср'бски продажници"!

Член од
20 јануари 2008
Мислења
62
Поени од реакции
0
Pa vaka i vo ovoj slucaj mislam deka treba da se napravi nacionalna strategija pa zaednicki da se dvizime vo ista nasoka. Kako prvo bi predlozil makedoncite vo evrobulgarija da se organiziraat vo politicka partija koja nema da se deklarira kako nacionalna koja ke bide registrirana vo soglasnost so site zakoni, tamu da clenuvaat site makedonci vo Bugarija i onie koi go imaat bugarskoto drzavjanstvo na toj nacin da se dojde do sto podobri rezultati na izbori da se osvojat sto poveke pratenicki mesta, gradonacalnicki i sovetnicki i na toj nacin da staneme politicki faktor vo Bugarija na kogo ke mu se vrednuva glasot, koga bi ja postavile vaka vo osnova rabotata togas ke moze i so nasa pomos da se dvizime vo pravec na ispolnuvanje na celite zadadeni vo nacionalnata strategija.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Адолф да имаа памет Македонците, кај и да се, да превземат нешто во свои раце, ќе беше поинаку, ама изгледа само си седиме и жвакаме слама, па на мене поголемиот дел од муабетиве тука ми се ко муууу да слушам.

Член од
28 август 2007
Мислења
308
Поени од реакции
8
Абе што разговарате со овие бугарскиве фашистички педери,ај игнорирајтеги.туку јас пак ќе речам,не се криви тие педериштата бугарски туку овие нашиве продаени души што земаат пасоши ПЕДЕРСКИ-бугарски,затоа после овие јадат лања.
П.С. Ќе дојди и времето кога и Пирин и Егеј ќе си дојдат на своите места па шо сака нека биди и после можите та и вие бугарски педерчина та и вие грчки пички да си касните од куро и да си ебите мајката.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
jas znaev ama sum zaboravil.. nikako da mi tekne zosto bese raspadot na OMO Ilinden i formiranjeto na OMO Pirin..

Член од
14 јули 2007
Мислења
939
Поени од реакции
27
Нема што да се каже повеќе, потребна е стратегија на делување, како што се кажа, официјално да не постои, но максимално да функционира.

А инаку тој бугарот што правел анкета, нека одговори зошто секоја година средбите на Македонците се прават под полициско обезбедување и се тероризираат лугето. Нека престанат неколку години со тоа, па после нека одат да прават анкети.

А пред се мислам дека не би било лошо да ги бомбардираме со писма европските педери за нивната дволичност.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Меѓутоа, Бугарија го негира македонскиот јазик, иако е познато дека пред доаѓањето на Бугарија од Видин до Прилеп и Битола се говорело на македонски дијалект.
Ех, че интересно ! :helou:
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=4CDFF1011F208B49A62AB869FAD70249

Ке ми објасни ли некој за каков МК диалект се зборува уште преди доагането на Бугарија ? Диалект на кој јазик ? :wink:
bukar, ti pisi makedonski dijalekt. da ti prevedam: dijalekt na Makedonskiot Jazik.

okolu temata: Bugarija e clenka ne EU. neka im opnat uste trista tuzbi. e sea, pari za tuzbite moze da se pomogne d se soberat...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
1
Целта на ОМО Илинден не е на направи партија а само да с'здава конфликти и напрежение. Ако искаха партија до сега да са направили такава не е трудно ако спазват закона.
А това че полицијата ги гонела и притискала са п'лни глупости, сигурно повече се следи партија Атака отколкото ОМО Илинден.
ОМО Илинден е по - радикалната партија с исканија за отделјане на Пиринскија крај от Б'лгарија а ОМО Илинден - Пирин е по умерена искат само културна автономија. И двете партии нјамат шанс заштото противоречат на Конституцијата на Б'лгарија за етнически партии.
Тази тема е провокативна и ште достигне до взаимно плјуене.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ако искаха партија до сега да са направили такава не е трудно ако спазват закона.
Законот не ги спазва нив Стојане. Не им дава да оформат партија.
А
това че полицијата ги гонела и притискала са п'лни глупости
Да, глупости се тоа. Ако полицијата и тајните служби се глупост, во право си.
И двете партии нјамат шанс заштото противоречат на Конституцијата на Б'лгарија за етнически партии.
А во конституцијата на Р. Блгарија што пише за Турската партија што е во парламент. Нели и тоа не смееше да има ?? И пак не смее да има според блгарскта конституција, ама Турците се сеуште таму. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom