Нокаут unplugged @ Club Colosseum, 07.09.2011

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Се мислам да идам во четврток пошо утре ќе биде премногу гужва...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.692
Поени од реакции
8.118
Штета јас не отидов ,а утре е прославата на 8 ми септември Ден на независност така да сакам да бидам на плоштад во Скопје ,ама и едното и другото ќе ми останат непосетени:(

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Веројатно стандард македонското ќе се мрчи за гужвата.. но, ова е најдобриот концерт некогаш одржан во земјава.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Ова беше нешто што дефинитивно НЕ се пропушта! Медови <3.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Нокаут синоќа одржа одличен акустичен настап во преполниот клуб Колосеум во Скопје и повторно ја освои публиката, која уживаше во нивната музика до три ипол часот наутро.
Погледнете како помина концертот преку видео репортажата која ја подготвивме...

http://kajgana.com/kako-pomina-koncertot-na-nokaut

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Одличен концерт, немам зборови, но не и анплагд. Како и да е не ни очекував таков зашто според местото каде што се одржа не ми беше ни изводливо. Може некоја наредна прилика во универзална. :)

Мислам дека свиреа добри 3 саати. Имаше премногу луѓе. Се надевам и вечер ќе биде преполно. За среќа успеав да се сместам негде понапред и да ја почувствувам атмосферата одблизу. Свиреа многу,свиреа се‘. Знаев дека ке се вратат на бис и отсвиреа уште 3 песни мислам. Џамбазов ме изненади со Скопје,Сарај,Матка.. не ја очекував.
Иако веќе сум шворц не ги жалам парите за вчера. :)
Одамна не сум била на на добар македонски концерт така да овој го издвојувам меѓу подобрите за мене посебно зашто имав и преубави моменти.

п.с Пере ми е баш онаков...мажиште тип топ:love:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Одличен концерт, немам зборови, но не и анплагд. Како и да е не ни очекував таков зашто според местото каде што се одржа не ми беше ни изводливо. Може некоја наредна прилика во универзална. :)

Мислам дека свиреа добри 3 саати. Имаше премногу луѓе. Се надевам и вечер ќе биде преполно. За среќа успеав да се сместам негде понапред и да ја почувствувам атмосферата одблизу. Свиреа многу,свиреа се‘. Знаев дека ке се вратат на бис и отсвиреа уште 3 песни мислам. Џамбазов ме изненади со Скопје,Сарај,Матка.. не ја очекував.
Иако веќе сум шворц не ги жалам парите за вчера. :)
Одамна не сум била на на добар македонски концерт така да овој го издвојувам меѓу подобрите за мене посебно зашто имав и преубави моменти.

п.с Пере ми е баш онаков...мажиште тип топ:love:
Ајде комплетно да се сложам со коментаров, истото сакав да ги напишам. Дефинитивно Нокаут е најквалитетната македонска поп група. Единствено што не одговараше е локацијата на концертот, бидејќи ваков концерт заслужува поубава локација, за да може да биде unplugged. Заминав малку порано кога Игор ја пееше Каква е оваа ситуација, па не ја слушнав Скопје, Сарај, Матка и баш ми е жал. Уште еднаш браво, а нареден пат здравје Боже, универзална или метрополис.

П

Паган-др

Гостин
Немој некој уште еднаш да каже дека немаме квалитетни македонски бендови и квалитетни концерти со Македонска музика.

3 саати рај. Одлични песни, одлични гости, секоја чест и за Игор Џамбазов. До сега немам видено гостин да го враќаат на бис. :) Ме израдуваа Идеме до крај и Диши длабоко, онака многу.

Малце чудно ми беше за акустичноста, пошо ја акустичен концерт подразбирам ко тој на Ареа ама нема врска, одлично беше.

Гужвата малце беше проблем, ама се истрпуваше.

10/10 за концертов

Член од
6 февруари 2010
Мислења
90
Поени од реакции
197
ЛУДНИЦАААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!! :vozbud:

Дефинитивно се исплатеше да се оди на настанов!

Уште да беше на некое поголемо место... али некаде прочитав Франц и Пере рекоа дека ако овој концерт помине добро (а помина предобро) тогаш ќе размислуваат и за голем концерт.
Е сеа... дај Боже нека направат и таков. :)

Абе на вакви групи вреди да се оди, мислам дека и на стадион да прават концерт, ќе го наполнат до последно место!

Големо браво и до гостите:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Им, пишав и на групата... ај и тука...

Катастрофално, разочаран сум од концертот. Ко прво, требаше да кажевте дека ова ќе биде Нокаут ЖУРКА, а не UNPLUGGED. Вакви песни се пејат со емоции, а не со дерење... затоа местото на концертот беше ПРОМАШЕНО! Универзална сала ви беше уникатно за вас.

Од целиот "unplugged" концерт, "Скопје, Сарај, Матка..." звучеше НАЈДОБРО! БЕШЕ ТИВКО, ЕМОТИВНО, ОТПЕАНО СО ЧУВСТВО... како што требаше да бидат отпеани сите песни така, а не само таа.

... разочарувачко, следниот пат внимавајте што правите.

P.S. Нозете не можев да си ги осетам, едвај стоев.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Им, пишав и на групата... ај и тука...

Катастрофално, разочаран сум од концертот. Ко прво, требаше да кажевте дека ова ќе биде Нокаут ЖУРКА, а не UNPLUGGED. Вакви песни се пејат со емоции, а не со дерење... затоа местото на концертот беше ПРОМАШЕНО! Универзална сала ви беше уникатно за вас.

Од целиот "unplugged" концерт, "Скопје, Сарај, Матка..." звучеше НАЈДОБРО! БЕШЕ ТИВКО, ЕМОТИВНО, ОТПЕАНО СО ЧУВСТВО... како што требаше да бидат отпеани сите песни така, а не само таа.

... разочарувачко, следниот пат внимавајте што правите.

P.S. Нозете не можев да си ги осетам, едвај стоев.
Комплетно ќе се сложам и ќе додадам уште нешто.
Кога се најавува "unplugged" треба и да се прави "unplugged", некој ќе рече местото не е за таков концерт а јас ќе речам може и тоа како добро да се изведе со столчиња и слично.
Не ми е јасно и се прашувам:
дали пресуди мак. менталитет за поголема заработувачка па се пушташе толку луѓе колку што немаше воздух за дишење?
дали е дело на менаџерскиот тим зад Нокаут или е нешто друго во прашање?

Во однос на најавата пред и она што се случи сум тотално разочаран. Не би го дефинирал нити како концерт од причина што беше само една многу добра свирка со викање, урлање, дерење и се останато и неможеше да се слушне вистинското од песните со таков аранжман.

П.С.
Секоја чест за одсвиреното, за тоа што се решија на вакво нешто највеќе од причина што мак. публика е гладна за добра и квалитетна македонска музика. Очекувам вистински "unplugged" концерт во секоја смисла на зборот па и до 2К да е карта да не жалам ако биде ко што било пред 4-5 год.

Kajgana Shop

На врв Bottom